torsdag 18 juli 2024

Det blev en liten blompromenad idag med


Torsdag 18/7, tog samma sväng som igår, mest för att leta reda på de där blommorna jag hade sett vid skylten. Vägen var lite för hal för att gå på med mina gymnastikskor, så jag tog stora vägen hem. På vägen dit hittade jag i alla fall lite vyer att fota. 




Och en sten som såg ut som en näsa eller bara som en trekant. Tyvärr för stor för att ta hem, så jag lät den ligga kvar och gick vidare.



vid skylten hittade jag inte bara de vackra gula spirorna utan också en blomma jag ofta tittade på som barn:
Den här lite violfärgade blomman som jag trodde var en orkidé när jag var barn, nu vet jag att det är en sorts nässla och att namnet på den är hampdån. Tydligen inte omtyckt på lägdorna här, så jag tänker att det nog inte gjorde något att jag plockade ett gäng... Och stack mig i fingrarna! 

En annan ljuspunkt idag var när grannen tittade in med lite vin och snackade lite om allt möjligt med oss. Hon berättade att hon skulle åka hem i morgon så det blir lite tomt där. Och till helgen åker resten av Stockholmarna hem också. 
Till helgen tänkte jag försöka få vädergudarna att fixa lite gott väder så att vi kan göra klart veden någon gång. Det och försöka bli av med lite getingbon ur vedhögen. Nåja, först ska det bli fredag och då ska jag storstäda och vända uppochner på huset har jag bestämt. Sköt om er nu och låt ingen eller inget stoppa dig från att göra det du vill!





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...