lördag 30 december 2023

Böckerna utlästa och magen nästan tillbaka igen.

Eftersom jag råkat ut för någon form av julbordsmage där onsdag och torsdag gått åt till att sova och springa på toaletten har jag nu hunnit med att läsa ut julklappsböckerna. Jag är rätt nöjd och kommer säkert att läsa mer olika böcker i år. Just nu är det "vilddjuret" som ligger högst upp på listan, eftersom jag faktiskt är ett stort fan också av Aksel Lindström. 

Idag tittade jag lite på en julkalender jag tänkt se länge. Högen med julkalendrar jag tänkt se om består visserligen av några stycken, så vi lät helt enkelt katten välja! Eller vi tog högen och lät henne nosa på den, den film hon nosade mest på tog vi och det blev "håll huvudet kallt" som mycket riktigt är baserad på Viveka Lärns böcker om Eddie och hans vänner. Böckerna om Eddie läste vi också som barn och tyckte mycket om dem, så det blev ju lite nostalgiskt. Lucköppningen var också ganska kul eftersom den sköttes av Viveka själv. Faktiskt en julkalender där lucköppningen flöt ihop med handlingen. Ibland gör den faktiskt det, speciellt i kalendrar före 2016 då den "permanenta" lucköppningen med Marcus Granseth kom till.
Jag tycker att han är en bra programledare, dock inte lika bra som lucköppnare. När jag var barn tyckte jag inte heller om vuxna som låtsades att de tänkte som barn, jag tyckte att de kändes larviga eller ibland rent av lite smått galna. 

Årets julkalender, som ju var en nytappning av 1980-talets "trolltider" tyckte jag var riktigt trevlig och kanske hade det varit roligt om Vätten eller något av trollen fått agera lucköppnare där? Tankar som skaver i min annars ganska problemfria skalle. 
Dagens julkalender blev i alla fall "Håll huvudet kallt" och handlade om Viveka Lärns härliga karaktär Eddie och hans bestyr. Då och då hördes en fiskmås eller gråtrut gorma på filmen och varje gång såg man katten leva upp från sitt lilla hörn. Hon är väl också lite trött på vintern.

Nu när det börjat bli lite ljusare tänkte jag i alla fall börja kliva upp lite tidigare än jag gjort under hösten som jag ju spenderat större delen av med att vara sjuk. Först kom en treveckorsinfluensa som tog knäcken på oss totalt, något vi senare förstod var COVID19. Efter det var vi friska halva oktober och hela november, sedan kom en väldigt snabb bihåleinflammation, troligen något som kommit efter den stora svängen men inte blommat upp förrän nu. Den var i alla fall långt ifrån lika hemsk och intensiv och det tackar jag ödmjukast för. 

Så i morgon blir det en promenad, sedan städas köket ur inför kvällens festligheter. Ses då! Sköt om er!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...