Summering av föregående vecka

 

Ännu en händelserik vecka att summera och idag kom jag på att det faktiskt blir lite renare och snyggare om man använder sig av kollage när man summerar. Tidigare har jag ju använt bildbomber, men det har blivit så rörigt. Här kommer i alla fall en summering av föregående vecka:

Att börja veckan med födelsedag är inte det sämsta. Jag har egentligen slutat fylla år, men inte slutat att mysa. Är man som oss på Sann är det nämligen ett måste att mysa lite varje dag eller i alla fall tänka tanken! 
En extra mysig och lugn dag blev det i alla fall med lite räkmacka och spontant hundmys på byn och när vi kom hem fick jag mig en liten överraskning när posten dök upp med en grej jag beställt under fredagen! Hur perfekt som helst! Rituals lila doft Yozakura som bodymist! Den har jag letat efter sedan shoppingturen i mars så det kändes som en perfekt överraskning. Nu har jag vetat hur den doftar länge eftersom jag haft andra saker med den doften, men eftersom jag gillar den vill jag gärna ha den som bodymist också. Dock slår den inte Mehr som är relativt orubblig på sin förstaplats. 
Lite kaffe och tårta i åbo blev det till kvällen och samtidigt som jag gjorde tårtan tog jag faktiskt fram mina glassmaskiner och lekte ihop lite kardemummaglass. Den tog vi dock dagen efter eftersom tårtan var gräddig nog.
Fiskelycka fick vi också när jag drog upp en liten ilsken en till katten. Hon ska också känna att det är fest ju!

Utöver att parfymen kom fick jag en emaljmugg för att komplettera min kvartett och några dagar senare slängde syrran ett par nya byxor till mig också! Sköna laxrosa brallor som jag är väldigt glad i! 

Och dagen därpå blev veden helt klar också, spisveden kom äntligen in och för att fira detta tog jag och  rullade lite köttbullar som fick avnjutas med gräddsås och makaroner. Som avslutning på kvällen blev det lite Merit Hemmingsson och så skrev jag en ny läslista. Jag har ju en del att läsa ikapp nu när jag kastat bort så mycket tid på trams, men nu lovar jag mig själv att bli mer stoisk och i enighet med det kan man fråga sig vad jag ska med Facebook som är raka motsatsen. Kanske kan jag länka till blogginlägg jag tycker att folk ska se? -Det får bli det! 

Ett sorgebesked kom i fredags också. En gammal vän till farmor hade somnat in veckan innan, 89 år gammal. Tungt att ta in och då behövs saker som gör oss alla lite gladare. En ren kåk och lite fläskfilé fick det bli. Ett kort besök av en släkting som ville ut och åka lite med pappa fick muntra upp honom också. 


Under en dag i veckan gör jag ett undantag och ställer inga direkta väckarklockor. Den dagen är "sjusovarlördagen" som jag kallar den. En idealisk veckodag till att bara ta det piano och släppa alla de där måstena för en stund. Och så har jag återinfört det där med tankestuga i Åbo på eftermiddagarna. Där kan jag sitta för mig själv och bara låta tankarna gå som de vill, kanske rita, skriva, läsa, räkna, eller något, bara det blir en lugn stund där jag får vara lite för mig själv.

Middag fixade syrran och mamma i form av torsk på fjellet som är en väldigt god rätt med torsk, skirat smör och inlagda grönsaker. En del har knaperstekt bacon och räkor till och det har vi också ibland, bara inte nu. Gott blev det ändå! 
Därefter gick jag ner och satt mig i stugan igen när jag kom på att jag var lite sugen på te. Ringde upp de andra och ordnade en liten fikastund. De där små mysstunderna är värda guld, det tror jag vi tycker allihop!



Och nu börjar ju den årstid jag tycker allra minst om och det är hösten. Jag står ut med vintern men hösten känns som dödens årstid på något sätt, bara tråkig. Därför kliver jag upp lite tidigare och försöker ta till vara på ljuset med någon vettig syssla! Idag blev det lite läsning och diskussion med syrran runt detta. Matlagning så klart och så lite inventering av rollspelskaraktärer och dylikt innan det blev en sväng ner på byn. Kvällen avslutades med tänkarstuga efter middagen och en liten påminnelse om hur skönt det är att ha ett ställe där det är helt lugnt och tyst. Idag tog jag ner min lilla figurin av Bryggerekka i Trondheim. Den passar bra där i båt-hyllan. Nu ska vi bara hitta något att ha längst upp också...

Nu har jag i alla fall en ledig dag till innan studierna börjar igen och i år hoppas jag verkligen på aspiranten så att jag kan komma ut på arbetsmarknaden! Nåja, den dagen den sorgen kanske. Sköt om er nu så ses vi åt veckan!



Kommentarer