söndag 21 november 2021

Städhelg!

 

Den här helgen har vigts åt att städa, inte bara för att det är domsöndag och första advent nästa helg, utan också för att det behövdes. Det är något med att se på sådana program där man läxar upp white trash-familjer som inte orkar städa hemma som gör att man själv får någon sorts sjuklig städmani. Syrran har en teori om att det rör sig om att man inte vill att det ska se ut som hemma hos dem hemma... Jag har inte bara en teori, jag tar det mer som ett faktum. Ingen vill bo i ett skitigt hem. 
En annan fördel är att man hittar saker man trodde var bortkastade, som mina hörsnäckor som ser ut som badankor! Någonstans vet jag att jag också köpte ett par grodor, men dem har jag ännu inte hittat. 


För några veckor sedan körde vi syrran till tandakuten och i enighet med detta köpte jag henne en ananasplanta. Tyvärr trillade den lilla frukten av, så den fick ligga och mogna så att vi senare skulle kunna äta upp den. Den smakade absolut ingenting kan jag avslöja, det brukar vara så med små ananasfrukter. Vi får hoppas att det kommer en ny frukt på busken i stället. 

Ja, sedan har vi stä... Ja, vi har faktiskt städat ordentligt nu i fredags! Vi har ju massor av DVDfilmer som vi behövde sortera. Då är det tur att man har ett gäng korgar som man kan lägga dem i medan man gör detta. En korg för arkivering och en med filmer som ska upp till TV:n uppe blev det, resten sorterades upp i kategorier och det var det. Det ser mycket stökigare ut än det är, de här korgarna ska egentligen vara bland annat i uthusen som förvaringslådor. 

Och fredagsmiddagen bestod i ytterlår med klyftpotatis, en halvfin sallad och en väldigt bra sås på sky. Till detta drack vi Guldus och Cuba Cola. Alkoholfri helg och alla överlevde ändå, otroligt va?




Och lördagen blev en heldag till att städa kontorshörnan på rummet och göra om arkivet ordentligt. Jag tror att jag kommer att behöva göra det här igen sen, men just nu är det okej som det är, förutom att jag måste göra om lite under trappan, men det löser sig senare. 
Efter städandet blev det en sen kväll med VR-brillorna mest för att testa ankorna. De fungerar bra än och jag köpte dem väl 2009, välanvända, så jag har lagat dem några gånger, men de fungerar

Nu ska jag ta en kopp te och sätta mig en stund med VR-brillorna innan jag vilar mig. Namaste 🙏 kom ihåg att vara den bästa versionen av dig själv, i alla fall så långt lagret räcker. Ingen vill umgås med en energitjuv 💖









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...