tisdag 26 april 2022

Rening av undervåningen, samt ny amigurimi på gång.


Det här med att rena en plats från negativa energier är bland det viktigaste man gör, om man nu tror på sådant och till viss del gör jag det. Idag gjorde jag en enkel ritual med bergskristaller och lagerblad. Exakt vad ritualen handlade om utöver att låsa ut negativ energi och skydda mot onda krafter kan jag inte gå in på i nuläget, låt oss bara säga att ritualen gick ut på att blåsa bort negativ energi.

Egentligen är det så enkelt att lagerblad har en lugnande effekt som stärks när de bränns upp eller kokas eller på annat sätt upphettas så att oljorna frigörs. Det går att avfärda som placebo eller verkningslöst om man känner att man inte tror på sådant hippietrams, men för mig fungerar det, kanske för att jag tror på att det fungerar. Sedan är ju kristaller vackra, Turkos är en av mina favoritstenar tillsammans med Alexandrit, som jag tyvärr inte har någon. På bilderna ser vi en hög med halsband gjorda av Bärnstenschips, Ametistchips och bergskristallchips. Titta på dem och säg att de inte är vackra! Sedan har jag ju tre andra stenar här, en svart månsten, en bergskristall och självklart en turkos. Någonstans i mina gömmor ska jag även ha ett jaspisägg som jag köpte när jag precis börjat studera i Östersund och tillsammans med barndomskompisen börjat få en viss feeling för New Age. Jag har säkert fler sådana saker, bara det att jag säkert har förlagt dem någonstans där jag inte har en aning om att jag kunde ha lagt dem. Det brukar vara så. När jag blir stadd i kassan igen lär jag skaffa fler kristaller och figurer att ha bland mina häxgrejer. 





Igår kväll började jag på med min stjärtmes som nu bara behöver ett par vingar och en stjärt så är den färdig. Sedan kanske jag gör någon fler sjöfågel, en sillgrissla låter lockande. En hallonpralin och en nostalgitripp på det. 

Jag vet inte hur många som minns den här söta tjejen och hennes små djur som hon hade i håret. Jag pratar om Lady Lovelylocks och hennes Pixisar, eller som de egentligen hette "pixietails" I korta drag handlade sagorna om en föräldralös prinsessa eller "Lady" som bor i sitt slott tillsammans med sällskapsdamerna Fairhair och Curlycrown. Ja, alla bär namn som anspelar på hår, alla utom två karaktärer -Prins Strongheart och trollkarlen Shining Glory.
Där har ni protagonisterna, de ska tillsammans med tjejernas Pixisar beskydda landet Lovelylocks (där allt är gjort av hår) mot den illvilliga furstinnan Ravenwaves, hennes medhjälpare Hårtuss eller Hairball samt deras kammtroll eller kammgnomer, Snagg, Tovis och Skummis, som i originalet hette Snags, Tanglet och Dulla. 
Som i alla andra småbarnsfilmer slutar alla avsnitt med att Ravenwaves, Hårtuss och kammtrollen förlorar och gråter medan de andra vinner och avslutar med att skratta. 
Jag vet inte varför men till och med som barn störde jag mig på att de alltid skrattade i slutet på filmer som Krambjörnarna, My little pony, Lady Lovelylocks... Dock minns jag ett adlib eller walla från några röstskådespelare i My little pony när jag var liten. Deras karaktärer hade förlorat och lommade iväg  samtidigt som de muttrade en massa klagomål, bland annat "Har de inget sinne för humor asså vissa..." 

Och nu när jag ser om vissa saker jag såg som liten ser jag verkligen vilken skillnad det var på olika röstskådespelare. Jag var rädd för vissa av dem som barn, då de ibland spelade sina roller lite FÖR bra. En av dessa var Bertil Engh, men honom gillar jag ändå, dessutom har han en vacker sångröst... Och ja, han är en bra röstskådis, ingen spelar ond som honom. Sedan har jag en knippe andra favoriter som vi kan ta upp i ett annat inlägg, men en är Monica Forsberg. Hon cartooniserar, jag vet, men jag tycker ändå om henne, kanske för nostalgin där. 

Men nog om barnprogram och annat mys nu, nu ska vi prata morgondagen. Jo för i morgon tänkte jag städa lite och plugga lite matte, det blir min onsdag det. Jag har ju börjat följa den här mannen på youtube! 


-Och en sak måste ni ändå hålla med om, mannen är bra på att förklara matte så att vem som helst förstår det! Inget krånglande, bara matte, som det ska vara! Han är en bra hjälpreda när jag kört fast i saker, det är ett som är säkert. Som tur är går det mesta rakt in i skallen nu, vilket inte upphör att förvåna mig lika mycket som det glädjer mig. Kanske ska sluta lyssna på allt dumt folkprat ändå. 

Men nu tänker jag i alla fall varva ner inför sängen, det tror jag görs bäst med några mattetal så det får bli kvällens sista göromål. Ta hand om er därute, doomscrolla inte, låt inte negativiteten sluka er, det är att spela ondskan rakt i händerna. 

Namaste 🙏
Allt gott till dig, medmänniska och medresenär. Vet väl att du är värd lika mycket som alla andra, varken mer eller mindre. Vet väl att ditt avtryck här på jorden spelar roll för någon, alltid. Var snäll mot dig själv och andra, det tjänar du på! 💗


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...