onsdag 30 mars 2022

En kreativ onsdag




Det här kanske kommer som en chock för många som känner mig, men jag har aldrig spelat UNO. Jag har sett folk göra det, när jag gick i sexan var det ett populärt tidsfördriv de gånger vi fick hålla låda inomhus, vilket egentligen bara skedde när det inte var väder till att vara utomhus.

Igår kom i alla fall systern hem med en lek som jag har kollat igenom och det mesta minns jag faktiskt, annars är det i vart fall ingen större raketforskning att lära sig det man glömt. 
Ja, och så har vi sett på Strömsö i veckan som var, vilket gav oss idéer till att göra klippdockor igen, med tillhörande "dockhus" i form av vanliga anteckningsblock med  blanka sidor som man ritar själva miljöerna i. Ja, varför inte, jag älskar kreativt skapande, det vet de som känner mig! Till helgen får ni se hur min lilla dockhusvärld kommer se ut. 


I övrigt har jag druckit en hel del läsk för att vara jag! Kanske var det dumt med tanke på att magen brukar balla ur av för mycket surt och ja, cola av olika slag är faktiskt surt, även om många skulle kalla det sött. Jag kan nu dricka det, men inte i för stor mängd. Kring 2010-11 nånstans kunde jag över huvud taget inte dricka det, magen sa att det var världens sämsta idé näst efter att äta sådant som är gasbildande! Nåväl, idag är magen hyfsad, även om den har perioder då den helst äter skonkost.


Ja, sedan skramlade det ju något så förbaskat i skafferiet -igen! Kollade efter vad det kunde vara och det första jag ser är alltså denna lilla hårboll.



Jag vet att en del tycker att jag är en konstig människa, men jag tycker att alla djur har sin charm, speciellt om de har päls eller fjädrar. Skogsmöss är bland det sötaste jag vet med sina små pepparkornsögon, men allra helst ser jag dem då ute i skogen där de gör mer nytta än i vårt skafferi där vi har vår mat! Därför gjordes processen kort med den här musen, eftersom jag har ett avtal med katten om att alla smågnagare som kommer in är hennes! Hon blev överlycklig när jag grävde fram den åt henne så att hon äntligen fick ta musen hon väntat på i en veckas tid! 

Så nu tror jag det är musfritt ett tag tills nästa mus kommer fram och skramlar. Att något som är så litet som 8-9 cm med svans kan låta så mycket att man tror att det är en storråtta är svårt att ta in, samtidigt vet man ju hur möss är, de tar sig in och ut överallt och eftersom de är mästare på att krypa in och ut överallt kan de självklart välta flaskor och burkar som ingenting. Nåja, nu är det i alla fall musfritt tills nästa kommer in, det känns bra. Musen är självklart loggad som en mindre skogsmus, förut hade vi en halsbandsmus här, men den hann jag aldrig få loggad vilket jag sörjer en aning. 






Sedan har jag renat köket och vardagsrummet från negativ energi också. Jag har alltså bränt fyra lagerblad allt som allt, det doftar härligt i hela undervåningen och kroppen känns helt lugn och harmonisk. Lagerblad brinner dock aggressivt, så se till att hålla till där inget kan ta eld. 

Såhär har jag gjort nu när jag renat atmosfären. Jag har tagit ett trasigt lagerblad som symboliserar det negativa och ett helt som symboliserar det positiva. Sedan har jag skrivit upp lite grubbel jag haft i skallen och vänt detta till positivt laddade citat. Därefter börjar jag processen med att bränna upp det trasiga lagerbladet först och sprida röken , sedan tar jag upp citaten ett efter ett och låter dem brinna upp innan jag släpper askan i kletkitteln. Samtidigt som citaten brinner läser jag dem högt så att de ska fastna i stället för de negativa tankar jag haft under dagen. När alla citatlappar är brända bränner jag det hela lagerbladet som symboliserar positiv energi och goda tankar, detta för att försegla atmosfären till nästa gång processen ska tillämpas. 

Det finns dock en viktig regel när man bränner eller gör te av lagerblad och den regeln lyder: Gör det med måtta!
Lagerblad är giftiga i för stor mängd, men i en moderat mängd har de en lugnande effekt på kropp och själ, oavsett om man har dem i mat, i te eller eldar dem. Det här beror på att lagerblad innehåller ett lugnande ämne som fungerar bra vid kortvarig ångest. Har du svåra problem med sådant bör du däremot söka hjälp, det finns fantastiska terapeuter om man hittar rätt personlighet för sin egen och med lite tur kanske det kommer fram en helt ny människa efter en tid. Jag tror i alla fall det, min PTSD börjar faktiskt att försvinna och ingen är gladare än jag över det. Däremot skulle jag önska att den inte tog en sådan tid på sig att packa, jag har nämligen andra som vill hyra det rummet nu. 

Förutom musproblem, Uno och en hel del läsk har inte så mycket hänt utöver det. Allt verkar gå bättre, vilket känns skönt och det jag nu tänker göra är att försöka samla på mig så mycket positiv energi jag kan. I det läge som rått i världen och fortfarande håller på tack vare diverse  jobbiga gubbar i Öst har vi alla en anledning till att göra saker som får oss att må bättre än vi hade gjort om vi doomscrollat på internet eller suttit och tittat på nyheterna varje timma. Jag menar inte att vi ska avskärma oss helt från omvärlden, men vi måste sätta en gräns för hur mycket elände och negativ energi vi tål. Därför behöver vi ibland bryta av från pandemier, krig, dödsskjutningar och... De där  politikerna som ska plocka politiska poäng ur varenda liten grej de ser, ni vet säkert vilka ni är, annars är ni lyckligt ovetande. 
I morgon, torsdag ska det bli plusgrader, det betyder artvandring eller åtminstone en sväng ut i naturen. Det blir fint!

Ta nu hand om er!
Namaste 🙏



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...