Schweiz nationaldag och i alla fall början till en städdag.

Bild tagen vid Ändsjön, Frösön, augusti 2022

Idag är det Schweiz nationaldag och för mig är Schweiz ett föregångsland i mycket. De har direktdemokrati, WHO, CERN, röda korset och många gånger har man också haft mentaliteten att aldrig låta sig styras, speciellt inte av "jättar". Det är något i det som låter rätt ärligt talat. Den attityden kan appliceras på många saker. Schweiz är också ett land som kan förbättras men jag förstår att man inte vill höra det från EU som man ju faktiskt ser som ännu en sammanslagning av länder där bara vissa har fördelar. I det avseendet har man rätt, även om andra saker kanske inte är helt rätt varken med dem eller Sverige. Jag tror att om man inte själv inser sina fel och brister och är villig att göra något åt dem, då har man stora problem.

Idag har vi i alla fall haft besök och suttit och mysat i växthuset en stund. Under tiden upptäckte jag att hallonen vi har därinne börjat klättra lite här och där så jag tänkte styra det lite så att det ser snyggt ut, kanske kan man ringla dem runt benen på hörnborden eller något sådant? Hallonblad är ju rätt vackra så det kan bli ganska häftigt tror jag. En av hallonbuskarna har börjat löpa amok i växthuset så jag kommer att behöva göra något åt åtminstone den så att den inte blir helt vild! Kanske ska hänga upp den?
Idag har jag i alla fall försökt städa ur vardagsrummet lite medan jag lyssnat på klassisk musik och det har faktiskt fungerat riktigt bra. Jag har bestämt mig för att de enda sociala medier jag tänker använda nu på ett tag är Youtube, detta med "shut up" aktiverat så att jag får en minimal mängd "åsikter" och annat slängt över mig. Youtube kommer dessutom endast att användas i seriösa syften. Deviantart är ett till ställe jag kommer att använda endast för att ladda upp mina konstverk, men endast för att lagra dem och inte för att få någon sorts feedback. Troligen kommer detta att förbättra mitt liv en aning och det är också mitt mål med detta.

Vi behövde i alla fall åka och handla lite mjölk till pannkakorna idag så det blev en sväng ner på byn innan middagen. Städningen fortsätter jag nog med i morgon, det måste ju vara fint! Lite Tv-kväll blev det sedan och ungefär samtidigt kom syrran in och berättade att hon börjat skörda bärbuskarna. Det skulle jag kunna hjälpa henne med någon dag så att vi har lite bär att göra sylt och annat av till hösten och vintern. I morgon har vi pratat om att eventuellt åka upp i byn och fika om vädret vill det, sedan har jag också planerat in årets tripp till mynnet för att plocka cikoria nu till helgen. Sedan har jag planerat in vad jag vill göra när jag fyller år också. Egentligen ville jag åka till Trondheim då, men de andra vill hinna få lön innan vi åker, så vi väntar lite. Däremot skulle jag vilja åka Frösön runt om det blir bra väder. En annan Frösöresa jag tänkte på är att åka till Ändsjön och gå runt den en sväng igen. Ett av Frösöns absolut vackraste områden, speciellt under sommaren, våren och hösten. Saker får dock komma lite pö om pö där, jag känner att jag vill ta till vara på mina lediga stunder så gott det går nu innan jag börjar plugga igen. Nu när jag vet att det faktiskt bara är fyra kurser kvar tills jag kan börja tänka på universitetet. 

Det finns självklart andra saker jag också vill hinna göra i sommar, kanske en utflykt till Ön en finvädersdag. I morgon tror jag i alla fall att jag ska gå bort till Mynnet i alla fall, så att vi får en cikoriabukett till fredagsmyset. Sedan, så fort jag är som folk i kroppen igen ska jag nog ta en roddtur till. Men nu ska vill jag bara ta med mitt VR-set upp och se på någon trevlig road trip eller något innan jag somnar. Ta hand om er, jai shee ram!






 

Kommentarer