tisdag 16 juli 2024

En liten roddtur


Utöver att göra Bacon och ägg till lunch kom en idé och tacklade omkull mig nu på kvällskvisten. Tänk om man skulle ta och ro till mynnet för att uppgradera muskelpaketet lite? Kvällen är riktigt vacker så varför inte ta en halvtimmas träning med roddbåten tänkte jag!

Eftersom jag älskar att vara ute på "åa" som vi säger när vi far uppåt älven, tog jag med kameran och fotograferade lite vackra vyer. Något det finns väldigt gott om där vi bor! 

Det finns fler berg som bildar flaskor i vattnet, dock inte som det "riktiga" flaskberget så klart, men nästan! Det här är Vättaberget eller vätten 💖

När älven är så lugn att den är som en spegel är det nästan helgerån att inte ta en tur med båten eller kanoten eller vad man har för åkdon. En simtur är helt tillåtet det också. Ändå var det bara en enda båt ute förutom jag och den kom ut när jag gått i land. Nåja, då får man vara ifred på älven, det gör mig inte så mycket det heller.



Diset borta vid ön öppnar dörrar för min vilda fantasi. Kanske är det älvor som dansar, skogsväsen som har gille, eller bara Unn Ravensdottir som är ute med rökmaskinen igen! Troligen sistnämnda. 

Det är i alla fall högst säkert att säga att jag inte ångrar att jag tog båten i kväll. Dels behöver jag all motion jag kan få, dels behöver jag allt lugn jag kan få och var finner man bäst lugnet om inte ute på älven? Jag har svårt att tänka mig lugnare platser på jorden. Fåglarna hade lite koll på mig, men det är väl klart, de undrar väl vem i hela faderullan som är och flökar i deras älvfåra där ingen brukar vara och flöka! Bildbomb nedan bjuder vi på:







Så, lite mysiga båtbilder, lär väl bli fler båtturer i sommar tänker jag. Vad som inte syns på alla bilder men som syns sådär på bilden nedan är att det kom ett litet passagerarplan och flög över mig när jag åkte hem.



Folk var med andra ord ute och njöt av sommarkvällen. När jag klev i land såg jag att en annan båt tagit sig ut på älven för att fiska eller bara finåka. Jag var i alla fall nöjd med mitt lilla äventyr. I morgon blir det lite annat. Städning behövs, liksom att plocka in den ved som kluvits. Sköt om er nu!




 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...