söndag 13 mars 2022

Helgens bravader!

Och det första jag såg när jag tittade ut genom fönstret i fredags var en rumpa som stack upp ur ett hål i marken. Ekorren har det den gör med matletandet nu under parningssäsongen. Sedan har jag städat och ordnat en liten myshörna med ljus och porlande vatten på byrån i vardagsrummet. Det ger en mysig atmosfär när man sitter och gör annat. 

-Till exempel lär känna syrrans stickmaskin! Nu har jag äntligen kommit på hur man gör för att slippa öglorna, men det var ett smärre gissel innan jag kom på det. Tidigare i veckan sa jag dessutom till min väninna att det säkert rörde sig om något löjligt litet problem jag senare kommer finna ytterst larvigt att jag inte kom på tidigare. Ja, det var det! Det rörde sig om att jag valt ett garn som hade fel kvalitet. Det ska visst inte vara för löst tvinnat, då blir det inte bra. Vad stickade jag nu när jag kom på hur man gjorde då? 

-Ett par provlappar som senare blev en liten sådan:  Det ska vara en nåldyna, men vi kan kalla stilen Avante garde eller något. Den är som sagt gjord av provlappar för att jag inte skulle behöva kasta dem, så den får se ut hur den vill. Det ska bli spännande att lära sig köra den här maskinen via datorn, det ska tydligen vara enklare att göra så än att göra som med gamla stickmaskiner och använda hålkort. Jag tycker fortfarande att det är roligare att sticka för hand, men det var kul att pröva något nytt!







Och visst har vi även varit ut i skogen den här helgen. Solen sken så fint på kvällskvisten att det var en ren fröjd att vara ute. Mars är att föredra framför november alla dagar i veckan även om vinterhalvåret visst har sin charm. Man blir trött på det till slut, speciellt under de månader då solen nästan inte hinner gå upp förrän den går ner igen. För den här gången är i alla fall den tiden över, det är skönt, jag är inget stort fan av mörker.


Dock förstår jag själv vilken ynnest det är att bo såhär. Du kan i stort sett gå utanför dörren och kissa utan att förarga någon, bara en sådan sak! Sedan har vi de här otroliga naturfenomenen som vi ser varje dag, ibland utan att lägga märke till dem just eftersom man ser dem varje dag. Den här solnedgången var till exempel magisk! Väst formligen brann! Otroligt vackert. 





Och artvandringen bjöd på spår. Stora hjortspår hittade i skogen där vi bor och jag personligen gissar på att det rör sig om en kronhjort som varit och hälsat på. De finns i en moderat mängd här, även om vi är mer vana vid att se rådjur och älg när vi ser hjortdjur. Jag personligen tycker att det är lite häftigt med ett så stort och ståtligt djur i min lilla by, det blir en fin kontrast mot de andra om inte annat.


Det var helgens äventyr och jag är personligen stolt över att jag nu förstår grunderna i maskinstickning, att jag fått tillbaka mitt stora intresse för att vara ute i naturen och så klart att våra härliga skator kommit tillbaka till gården för att invänta sommaren. Sämre kan man ha det och snart kommer en måndag som vi inte ens påbörjat! Spännande värre! 

Namaste mina vänner💖🙏

Kom ihåg att den enda som kan ge dig ett dåligt rykte är du själv, alla andra är bara rekvisita.





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...