onsdag 29 mars 2023

Våren är på intågande och sinnet ljusnar lite


Idag har våren verkligen gjort sig synlig och de som bor ute dygnet runt vet nog bäst hur man värdesätter soltimmarna. Idag åkte vi ut i byn lite medan vi väntade på att syrran skulle komma hem från jobbet. Då såg vi byns rådjursflock ligga och njuta bakom en lagård uppe i byn. När vi varit iväg och hämtat syrran hade solen flyttat sig och Bambigänget förflyttade sig dit solen nu var.




När vi åkte hem till Sann såg vi två älgar som somnat till inne i skogen. Med hänsyn till dem tog vi ingen promenad. Älgar är magnifika djur som gott kan få sig en middagslur de med.
Djur och människor mår fantastiskt nu när det blir ljusare och lite varmare ute. Nu står det inte på förrän man kan påta i trädgården och åka båt på älven igen. Tills dess får vi njuta av att se snön ge vika för vårsolen.

Idag tentade jag dessutom av geografin varför jag tog en dags hold-up från naturkunskapen om än jag tog några bilder för den delen också. I morgon blir det fotopromenad om det blir samma väder som det varit idag så se fram emot det. Ha det bäst! Geografin är förresten godkänd, så kanske blir CSN nöjda snart och kan godkänna nästa ansökan. Vem vet? 💖 Kort inlägg, men jag hade dålig inspiration. Ta hand om er! 



onsdag 22 mars 2023

Två nere, två kvar!

En sådan trött Onsdag jag haft! Det har förmodligen med att göra att jag stressat sönder i onödan över saker jag borde gjort för länge sedan men haft för mycket att göra för att hinna med. Nu är både religionen och Geografin klara för muntligt i alla fall, det känns lättsamt, nu har jag ju bara en kurs igen.

Men tröttheten har ju gjort att jag inte känt mig pepp på någonting särskilt heller, men jag har lärt mig att ta mig i kragen så jag har faktiskt hunnit med att virka lite mer på min väska och dessutom laga lite pasta till middagen... Ja, pasta med skinksås är ganska snabbt avklarat så det hade jag väl hunnit med ändå, gott blev det dessutom!

Jag har med andra ord inte varit sysslolös den här veckan, men nu har jag i alla fall skottat undan renskrivningarna så att jag kan ägna mig åt naturkunskapen i stället. Puh! Det har varit väldigt kul, men tajtare än ABBAs byxor under 70-talet och enligt Björn Ulvaeus var de för tajta för att sitta i ens...-Det har med andra ord varit mycket, men nu ordnar det upp sig. Poängen för de här kurserna kommer att komma in, jag ska bara stressa ner lite, vem vill ha Björns brallor på sig? 

Utöver räserpluggat detta har jag suttit med lite digital färgläggnig och talböcker idag. Idag har jag bara lyssnat på Astrid Lindgren för att jag kände för något mysigt. Har även påbörjat en lite Harry Potterlyssning med syrran eftersom vi båda är Potterheads och det. 
Utöver det har jag följande att höra på:

Blå Stjärnan -Jan Guillou
Saga från valhalla -Johanne Hildebrandt
21 minuter av Agaton Sax på engelska -Nils Olof Franzén (Rekommenderar den bara för skratten)
Vi på Saltkråkan -Astrid Lindgren.

Efter att ha lyssnat på "glasblåsarns barn" ,som jag blev jätterädd för som barn, tyckte jag att det var värt att lyssna på Astrid Lindgren som är lite roligare att höra på. 

Morgondagen ska jag helhjärtat ägna åt städning och naturkunskap i alla fall, men det är då. Nu väntar sängen med Agaton Sax. Sköt om er och stressa inte sönder er, det är mitt jobb! 



måndag 20 mars 2023

För många bollar i luften!!


Idag har jag fått lägga om planeringen lite igen för att inte rusa rakt in i väggen igen. Jag kom alltså på mig själv med att ha tre ämnen igång samtidigt vilket är orimligt, så jag får helt enkelt tänka om. Det jag gör nu ska jag absolut lämna in i tid, sedan har jag tänkt puffa lite på en av kurserna så att jag kan ta poängen för den under påsken. Ja, det låter äventyrligt, men på något sätt måste jag få ihop det.
Jag vet att min framtid numera ser ljus ut, men det gör mig inte mer tolerant mot stress och överarbete kan jag väl säga. Jag tror att det löser sig i slutändan, det har jag känt på mig hela året om än våren tenderar att stressa upp mig sedan tidigare.

Nu har jag i alla fall gett mig på ett nytt virkprojekt som jag såg på youtube. Det finns ju en internetkändis som heter Emma Chamberlain som har virkat en schackrutig väska i grönt och vitt och jag hade i tankarna att virka en likadan eftersom det ser kul ut. Färgerna hade jag inte planerat in just då, tänkte ett tag orange och röd som säkert kommer bli nästa väskas färger. Så kom jag på att jag hade ett vitt nystan liggande och syrran hade några gröna hon inte behövde.



-Så det kommer att bli en lite ljusare variant än hennes. Sedan tror jag att jag ska göra små rektanglar i stället för schackrutor den här gången 💖



Sedan har jag så klart ett nytt stickprojekt på gång eftersom jag ju har ett nytt virkprojekt, liksom varför göra stickguden svartsjuk menar jag. Det blir ett par melonsockar som ska stickas av ett Novitagarn som tydligen har Mumintema. Jag vet inte hur det kommer sig, men av någon anledning är jag nu förföljd av dessa små söta finska filurer. Det är säkert lilla My som planerat något, eller så Stinky. 




I övrigt har helgen spenderats under en filt, värmedyna, katt och syrra! Allt för att hålla magen och låren varma. Det fungerade för idag har jag i alla fall inte ont, däremot är jag väldigt stressad för studiernas del, även om jag vet att jag inte borde vara det, det löser sig ju, men det känns så förbaskat onödigt om planeringen skulle brista.

Så många bollar i luften för mig, kanske vaknar jag med vitt hår i morgon, eller så är det bara på tiden att jag varvar ner och gör upp en bättre plan. Något av dem är det ju som gäller. 
Trots stressen ska jag inte klaga över någonting. Livet kunde knappast bli bättre just nu och jag har väl egentligen allt jag kan önska mig för livskvaliténs del. Det är jag tacksam över, mitt i all stress. Ta hand om er, det tänker i alla fall jag göra. Livet är verkligen för värdefullt för att inte vårda. Vi ses framöver.




 

fredag 17 mars 2023

Idag kom så påskläsningen



Fredag igen, lite god mat, lite inredning och så kom de två sista paketen jag beställt idag också. Två flaskor Keratin samt tre böcker att läsa över påsklovet. Känns som väl spenderade pengar ändå.

Idag har hormonerna varit lite jobbiga vilket ibland inneburit att man inte ens kan vara i samma rum som sig själv, mycket på grund av... -Hormonerna! Det där är väl en del av livet jag är mindre glad i helt enkelt, men livet kanske måste ha sina små mörkerfläckar även om det känns bättre nu än det gjorde för 20 år sedan. 

Efter att ha hämtat paketen tog vi en vända runt Kullsta och kollade så att allt stod kvar. Det verkade som att det gjorde det, så vi tog samma vända runt Gevåg för att vara helt på den säkra sidan.
Hur är böckerna? Jag har inte börjat läsa dem på allvar men det lilla jag läst ser lovande ut. Keratinet köpte jag mest för att slippa ha klåda i håret, jag har fått det efter vattkopporna som var som värst just i hårbottnen. Köpte två flaskor, det är fler än jag i familjen som tycker om Keratin.

Nu sitter jag med en kopp te och försöker bli klar med uppgifterna som jag inte blev klar med den här veckan. Det gäller i alla fall geografi och religion, så tar jag naturkunskapen till veckan. Just nu känns det lite tajt men det får vara så strax innan påsklovet. Jag är glad att jag inte gjorde samma misstag som innan jul, det kan jag väl säga med gott samvete. Nu till plugget innan sängen kallar. I morgon lär det bli mer läsning i alla fall, så fort jag är färdig med det som ska göras för studiernas del. Heldagsjobb med andra ord. Ibland blir det så att man får arbeta på helgen. Sköt om er, så ses vi i nästa inlägg.



 

torsdag 16 mars 2023

Soffliggartorsdag


Det här med att tillhöra gruppen som blir sängliggande under de första mensdagarna, det känns väldigt trist om jag ska vara ärlig. Mentalt mår jag numera bra där, saker har ju faktiskt ordnat upp sig och det är egentligen bara det fysiska som är jobbigt. Sedan känns ju hormonerna likadana som alltid. Ibland är allt och alla världens störigaste ting, nästa dag är allt och alla helt fantastiskt gulliga och sådär fortsätter det tills mensen ebbat ut.Nu tror jag säkert att män har något som är precis lika störande och sätter hormonerna ur spel på samma vis, annars vore det inte logiskt, därför tänker jag att alla som har det jobbigt behöver en styrkekram, åtminstone. Hjälp i rätt riktning är så klart också fördelaktigt men när det gäller hormoner är det nog som min gamla lärare i högstadiet sa. "Man får kämpa på en dag till!" Det kan nog stämma, det är ofta det man får göra, lägga sig ner och dö är bara onödigt när problemet troligen är temporärt ändå. 

Och växterna gror så att det knakar, skatorna har blivit tre då deras fjolårsunge hänger med dem fortfarande och helgstädningen lär bli av i morgon, då kanske jag orkar mer än att ligga under värmefilten med katten och halvsova till någon talbok. Nu kanske jag ska vara snäll mot mig själv, jag har faktiskt lagat lite mat idag. Olivröra med stekt ägg till lunch och så färsk pasta med Birkaröra till middag. Birkaröra är en ganska enkel liten röra som passar bäst till bakad potatis, men inte är dum till pasta heller:

Créme fraiche eller grekisk Yoghurt eller något liknande, så länge det är krämigt och halvneutralt, sedan har du i skinka eller kalkon och lite vårlök. Kryddor kan man ha lite vad man vill, jag körde vitlökspulver, ibland har jag i kapris också, men idag blev det bara vanlig Birkaröra eftersom jag var lite för trött för att laga något större, där var jag helt ärlig.

Förutom att städa klart det sista inför helgen, lär det bli mer matlagning och plugg i morgon. Deadline för geografin som dessutom snart ska vara klar och så lite religionsuppgifter som jag hade glömt kvar förut... Utöver det ska det lagas mat så klart, fläskfilé med ostsås tänkte vi på, vi köpte en ganska starkt lagrad italiensk ost på Gregoriemarknaden. I sig själv doftar den väldigt gott om man nu gillar lagrade ostar, det gör jag så länge de inte luktar typ som den här läskiga saken eller varför inte Jämtlands stolthet när det kommer till lagrad ost -Vålåloffen!


Okej, nu är faktiskt Vålåloffen lite av en guilty pleasure, för den tycker jag om smaken på men sedan luktar den ju som man gör under armarna efter en intensiv dag av arbete utan deodorant. -Svettigt värre!
Marquis har även den en svettig ton, men från andra områden på kroppen. Tänk dig skoförrådet i bowlinghallen så är vi hemma. -Throwback till högstadiets gymnastiklektioner precis där. -Jag har inte smakat den, mina vänner tycker att jag är en riktig prinsessa när det gäller ost, ja hurså? Jag är prinsessan blåmögel om det passar sig... Nåja, lagrade saker som parmesan och dylikt är helt okej det med. Det bästa med mat som luktar äckligt är väl att den skrämmer bort folk man inte vill ska komma på besök helt enkelt.

Men i morgon blir det i alla fall italiensk lagrad ost till såsen, det blir intressant att jobba med. Och så inredning på det. I morgon är med andra ord också en dag! 




onsdag 15 mars 2023

Första boken levererad!


-Och nu har jag mest bara roliga paket på G. Nu kan jag påbörja naturkunskapskursen eftersom jag har boken, vilket känns bra, då kan jag få betyg i den här kursen. Risken är dock att jag behöver köpa fler böcker till nästa naturkunskapskurs...Nu tänkte jag faktiskt spara pengar, dels för att kunna vara i Trondheim på ett värdigt sätt till sommaren, dels för att kunna köpa lite elektronik framöver. Jag har en dator och ett VR-set planerade. 

  

Sedan testade jag en vit Twix idag. Jag föredrar nu vanlig twix, men den duger. -Om än jag gillar vanlig Twix bättre. 

Idag bestämde jag mig för att köra lite detox från energitjuvar igen. Jag är ju av sorten som lätt drar på mig människor som dränerar mig på energi och nu har jag bestämt mig för nolltolerans, i alla fall mot:

  • Folk som saknar respekt för mig.
  • Folk som saknar respekt för andra.
  • Folk som saknar respekt för sig själva.
  • Människor som bara tänker på sig själva
  • Människor som aldrig tänker på sig själva.
  • Folk som har en tendens att utnyttja andra.
  • Negativa människor.
Annat jag tänker undvika:
  • Skvaller och skitsnack
  • Drama och annat som inte leder någonstans.
  • Negativ energi.
Det jag är mest trött på nu är väl attityden hos en av busschaufförerna som kör linje 40. Han är riktigt jobbig med att han för högljudda diskussioner som alla går i samma tema: "Du livet är RÖV!" Jag har pratat med bussbolaget, men som det verkar fortsätter han med sina diskussioner, så jag får helt enkelt ta och ta på hörlurarna och sätta mig längst bak nästa gång han kör. Vidare kanske jag ska ge medresenärerna rätt när de suckar irriterat när han hållit på för länge. Grannen får ursäkta, men den här mannen släpper jag inte längre in i mitt privata space.

Jag har fått låsa ut många ur mitt privata space för att ge plats åt folk jag verkligen har någon nytta av och om jag ska vara ärlig ångrar jag det inte en sekund, jag har varit sjukt dålig på att sätta gränser förr, nu är jag inte det längre och ärligt talat känns det bättre, så visar man samtidigt att man har respekt för sig själv genom att inte släppa in en massa negativ energi i sitt inre rum.

I morgon blir det till att röja upp i det rubbstul som blivit  under veckans gång! Den här gången tror jag att det ska till lite storstädning för vi har i sanning stökat till en del den här gången. Ta hand om er tills vi möts igen, du dör bara en gång, men lever gör du varje dag! Fridens liljor!





tisdag 14 mars 2023

Insnöad tisdag och än har inte Earlybird levererat!


Vad är det här för en liten snöstorm som syns bakom kullen? -Det är min far som skottar snö! Igår snöade det så det stod härliga till, så vi satt mest inne och höll på med vårt. Nu är det inte mycket kvar på geografin vilket känns skönt men religionen behöver jag snabba på lite med så det ska jag fortsätta med idag. Religion är nu ett såntdär ämne som inte riktigt fastnat hos mig, förmodligen för att jag inte haft några bra lärare i ämnet vilket gjort att jag inte sett poängen med det på det hela taget. 

Men uppgifterna jag fått hittills verkar i alla fall väldigt intressanta och det är ju en pepp i sig. Lärarna är ganska bra de med, särskilt de som jag faktiskt har möjlighet att träffa fysiskt. Weblärare i all ära, men jag föredrar att kunna träffas.
Nya tag i morgon, då kanske paketen kommit så att jag äntligen kan få igång naturkunskapen, plus lite påskläsning som jag köpt tidigare. Jag har ju påbörjat en ny bokserie som jag nu köpt de tre första ur och tänker att det blir en bra början i alla fall. Tänkte även fråga far om han vill läsa dem efter mig eftersom han också är lite norge-intresserad och serien faktiskt utspelar sig i Trondheim -min stora stad. Ja, för min lilla stad är ju Östersund.

Och på tal om Östersund kommer jag nog att åka dit i slutet av nästa vecka för att skaffa mer organiseringslådor för ärligt talat finns ett stort behov av organisering i hela huset. Men innan dess ska jag lägga fokus på arbetet, så att jag får det gjort. På hobbyfronten har jag bett systern köpa tyg så att jag kan sy det där förklädet jag pratat om tidigare, det kommer bli fint det här!
Jag är med andra ord fortsatt pepp på veckan och känner livet i mig trots att jag känner att månadens mensperiod är på gång och med den i alla fall någon dag i vertikalt läge, det känns ändå okej på något vis. Kanske för att jag känner att jag mår bättre! I morgon är en annan dag i alla fall. Sköt om er och lev livet fullt ut, även när du bara är hemma!






måndag 13 mars 2023

I morgon görs sista uppgiften i Geografikursen!

-Och som jag kommer sakna den! Jag har lärt mig mycket men anser att jag kan brodera ut saker mer, dock vet jag inte om jag har tid med det med tanke på att jag har fler kurser på lut som jag måste göra klart för att kunna söka de två sista innan sommarledigheten. Jag kommer nog att få göra en ny planering för de två kommande kurserna, men det gör egentligen ingenting. I morgon ska ME bokas och hål fyllas. Det här kommer bli bra.


Ja, de här pennsmyckena fick jag av syrran i förra veckan. Lite nostalgisk blir man när man återser dem. När vi var små åt vi en del kalaspuffar och de här figurerna var roliga att samla på. Jag hade en apa och hon en tukan på den tiden. Nu har jag fått tre nya. En apa, en tukan och en liten orm. Jag tror att jag tänker försöka hitta alla med tiden. Saknar egentligen bara fyra djur och ett honey monster där, men än så länge är jag nöjd med mitt lilla zoo 😆

I morgon köttar vi av det sista på geografin och sedan kan jag helhjärtat ägna mig åt mina experiment som jag skulle göra under naturkunskapen. Ett av dem ska involvera vitlök och olika vätskor, medan det andra ska handla om el! Det här blir intressant att arbeta med. Nu tänker jag bara ta det lugnt och lyssna på en bok. Det känner jag mig värd! Sköt om er och låt ingen förstöra det ni värdesätter i livet. Ingen har rätt att göra en sådan sak. Fred och kärlek 💖




söndag 12 mars 2023

Söndagens göromål!

 


Förutom städat kylskåpet och käkat relativt gott har jag alltså börjat med ett litet odlingsprojekt som jag för det första tänkte ägna mig åt under naturkunskapskurserna, för det andra tänkte låta fortgå under sommaren. Allt är ätligt! Tomater i olika färger, lila basilika och så lite paprika som jag inte har en aning om hur de kommer bli färgmässigt. Blir en intressant liten följetång om inte annat.
 

Lunchen idag bestod av fetaost och oliver. Middagen bestod av revbensspjäll och lite gott att dricka till! Sedan städades kylen grundligt och torkades ur med medel. Nu ser det faktiskt roligt ut när man öppnar dörren där och så ska det förbli! mer organiseringsgrejer kommer köpas när möjlighet finns, men i morgon är det dags för resten av köket att städas och mysas till!

Sedan har jag några få uppgifter kvar på geografin att ta tag i innan jag kan träna inför sluttentan, det ska jag lägga mitt fokus på i morgon, samt se efter om min nya naturkunskapsbok ligger i brevlådan. Det blir intressant! Nu när jag äntligen fått in de förlorade uppgifterna kan jag fokusera på det sista. Känns bra. Vi ses framöver, ta hand om er!



lördag 11 mars 2023

Lördagens spån och äventyr!


Förutom att käka en massa charkgodis och revben har jag idag fått en liten idé som ska sjösättas så fort  savtiden börjar. Jag tänkte göra en grötkräkla  eller som vi kallar det i Ragundatrakten där jag kommer från -é tvörre. Eller gröt-tvörre, beroende på. Man kan ju använda dem till att röra om i vad man vill, men för det mesta var det gröt man hade dem till.

Hur ska jag göra det här då? Jomen först ska vi ut och se ut en bra gran. Tall går, men gran avger mindre smak sägs det, sedan använder man toppen till att göra kräklan av. Jag har ju en redan, men den är mest avsedd som prydnad, den här kommer att användas till matlagning.

Ved har vi fått in idag, samt spånat lite på kylskåpsorganiseringen vi ska göra med lådorna vi köpte på Rusta igår. Jag tänkte först köpa stapelbara glaslådor på Clas Olsson, men sedan kom jag på att jag hellre ville hänga på kajen och gå på röda korset oh Gregoriemarknaden i stället, så vi gick till Rusta på hemvägen i stället och köpte en massa lådor att ha en massa grejer i. Vi lär få användning för dem och säkert behöva köpa fler framöver. Nästan så att det här var en bättre idé än den med shoppingkorgarna jag kom på tidigare. Självklart kommer korgarna till användning, men jag tror mer på att ha sånahär organiseringslådor. 


 
På Korset köpte jag de här tre för att fortsätta med mitt kryddburksprojekt. Jag blir väldigt stressad av reklam och stress är inget jag är speciellt intresserad av nu för tiden, så jag har satt i system att varje gång jag handlar begagnat, köpa sånahär små söta kryddburkar i porslin

Ibland får man dubbletter och har man två är det väl okej om man vill ha en för malda kryddor och en för hela. Färsk ingefära mår dock inte bra om man stänger in den så det här kruset fick först tjäna som kanelkrus, men nu när jag har köpt ett riktigt kanelkrus diskade jag ur det här kruset och lät det sedan tjäna som ostkrus. Det är för såndär parmesan på burk som jag tänker gör sig bättre i ett krus.

I morgon ska vi organisera kylskåpet och se till att få någon ordning i köket. Det tror jag på! Är det för få lådor får vi väl göra en tur till till Östersund för att köpa fler. Ordning och reda är bra att ha i ett stort hem... Eller i ett hem överlag, stök är inte så värst eftersträvansvärt när man tänker på det.

Sköt om er nu. I morgon är en annan dag 💖



 


fredag 10 mars 2023

Så har även jag varit på Gregoriemarknaden


Idag blev det äntligen av. Jag vet att jag bott i Ås och Östersund sedan kanske 2003, men ändå aldrig riktigt lärt känna stan och gått på event för min egen njutnings skull, det var därför i sanning på sin plats att vi tog bilen in idag och hade en mysig dag med shopping och marknadshäng! 




Herr och fru Anka var också där, de njöt av marknaden lika mycket som vi andra. Vi döpte dem till Paul och Anna... Ja, de är ju ankor... Gräsänder, men det är inte lika roligt att skämta om sådana.
-En del påstår ju att djur är "dummare" än oss människor, något jag vill dementera, kanske i synnerhet efter den här bilden. Ni ser säkert att den ena anden har huvudet åt ett håll medan den andra har det åt ett annat. På så sätt har de gemensamt koll på hela det området. Ser den ena något den andra inte ser skvallrar den, som sig bör med äkta par.



Vi var även in på röda korset och köpte lite prylar innan marknaden, bland annat en kudde med vändbara paljetter för att matcha den där börsen jag köpte tidigare... Eller kanske bara för att jag ville ha en sån kudde! När jag strök handen lite random över den såg jag att det blev en gris. Det är säkert Freyrs gris Gyllenborst som är ute och promenerar. Vi kan säga det!


Sedan blev det middag på Lillänge. Jag åt en kycklingpasta och en liten sallad. Paltkoman var ett faktum! God mat, trevlig marknad och en shoppingrunda på Lillänge senare kan jag lätt säga att jag var trött. 


 Väl hemkommen fikade vi lite på godsakerna vi köpte på marknaden, bland annat de här oliverna och fetaosten som vi senare blandade ner i en sallad som blev riktigt god. Sedan hade vi hjälpts åt att köpa lite rökt karré och vällagrad hårdost som vi också hade som fika. Jättegott och jag tror att jag kommer att vara mätt resten av mars.

Sova lite mer vore ärligt talat inte fel, så jag tänker att jag säkert kan göra det innan jag tar och tittar på geografin i morgon. Ta väl hand om er, livet pågår nu! 


torsdag 9 mars 2023

En solig dag kantad av stress...


Sportlovsveckan bjuder på lite fint sportlovsväder, det ska vi i alla fall påstå. Samt lite hemmamys med frukt och brainstorm. På pluggfronten har det mest varit just brainstorm som gällt, i sällskap av klyftad frukt så klart. 
Dagens promenad bjöd på en underbar utsikt över bergskedjan, som jag tycker är magnifik även om jag vet att fjällen och alperna är högre. Jag uppskattar ändå mina små pittoreska berg.

I morgon bär det av till min lilla stad igen. Dels för Gregoriemarknadens del (är man riktig Jämte åker man någon gång på Gregoriemarknaden), dels för att jag tänkte att vi skulle införskaffa lite förvaringslådor av alla möjliga storlekar.
Mest akut är kylen och skafferiet, som inte varit så värst bra organiserade tidigare, vilket gjort att mat legat och blivit glömd i stället. Något jag tänker att lite bra organisering kan motverka. Så i morgon är det vad jag ska hitta på att göra. Gå på Gregoriemarknaden, samt se om jag hittar någon bra förvaring till kylen på det. 


Och fick jag någon bättre bild på månen i kväll? Ja, om man säger att den här syns, det gjorde den förra inte. Framsteg 💪
 I morgon (10/3) tar jag med kameran till Östersund och leker, ses då om inte annat. Ta hand om er! 



Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...