tisdag 5 april 2022

Ibland är man glad att det här inte hände igår.


Igår var jag visserligen dödstrött och relativt ångestfylld efter behandlingen, men jag mådde bra i övrigt. -Idag är jag sängliggande med den vanliga månadsvärken.
Till att börja med får jag verkligen be om ursäkt om inlägget blir spretigt, det råder kaos i huvudet idag. Nu vet ni i alla fall om det, så bli inte överraskade. 

Jag har fuskat med att ta hand om mig nu på sistone, det är jag medveten om. För mig har fokus mest legat på mitt mentala mående och jag ska väl säga att jag har en akilleshäl för varje fot eftersom man ju har två fötter kan man väl lika gärna ha två akilleshälar. Mina är huvudräkning och multitasking. Båda beror på grundskolan som jag tidigare nämnt.

Men eftersom jag är lat får jag lite extra ont när det väl ska till med månadsvärken så idag har jag haft Voltaren och Paracetamol för det goda nöjets skull. Och lite snask som blev kvar från gårdagens äventyr. På tal om gårdagens äventyr är det inte utan att jag är väldigt nervös inför resultatet. Jag tror att man blir det efter att ha gått på en nit tidigare. Men en sak vet jag att jag ska göra. Nu ska jag bryta upp med den jäveln och välja en ny väg. Ingenting ska få hindra mig igen. 

Egentligen är det bara en sak jag oroar mig för när det gäller hur jag mår mentalt och det är att jag tappar så mycket uppmärksamhet när jag är extremt trött. Så kanske de flesta är och i det här läget är jag tacksam över att vara välsignad med människor som faktiskt bryr sig och i stället för att förbjuda mig att göra det -UPPMANAR mig till att tänka och klura. Jag är oändligt tacksam över detta!



Och så gjorde jag lite glass i helgen. Den blev efter många om och men fullt ätbar, men någonting är galet med mitt glasstillverkande, för ibland vill inte smeten tjockna! Jag tror att det har med temperaturen på ingredienserna att göra, det låter i alla fall logiskt. Nåja, jag får experimentera vidare, alla gillar ju glass! Annars har vi faktiskt börjat be glassbilen komma ner på gården och tuta när vi är som minst beredda på det, vilket ibland kan komma som en överraskning. 

Sedan bestämde jag mig idag för att Facebook trots allt inte är viktigast av alla antisocials... Eller det har jag väl haft klart för mig ett bra tag nu, så när min detox är klar kommer jag bara att lägga ut "milstolpar" där. Resten kan man ändå läsa i min blogg. Det känns som att det blir ett bättre användningsområde, där det faktiskt finns ett syfte och ett eventuellt mål med att ha det kvar. 

Sedan blev jag faktiskt glad över en timmes slow-TV på ettan idag, det kändes som att det var precis vad jag behövde just nu. Sedan kom positiva nyheter om att den stora älgvandringen är i antågande också, det låter bra. Allt sånthär hjälper mig och säkert många andra att varva ner. Jag vet att katten brukar titta fundersamt på mig ibland när jag sitter och har mindfulness. Det är precis som att hon tänker: "Jaså sånt behöver ni lära er? Alltså, varför olärde ni er det från första början?" Och det är faktiskt en bra fundering. Om det finns några som kan kalla sig experter på mindfulness och medveten närvaro är det våra vänner djuren. De lever i nuet, för vem vet vad som sker i morgon och att leva i det förflutna är egentligen ganska poänglöst. Tänk att vi människor glömt bort en så viktig sak som att vi faktiskt lever varje minut och att man inte vet när det slutar. Är det inte konstigt ändå att det djur kan av naturen måste vi lära oss igen? 

Idag har inte mycket blivit gjort, men det råder vi bot mot i morgon. Då ska skafferiet städas. 
Namaste🙏
Ta hand om er, det är inte alltid man kommer ihåg att göra det.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...