fredag 29 april 2022

Nu börjar sista helgen i april på min ära!

Igår, torsdag tog jag och städade hela undervåningen och ordnade en plats åt lyran i ett av fönstren i vardagsrummet. Ibland är det bra att ha kvar skruvarna från innanfönstren. Som avslutning blev det högrevsburgare, en kopp te och glass, självklart glass! Vi har perioder då vi äter mycket glass, andra perioder då vi inte äter någon alls i princip. Nu är det snart dags för avfrostning av frysen, så det är bara bra att allt som är i den äts. 

Och eftersom det är storhelg nu anordnade jag en liten hotellfrukost den här morgonen. Charkuterier, ägg, lite yoghurt, te, juice och så klart vitaminer. Ibland får man skämma bort sig själv.




Vid lunchtiden tog vi en liten artvandring tillsammans med katten och hittade faktiskt lite nytt. Spåmossa är oerhört mjukt att ta på. Den här hittade jag på en fläck där någon eldat tidigare. På ett annat ställe i skogen hade en ekorre lunchat på en grankotte. Det var säkert gott!



Och liksom vi gillar kattfröken också skogspromenader, fast det kan bli lite läskigt om man går utanför reviret. En sådan tur att man är tuff och litar på sin familj Här hade vi hittat en älgstig inte långt från älven, så man hörde hela tiden vattnet när man promenerade där.

 Sedan var det dags att gå hem. Vi hittade ändå några arter så jag är nöjd med dagens artvandring. Blir nog mer av den här varan nu när det börjar bli bart överallt. 



 Kvällen bjöd på röding med tillbehör, lite fin lemonad och Årechoklad. Det är ju bara Valborgshelg en gång om året. I morgon väntar majbrasesafari och mer artvandring. På söndag kan det hända att vi åker till Östersund för att se vad folk hittar på, men det får vi se, jag känner att det finns viktigare åtaganden än politik för min del nu för tiden. En sak som jag känner att jag vill lägga stor vikt på nu är matte! Gäller att passa på när intresset äntligen är tillbaka! Som jag arbetat för att det ska hända!

Nu tänker jag ha en fin fredag, det önskar jag även mina läsare! Ta hand om er, även om ni känner er ensamma, det bär frukt med tiden. 

Namaste 🙏



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...