onsdag 31 juli 2024

Bären mognar och jag vill ha finväder igen!




Vinbärsbuskarna dignar av bär och snart är det dags för skörd. Eftersom min månatliga skit kallad mensvärk bestämt sig för att sätta sig i knäskålarna bestämde jag mig ganska snabbt för att ta mig en kort sväng ut i skogen och bara sitta någonstans där och njuta av vågskvalpet från älven och alla andra härliga skogsljud. Tyvärr såg jag att stigen ner till erosionsskyddet försvunnit och just nu kände jag inte för att klättra, så jag satt mig bara på kanten av slänten och bara var där tills jag kände att jag behövde vila i stället. Det var riktigt avslappnande att bara vara där och ta in nuet.

Innan det här hade jag suttit med min diamantmålning ett tag och jag får lov att upprepa mig igen när jag säger att det är något visst med att se saker växa fram från nästan inget till en stor helhet. Det blev ett tag med det eftersom pappas kompis var här i flera timmar för att laga sin släpkärra. Inget café idag heller med andra ord.

Nåja, efter vilan var det i alla fall dags för middag och jag kände inte direkt för att stå vid spisen, så jag tog fram lite frysta piroger som vi värmde upp. Till det slängde jag ihop en ganska enkel Rhode island med tomat, basilika, svartpeppar, vitlökspeppar och en saltblandning kallad "grandma's salt mix" som vi hittade på Normal i fredags. Till detta tog vi några skivor gurka.


Middagen blev helt okej och mätt blev jag. Jag är i och för sig inte varghungrig när jag har mens, det blir jag hellre dagarna innan, men lite måste man äta, så det här och så lite nudlar senare på kvällskvisten fick det helt enkelt bli. Nudlarna var väldigt starka för min smak, så jag bedömde dem som "efter-simturen-nudlar" eller sånt man äter när man vill bli varm efter att ha frusit helt enkelt.
Efter middagen behövde jag vila igen så jag tog med mig VR-setet, U-kudden och min rosa filt in till mammas och pappas sovrum och la mig en stund med det. En promenad genom Ålesund fick det bli den här gången. Perfekt att varva ner till.

Slutligen behöver jag bli mer envis och hänga mycket mindre på sociala medier. Det förstör mycket tid och karma och jag har egentligen annat att lägga min tid på än att sitta där och läsa hela världens gnäll och "åsikter" som jag egentligen aldrig behövt veta. Nu går juli över i augusti, kanske är det dags att göra en ny detox från de toxiska kommentarsfälten och överinformerande nyhetsflödena. Jag tror att jag ska göra det. Augusti får bli en facebookfri månad helt enkelt! Jag behöver inte veta allt alla gör och alla behöver inte veta allt jag gör heller. Jai shree ram, sköt om er tills nästa gång vi ses.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...