måndag 8 juli 2024

Äntligen har jag i alla fall ett mål!

 

Bildkälla hittar du här

Jag tror att jag hittat ett mål med mina studier nu äntligen, vilket jag personligen känner mig lite småglad åt, men jag vet att jag kommer att behöva köra ett år till med distansstudier för att komma dit jag vill. Arkitektur -hus var en kurs jag faktiskt kan säga att jag trivdes gott med och ska jag planera ytterligare kanske jag ska göra som min gamla kompis H sa en gång. -Hitta nischen! Kanske har jag gjort det nu, jag har i alla fall en vägbeskrivning. Mitt mål har alltid varit universitetsstudier som kan mynna ut i ett riktigt arbete, om inte för att hämnas lite på allt det här så kanske för att jag helt enkelt vill. 

Dock är jag fullt medveten om att det kommer att behövas lite mer studier så att jag klarar av det som krävs för vad jag tänkt på. Arkitektur är en bra nisch och jag forskar gärna djupare i ämnet för att få en djupare kunskap och vidga vyerna lite till, kanske universitetsstudier? Vem vet! Jag vet i alla fall att jag behöver fylla på med mer gymnasiekurser innan jag kan börja tänka på universitetet men lite får man faktiskt drömma! Nästa år kommer jag att lyssna på mig själv och ta två kurser per termin i stället för att plugga så ostrukturerat att allt måste tas igen under sommaren. 

Höstens två blir matte och affärsjuridik så väljer jag arkitektur-rum till våren tillsammans med något annat jag inte bestämt än. Jag vet att jag vill plugga matte mer seriöst än jag gjorde i våras och det innefattar att placera A:t på rätt sida kursen. Ja, jag är fortfarande beklämd över det där, kanske med all rätt då det förstörde nästan hela våren för mig!

Så jag kan säga att jag har någon sorts mål nu. Ett mål som heter universitetsstudier, sedan var jag studerar tar vi sedan, mest troligt blir det Östersund eller Trondheim. En sak är helt säker, det hål jag knuffades ner i 2002 kom jag upp ur relativt snabbt om än det kändes som det största svek någon utsatt mig för. Jag är stolt över mig själv och över att jag i alla fall har ett mål nu. I morgon tänkte jag i alla fall lägga fokus på att göra lite fint. Känner att jag inte fått utrymme för mitt Ernstande på ett tag och så kan vi bara inte ha det! I morgon blir det alltså tyska och Ernstande 😉Det ser vi fram emot! Sköt om er!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...