söndag 31 december 2023

Gott nytt år! -En smärre summering



Så blev det 2024 och när jag ser tillbaka på det gångna året känner jag ändå att saker har hänt. Många gånger är det saker som gjort mig glad och fått mig att må bättre rent generellt, men också lite mindre roliga saker, som att vi åkte på COVID19 nu i höst, vilket gjorde att absolut ingenting blev gjort! Nåja, utöver detta har det varit ett ganska bra år! 


Nyårsafton var som vanligt nykter och lunchen eller den mat man åt på dagen bestod i fisk och frukt. För min del blev det lite druvor, kallrökt lax och lite clementin. Vi hade även ordnat med ägghalvor med räkor samt lite halstrad strömming. Eftersom vi hade köpt ganska mycket strömming tänkte jag att jag hinner laga till något av det som är kvar till i morgon.



Som fonduedricka hade vi i alla fall köpt lite Ramune och den här gången tänkte jag mig för och köpte något jag faktiskt visste vad det smakade. -Druva alltså. Jag brukar tycka att artificiella smaker generellt är konstiga, med undantag för en del, druva är en av dem. Vi knäckte två av dem till middagen. Tre av glasflaskorna kommer jag bara att spara kulan från, den som blir kvar går till samlingen av tomma ramuneflaskor med diverse smaker. -Nörden här har faktiskt en samling med skumma läskedrycksflaskor och liknande där de här rackarna ingår, dock bara en av varje sort.

Gällande ramuneflaskor har jag ju ett projekt som inte är klart ännu och det är ju mitt gäng tomflaskor som jag haft under sängen ett tag innan jag visste hur man plockade ut kulorna! Tanken är alltså att jag ska plocka ut kulorna och spara dem i stället för att ha en hel drös flaskor som bara tar plats utan att fylla någon funktion. 


Och så har vi så klart fondue:at lite:



Den här gången tänkte vi lite 70-talsdukning med ett såntdär delat serveringsfat som man kan ha det man doppar i. Osten fick inte plats så den fick en tallrik för sig. Lite extra röd paprika, goda såser och lite apelsinmarmelad fick i de gröna olivskålarna. Lite extrasås fanns i flaskor för den sugne. Ramune och lättöl att dricka. 



Såhär kan en portion se ut efter att man doppat lite. Inte så instagramvänligt kanske, men det är heller inte meningen, smaklökarna dansar disco kan jag lova. Så vad är allt detta?
Smält ost, paprika, lite kött och lök, allt är kokat i fonduegrytan. Till detta, Barbequesås och lite Cumberland. Vi hade, som traditionen säger, också lite HP-sås till detta och pappa sa skämtsamt att Winston Churchill säkert åt mycket av den varan. Jag tror han åt ganska mycket av allt möjligt. Drack gjorde han i alla fall, rejält mycket och ändå vann han över Hitler till slut, det finns med andra ord hopp för de allra flesta. 

Medan vi åt hade vi en DVD med "julstrul med Staffan och Bengt" på i bakgrunden. Det är en såndär serie man kan ha på just i bakgrunden då den är relativt händelselös, men ändå mysig på något sätt. "Grevinnan och betjänten" såg vi absolut på, samt underhållningen fram till tolvan, mycket för att Sissel Kyrkjebø var en del av den. En kvinna vars röst jag tycker mycket om. Kalle Moraeus fiolspel förgyllde det hela lite ytterligare.


Men var hade jag tänkt göra till 2024 då? -Lite sundare leverne är väl alltid där och skvalpar, men jag har lite fler mål än så! Få till en snyggare trädgård och ett mysigare växthus är väl en sak, en annan är att jag tänkte kliva upp tidigare och ta en promenad varje dag och ta vara på livet medan det pågår. 
Det viktigaste av allt kanske är att filtrera bort så mycket dränerande toxicitet som det bara går, även på nätet. Sociala medier får således bara en gång varannan månad, detta med undantag för Youtube som jag använder i studierna. I morgon är en annan dag, då ska jag sätta mig in i en bruksanvisning också! Sköt om er nu! 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...