tisdag 16 juli 2024

Igår -smultron och road trip. Idag -resten av veden!

 


Igår tog vi en liten biltur igen för att påminna oss om hur fint det är i den här kommunen. På bilden till höger ser vi Gesundsjön som ibland beskrivs som ett av kommunens större hot, trots att den är så oerhört vacker. Det finns så klart fler, vi har en del dolda hemligheter som är bra att veta om, men kanske inte mer än så då de scenarion hjärnan bygger upp tenderar att bli rätt läskiga. Den som inte känner till Ragundas historia vet kanske inte om att det fanns en ännu större sjö i kommunen, nämligen ragundasjön. Här finns två historier, turistnäringens glorifierade variant och en lite mer historiskt korrekt version. 

Det kom kanske något positivt ur hela den där ragundacirkusen. Ur det kom ju trots allt en vetskap om vad som absolut inte får göras i regionen och således kunde liknande incidenter stoppas. I lördags blev det en del badande innan regnvädret kom och tog tillbaka makten över väderleken. Som tur är ska nästa vecka bli riktigt fin, det ser jag fram emot.

Tills dess får vi väl syssla med saker inomhus. Pusselmattan har i alla fall åkt fram igen och jag och mamma har lite att leka med.

Lite VR lär det också bli då regnvädret börjar bli för tråkigt att titta på hela tiden. Städa, pussel och VR, varvat med att lära mig klippa ramvirke! Det sista är nästan vad jag ser mest fram emot, något man kan kalla ett jobb! 
Utöver det gav jag idag bort Ivory till syrran, jag insåg att det räcker gott med gamla goda Corona trots allt. 
När det gäller hantverk funderar jag även på att ge bort min andra knyppeldyna om jag inte har den som reserv så klart. Svarva lite knyppelpinnar funderar jag i alla fall på att göra, några som ser lite lyxigare ut än de jag har. Mycket på gång nu, men jag klagar inte. Nu ska jag bara ta det lugnt med en god bok eller lite VR, så att jag känner att jag är ledig! Sköt om er!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...