torsdag 25 juli 2024

Att ta tillbaka livet från sociala medier!


Det här är något som inte är alltför enkelt eftersom sociala medier ju är utformade så att du ska bli frestad att komma tillbaka och doomscrolla tills vi tröttnar på det. Gör vi det här varje dag har det negativa effekter på vår kreativa förmåga, vår uppmärksamhet och i stort sett allt vi gör. Samma sak om vi ser på TV för mycket eller bara sitter med näsan i telefonen hela tiden. Jag har börjat känna av att jag måste göra något åt det här, så jag har börjat lite smått. Träning är en sak och de där dagliga promenaderna är mer än behövda, sedan har jag faktiskt börjat med korgbindandet igen. Jag började smått med det där för ett par år sedan men kom av mig av någon anledning jag inte kommer ihåg. Eftersom jag inte minns anledningen får jag väl köra på igen helt enkelt. Bottnen på bilden har nu fått lite väggar som jag tänkte göra lite högre innan jag ger den ett handtag. Bilder på detta kommer framöver, i kväll har jag varit lite för trött för att göra något mer än slötitta på TV:n. Mycket har detta berott på att jag börjat med mattenötter igen och det blir man behagligt trött av.



En kopp te och lite matematik varje dag känns som något man kan stå ut med i stället för att låta kreativiteten dö scrolldöden på sociala medier. Jag gör så klart en massa andra saker än pluggar, jag har ju mitt skissblock som jag alltid följer med mig nu för tiden, tillsammans med en god bok. Allt för att slippa vad man i dagligt tal kallar "brain rot" eller vad jag själv kallar det "syntetisk utvecklingsstörning" för det är ju egentligen det det handlar om, saker som stör utvecklingen hos barn och unga till att börja med, men också i vissa fall trycker tillbaka den hos vuxna.

Jag har kanske turen att bo rätt. Jag kan ju gå ut på morgonen och inga yttre faktorer stör mig. Jag kan bada, promenera, flyga drönare, cykla eller bara arbeta med något på gården. Något som ger mig mer än en massa ändlöst dötittande på saker som inget ger. 




Det har i alla fall varit badväder i flera dagar och de dagar det inte gått har annan träning varit möjlig. Nästa anhalt blir Östersund och krogstråket. Sköt om er nu!




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...