lördag 9 april 2022

Och helgmyset har bara börjat!

 



Oj vad jag har varit onyttig idag, men så är det lördag, då får man lov om man inte är onyttig jämt.
Igår köpte vi en annan nostalgiglass med glassbilen, nämligen Sundborn, som jag inte tror att jag har ätit sedan tidigt 90-tal åtminstone. Sedan kunde jag inte motstå ordvitsen i en av de andra sorterna vi köpte! Ja, för om det finns glasstårta måste det ju finnas tårtglass så klart. Självklart kom väl denna i samband med "fössta tosstan i mass" kan jag tro, då äts det ju mycket prinsesstårta och Hemglass är väl lite smått kända för att "testa allt, annars får man inget veta" och sådär. Den här gången köpte vi inga hallonpraliner 😉 Däremot såg han att vi hade missat honom förra gången så han sa att vi skulle få en present som kompensation. -De är såhär!
Ja, och eftersom det är helg och systern var sjuk idag tog jag och slängde ihop en liten yoghurtparfait på bollnäsfil (den som smakar vanilj) och blandad frukt. Alltid kul när man kan sprida lite glädje.




Och eftersom det kom en snösmocka på mina små koltrastar i helgen fick vi skynda oss att göra fågelmat, eftersom den vi hade var slut. Till påsk ska de få finare käk om nu inte detta var fint nog. Krossat havreknäcke med russin, havregryn och kokosflingor lär gå hem i alla fall hos trastarna som älskar bär och annat sött. Koltrastarna har dock en liten invändning på fågelbordet, det är ju som det är att göra kullerbyttor när man inte är en van klättrare, men finns det russin är det väl mödan värt?



Och när vi såg ut genom fönstret idag såg vi en mycket sömnig ekorre, som för övrigt har ett smärre helvete vid fågelbordet nu när koltrastarna kommit. För de kanske kivas sinsemellan om maten, men mot större predatorer som den här håller man ihop.


Tycker fortfarande lite synd om mina trastar och bofinkar som fick så fult väder idag. Hoppas det bättrar sig så att de får lite sol som tack för sina vackra sånger.




Det tog lite mindre än ett år att få till det, men nu har jag äntligen modifierat upp skalet jag skulle ha till telefonen så att den inte halkar ner från alla ytor den ligger på. Alla som har en iphone vet problemet, de är hala så man måste ha något uppruggat för att det inte ska ske en massa olyckor. Eftersom skalet var rött med någon reklamlogga på målade jag om det i samma färg och eftersom jag är "helvetofil" som jag och min kompis från Zürich säger att det heter, så fick det bli ett vitt grekiskt kors på den. Senare skrev jag även "Hoi!" med vitt ovanför och under korset. Ganska snyggt, men jag tror att jag ska spraya den med Citadelspray i morgon, annars känns det som att färgen kommer flagna av. 



What else can I do? Ja i fredags såg jag ett gäng tomater som sett bättre dagar och eftersom vi hade köpt lite tomatsoppa blev det ju en perfekt sopplunch. Kvällsmaten bestod i rödspetta med hemmagjord remouladsås, komplett med ägg och citrusfrukter. 




Och i kväll tänkte jag ju arbeta lite med att bygga ett nytt schema, men hamnade under katten ett tag. Hon är helt underbar den här katten, så jag har henne gärna i knäet hela dagarna om det ska vara så 💖
Men nu ska jag i alla fall sätta mig nere och glo på lite teve innan jag hoppar in i duschen. Det känner jag är en bra avslutning på lördagen. 
Ta hand om er, det tänker jag göra. Trevlig helg!

Namaste🙏
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...