tisdag 2 juli 2024

Bildbomb från Junis slut!


Juni har bjudit på relativt växlande väder men de gånger jag kunnat slita mig från råplugget som hängt kvar från i vår känner jag ändå att mycket redan hunnits med! Midsommarfirande med goda vänner, jordgubbar med grädde, massor av tårta, självklart en traditionsenlig road trip på det årets första besök på Hasans sommargrill, massor av glass, mer glass, årets första bad och så klart årets första loppa!

Jag är faktiskt väldigt glad över Juni i år, det måste jag ändå säga! Mycket har hunnits med och då har jag bara nämnt lite av det vi gjort ovan. Cruising hann vi så klart också bocka av! Dock tycker jag att jag hasat efter en del med mina studier i vår, även om jag vet att jag får fina betyg i de kurser jag faktiskt hunnit med att tenta av. Arkitekturkursen kommer att få bra betyg, dock är jag osäker på när det blir eftersom M är på semester och jag fick tenta av kursen med en annan lärare. Om bara någon dag är det dags att tenta av historiekursen också, den ser ut att få ganska fina betyg den med, jag kan nog lyckas impa på CSN i år igen ändå! 👌😀 

Det finns fortfarande en del att bocka av i år som jag ser fram emot, det ser ut att bli en händelserik och mysig sommar. Ett stort plus är att veden kommer att gå lite smidigare vilket känns utmärkt, ett minus är allt regn och den exceptionella mängd insekter som kommit i år. Sommarens första åskskur i Juni väckte närmare 40 husflugor till liv i vårt kök. Jag tycker nu att husflugor är väldigt söta, men när de börjar bli så många som 40 tänker man bara på William Goldings bok flugornas herre.

 Ja, när man inte tänker på Alfred Hitchcocks fåglarna så klart, vi har lite fåglar också och de avgudar att bo hos oss, för vi har en massa mat åt dem! Men vad gör de som är så hemskt? Ja i huvudsak rör det sig om ett gäng kråkor som bor på en ö vi har ute i viken, en ö jag personligen döpt till Kråkön. Där ute bor alltså en familj på fyra kråkor i år. Två vuxna och två småkråkor som de beskyddar, bokstavligen med näbbar och klor! De ger sig på nästan allt som rör sig, utom oss då, eftersom de verkar veta om att vi inte gör dem något ont. Grannarna, deras fönster, diverse husdjur samt skatfamiljen får däremot veta att de lever på daglig basis. Ungefär varje morgon 03:30 kommer en av de vuxna kråkorna och sätter sig på grannens balkongräcke, ilsket kraxande mot sin spegelbild i fönsterrutan. Kort efter lite ilsket kraxande flyger de in i fönsterrutan med en sådan smäll att man blir orolig, dels för fönstren, dels för djuren. Det här började en av dem med förra sommaren, men nu har deras barn lärt sig samma sak.

En sådan förbaxad tur att de är vackra och har söta småbarn de jäklans buskråkorna! Åt veckan ska vi rensa skafferiet, då lär de få lite kråkfest!

Skatan min är dock lite smått avis. Den kommer då och då och ger mig anklagande blickar, som om det vore mitt fel att kråkorna hittat hit. Kan vara så att Skatis-potatis saknar att fika med oss när vi sitter ute också, det har ju varit så tråkigt väder att vi mest suttit inne. Måste åtgärda det där, man måste ju ha lite kvalitetstid med skatan likaväl som med katten! 


Och måndagen bjöd på mitt livs hårdaste pluggdag! Jag satt på riktigt i åtta timmar utan egentlig rast och bara köttade, men in kom uppdraget, S verkar nöjd och ME är bokat till torsdag! Det här kan bara bli bra!


 Och de gånger jag kör så hårt blir jag alltid så förbannat hungrig! Det är nog enda gångerna jag kan förstå att personer som Yuka Kinoshita kan vara smala som stickor och ändå äta för en hel familj alldeles själv. Uppenbarligen krävs näring även när du "bara" sitter och pluggar i åtta timmar. 
Ändå rekommenderar jag verkligen inte att ta så långa pass, idealet är att dela upp varje "uppdrag" (om man studerar på distans) i Pomodorosesioner. Jag brukar ta en halvtimma varje gång, sedan tar jag en rast. Jag var bara väldigt hårt pressad den här gången.


Ja, och dagen därpå hade jag väldigt lite av ingenting att göra eftersom kvarvarande studier behöver läggas om lite innan jag kan fortsätta med dem. När jag har tråkigt brukar jag oftast försöka hitta något att vara kreativ med och den här gången blev det en liten tur bland köksprylarna för att svänga ihop den här läckerbiten!

Den här sommartårtan är ihopplockad av lite sött jag hittade i skåpen. Jag visste ju om att det fanns tårtbottnar, men vad mer? Jo, vi hade lite aprikosmarmelad och det fungerar ju som mellanlager, sedan hittade jag ett wildcard i form av Samoayoghurt till det andra lagret. Därefter vispade jag ihop en chokladkräm av hårt vispad grädde och O-boypulver. Varför O'boypulver som är så sötsliskigt och inte vanlig ögonkakao? Mycket för att jag tycker att det är ganska gott att göra chokladkräm såhär och dessutom är jag ibland lite av en fuskis, så jag gjorde helt enkelt sådär. Dekorerade den med lite sockerrosor och röda cocktailbär men det hade blivit precis lika bra med bara rosorna, cocktailbär är inte alltid jättegoda.

Så nu är det mesta klart, nu väntar vi bara på nya äventyr att bocka av, sommaren har trots allt bara börjat! Ta hand om er nu! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...