torsdag 16 december 2021

Luciaveckan in a nutshell

Halva veckan har gått och jag har ännu inte berättat något om Lucia! Så kan vi inte ha det, så vi får lov att köra en liten summering av de här tre dagarna. Eftersom vi blivit placerade i karantän ett tag nu har vi inte gjort något mer än försökt julpynta och sköta om katten. Det är faktiskt nöje som det är det. Decemberschemat kommer vara relativt löst med tanke på att vi har rätt mycket att stå i den här månaden, speciellt dagarna innan jul och nyår, så jag bestämde mig för att inte ha ett så tajt schema. Mycket matte, sedan är det mest rehabiliteringsämnen eller läs -jag orkar inte göra så mycket nu, så vi tar något kul-ämnen. Så Matte, mindfulness, tankenötter, fys, handarbete och teckning blir det. 

Matten ska mest drilla hjärnan så att jag kan tänka lite snabbare än jag redan gör, lite samma som tankenötterna. Snart kan jag levla upp matten, jag behöver bara se till att vissa saker inte känns lika läskiga längre så ska vi se att det går bra det här!
När det gäller mindfulness är det lätt att hitta tid till detta! Det är bara att hitta rätt tillfälle att göra det. 

Att undvika alla former av energitjuvar är också viktigt, varför jag också valt att försöka fortsätta med det. På nätet brukar det ofta dyka upp sådana i olika former av kommentarsfält och dem har jag valt att helt enkelt ignorera och frysa ut från min värld. Nu kanske ni tänker att sånt blir svårt om energitjuven börjar skicka meddelanden till dig, men då kan man i stället välja att blockera dem.Varför göra livet mer komplicerat än det är. Drama hör hemma på filmduken, inte i verkliga livet!

Den här veckan har jag dock mest lagat mat, broderat, tecknat och lekt med hjärnan. Jag har börjat med dagliga utmaningar med min little professor som jag fick 2009 av en lärare, mest som ett internskämt, men hey, tack, den är rolig! Jag hade faktiskt en exakt likadan som den i länken en gång, men den försvann väl i nån städning någon gång under stenåldern. Det var också för att jag skojade om det och sa att den var rätt så ful som jag fick en av min dåvarande lärare "Slit på den här, så har du dessutom något fult att titta på medan du leker!" Hade han sagt. Rolig tjomme det där. 

Men vad är det för utmaningar jag gör? Jomen Little professor har ju tre steg med allt från ental till hundratal som man kan använda alla fyra räknesätt på. Jag har ordnat som så att man har allt som allt 21 nivåer, eftersom man ska traggla sig igenom alla tre räknesätt på alla nivåer. Jag ser addition som enklast, steg två subtraktion, steg tre är Multiplikation och steg fyra, you guessed it -division! Så klarar du högsta nivån på division kan du kalla dig professor alltså. Sedan kan man även lägga till ett tidtagarur eller ett timglas så att man får lite mer utmaning, jag brukar ha timern på ungefär en minut innan jag byter räknesätt. Efter fem minuter är det dags att se hur långt man nått på varje session! Det här gör faktiskt matte lite roligare, så tack till den roliga tjommen till lärare. Således kanske jag även klarar skattningen så pass att jag i alla fall kan få mitt namn rentvått efter närmare 30 års tid. En vinst och kan lille professorn hjälpa till, då låter jag honom gärna vara med på ett hörn och leka!

Idag har jag alltså lekt en del mattelekar, men mer om det i nästa inlägg, hoi så länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...