fredag 29 april 2022

Då var det åter dags för mitt Facebook-konto att trilskas.


 Egentligen är jag väl inte så värst intresserad av Facebook längre, det har blivit något som inte längre känns attraktivt, mycket för att företag och andra med dollartecken i blicken ideligen ser ett sätt att tjäna sig miljonärer på att lura folk att sitta vid datorn och dräneras på energi. Att alla sociala medier styrs av diverse algoritmer vet vi, vi vet också att sociala medier använder sig av dopamintrippar för att få folk att fastna. Ni vet säkert vad jag menar: 👍😃😡🤗 + 💬💭👪👫👯👭👬= 👅 Att man sedan idogt sänder aviseringar här och där för att fortsätta hålla dig fast vid kontot känns ibland bara besvärande. En del hävdar att beroende och missbruk bara är sådant som kan skapas av fysiska droger, men jag vill hävda att det där är djupare än bara så, för vad gör droger? De höjer dopaminet, varför många utvecklar ett beroende. Och så vet vi ju att reaktioner + kommentarer, statusuppdateringar och "vänner" ger en del dopamin. Jag vill hävda att det går att bli beroende av detta, likaväl som av socker, alkohol, droger eller vad som helst, den som säger annat vet jag inte om jag tror på så länge de inte lägger fram bra argument.

Nåja, mitt konto har hängt sig totalt och det gör att jag knappt kan se vad folk skriver där, så tills det här är överstökat hänvisar jag alla som helst får tag i mig via Facebook till Messenger, för den fungerar bra. 

Det var allt, i morgon ska jag ut i skogen på nya äventyr, vi kanske ses då! 


Namaste 🙏

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...