måndag 14 mars 2022

Vem avgör vad du eller någon annan förtjänar?

 


Idag får ni en bild på Kira, för att jag återfått lite av lusten att fotografera mina modeller igen. Visst är det märkligt hur negativa människor och miljöer kan döda lusten till att göra kreativa saker? Samtidigt är det kanske det minst konstiga man kan tänka sig. Negativitet smittar, om du hänger med negativa människor kommer du förr eller senare själv att nå en punkt då du själv dras ner i deras negativa spiral, så är det bara. 

Därför kanske det är viktigt att se livet och händelserna och personerna i det såsom det är, varken mer eller mindre. Alla har stunder i livet då det bara går trögt och känns som ett ändlöst negativt helvete, men i de flesta normala fall kontrasteras det av stunder då det tvärtom går som ett väloljat maskineri och man känner sig nästan kär för att man mår så bra. Livet är så, det är upp och det är ner, är det inte så, då är det kanske läge att fråga sig om man mår bra själsligt och om man nu inte gör det, varför.
Självklart finns ingen universallösning på alla världens problem, vissa av oss mår bra, andra dåligt, vissa saker klarar vi av och andra inte och vet du vad? Det är helt normalt!

Men även om det är helt normalt att klara vissa saker sämre än andra klarar de flesta av oss mer än vi tror att vi klarar, men vi måste så klart inse att vi själva måste göra uppoffringar för att inte stå still. 

Den här runan känner många till, det är krigsguden Týr eller Tivats runa och den står ofta för just det. Om du vill ha något får du vara beredd på att ta strid för det. Tivats gjorde en stor uppoffring för att hålla Fenrisulven i schack, det vet alla som läst eddan. Med det sagt, nej du behöver självklart inte få handen avbiten eller så för att förändras på något sätt, men det kan hända att du måste rannsaka dig själv och ditt umgänge. Om du inte mår bra av ditt umgänge, då är det helt enkelt inte ditt umgänge. 

Jag gick igenom en tid i mitt liv då jag släppte in alla som jag trodde gillade mig, det är ju roligt att vara populär, men vad jag förstod senare var att de människor jag trodde gillade mig egentligen bara ville ha med mig att göra för att ha någon att skvallra med eller på annat vis utnyttja. Att hänga med sådana är inte bra, det säger sig själv, men på den tiden levde jag i en illusion av att jag verkligen inte förtjänade bättre än så. Det var en skev bild någon annan programmerat mig till att ha och när jag väl insåg det gjorde jag allt för att bli av med den, för vem är du som tror du kan avgöra vad en annan människa förtjänar eller inte? Det är det jag menar när jag säger att vi måste göra uppoffringar, fight for your right to party liksom, för det är verkligen ditt party, ingen annans. 

Jag har som sagt återfunnit min lust att fotografera såväl modellerna som andra saker, vilket jag är oerhört tacksam över, för som jag sagt tidigare är det inte så att negativa eller kontraproduktiva människor eller miljöer oavsett digitala eller ej, har rätt att avgöra om jag ska göra något jag gillar eller inte, samma sak med dig, ingen annan än du bestämmer vad du ska göra och inte. Kort sagt, du har rätt till ett drägligt liv, det har allt som lever på jorden, den som tror annat saknar något i sitt eget liv, så bry dig inte om vad den personen säger, den kanske själv har problem att tampas med. 

Namaste🙏

Var snäll mot dig själv, det förtjänar du 💖



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...