söndag 3 december 2023

En seg första advent

Idag har varit en väldigt trött dag då jag mest virkat och sett på film med familjen. Ett gammalt projekt ska göras om lite då jag tyckte att det började bli lite snett. Den är fortfarande i plättstadiet, men ska bli större innan jag börjar ta in den. Det gamla projektet ska bli en blomma som ska fästas på väskan hade jag tänkt. 

Det var också idag jag bestämde mig för att med våld vända dygnet rätt, så i morgon kliver jag upp tidigt och gör lite frukost. Sedan tar jag en promenad och städar lite innan jag ser över kurserna och lägger upp veckoplaneringen. 

Jag har också bestämt mig för att bannlysa allt toxiskt på nätet. Av dessa är det en jag kan tänka mig att använda om det kan ske utan toxisk inblandning och det är youtube. 


Sociala medier och nätforum innehåller i alltför stor utsträckning "åsikter" förklädda till "fakta" som är något jag fått allt mindre tolerans för med åren. Jag behöver inte mer sådant på nätet nu, jag hade nog med det på den tiden man hade konton på ställen liknande detta:

Lunarstorm, Helgon, Kamrat och allt vad de där ställena hette fungerade på samma sätt som dagens sociala medier med skillnaden att det mest var tonåringar som hängde där och smutskastade varandra på olika sätt. Möts vi möjligen av en hög "vuxenfjortisar" när vi är på sociala medier?
-Jag börjar tro det! På sådana ställen kunde man nämligen också räkna ut vad folk skulle skriva innan de skrev det. Det här känns toxiskt i längden och därför har jag valt att hålla mig undan från att vara där. 

Nu ska jag titta lite på VR innan jag tränar och går och knyter mig. I morgon är som sagt en ny och fräsch dag. Sköt om er!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...