tisdag 30 juli 2024

Värmen är tillbaka och vi passar på att njuta av den!


Nu börjar hallonen mogna och vattnet bli varmare. Idag höll det sig från att börja regna också, så vi tog en liten simtur. I morgon planerar jag att tömma Terhi på vatten och ta en roddtur om det fortsätter vara fint väder. 
Gårdagens storbak av smördegspiroger hade också gjort så att vi hade gott om vickning tills vi kom upp.

Idag tänkte vi egentligen åka upp till sommarcaféet uppe i byn, men eftersom vi fick besök fick vi göra det en annan dag, däremot blev det en sväng för att köpa kaffe i stället. Earl Great är ett bra te, men för kaffedrickarna är det kanske det som gäller. Så kan det vara, men vi fick i alla fall bjuda pappas barndomsvän på lite te och kakor. Jag dukade lite extra fint eftersom jag kände för det. Bara att se att någon blir glad när det är fint dukat gör mig på gott humör och han tyckte att det var trevligt. I morgon kommer han tillbaka för att följa med pappa till tippen också.

Idag igen kom jag på mig själv med att inse att jag behöver stressa ner mer och leva här och nu i stället för att tänka på allt 💩 random personer gör, om jag känner dem eller inte. Det är det här jag har så svårt med när det kommer till sociala medier. Det är utformat för att underhålla oss så att det senare kan programmera oss till att bry oss mer om sociala medier än om våra egna behov. I stället för att leva efter karmas alla regler får sociala medier oss att arbeta emot dem och med tiden få sämre karma. Min fråga är om det är värt det. Är det verkligen värt att försämra sin egen karma för att bli lite underhållen av något som egentligen är irrelevant? För mig är svaret egentligen ett ganska enkelt nej. Det är inte värt det, inte för mig i alla fall. Jag har så mycket annat att göra med mitt liv än att kasta bort det på att reta mig på allt folk skriver för att få sin dagliga uppmärksamhet. Tänker jag efter noga klarar jag mig förbannat gott utan sociala medier. Det är sociala medier som inte klarar sig lika gott utan mig och alla andra de försöker snärja.

Därför har jag kommit på en bättre idé!



För det första köpte jag mig en skrivbok där jag kan skriva av mig om hjärnan någon gång känner sig rastlös och behöver släppa ut lite tomtar. För det andra skaffade jag mig en hobby i samma veva. Diamond Painting blev det och jag får väl säga att jag tyckte att det var värt 149 spänn på hobbyboden för att testa ändå, det är i alla fall meditativt och det är väl det jag behöver just nu. Saker som gör att jag slipper tänka så mycket hela tiden. De där tankarna kan bli lite för mycket ibland menar jag. Jag brukar sätta mig och pussla med det där lite en gång varje dag och det är något visst med att se saker växa fram när man jobbar, det måste jag säga.

Det jag börjat med nu är att praktisera Karma och Zen och så har jag rensat bort så mycket negativitet ur livet som jag bara kan. Vi behöver inte negativitet, det vi behöver är ett liv som för oss framåt, det gäller för oss alla. Ta hand om er till nästa gång vi ses. 
Jai shree ram💖




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...