tisdag 12 december 2023

Och i morgon kommer Lucia!

 

I morgon kommer hon, Lusse-brud och dagen innan har hon faktiskt preppat lite inför mys framför Luciamorgon! Det jag gjort är att jag tagit fram lite glöggkryddat te som jag hittade för ett tag sedan och pimpat upp det med lite apelsincest, clementinskal, nejlika och anis! Doften är helt okej och jag hoppas på bra resultat i morgon. Kompisarna från Japanskagruppen hade också skickat med systern lite goda teer som hon och jag kunde dricka senare. Ett chokladte som den ena kompisen vet att jag tycker bra om, hon känner mig väl alltför väl kan man tro. Ett annat var ett grönt te som den andra kompisen tagit med sig från Japan där hon kommer ifrån. Ska bli spännande att testa! Men i morgon förmiddag blir det Lussete i alla fall.

En annan grej jag planerar att göra till tradition i år är "Tomteplättar med Luciasylt" som min farmor kallade plättar med hjortronsylt för att få oss att äta mer av dem. Det fungerade och i morgon tänkte jag faktiskt göra en laddning till Luciamiddag. Funderar även på att lägga till farmors lingongrädde, förutsatt att vi har någon lingonsylt kvar förstås, men det här tror jag i alla fall blir bra.

I lucka 13 fanns också en liten vätte som får bo i vår växande julby. Och på tisdag (den 19 då) blir det julhandel, då får vi se vad jag hittar mer för kul till byn. Det kommer säkert att bli fint med tiden. I morgon ska jag i alla fall ta lite kort på vad som finns i min nuvarande julby och så får ni se den växa allteftersom. Nu ska jag i alla fall förbereda mig för sängen, kroppen säger att det börjar bli hög tid för det. Ta hand om er nu och kom ihåg att inte vara osams, även om tiderna blir kärva nu ett tag. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...