fredag 31 december 2021

Välkommen till världen, år 2022


Så var år 2021 också till ända. Pandemins andra år är avslutat och ett litet ljus börjar synas i den där mörka tunneln. Vi har fått lära känna en ny mutant, Omikron, som är något smittsammare än viruset tidigare varit (naturligtvis, det rör sig om en virusmutation, så det är väl inte så konstigt?) Dock verkar det som att Omikron är en svagare variant än tidigare varianter, men det sägs att den som vänder fienden sin rygg ska bli förgjord, så än bör vi inte slappna av. Vi får följa FHM:s rekommendationer ytterligare ett tag.

Nu har vi varit ut på en liten biltur för att sedan lyssna på lite olika kyrkklockor. Nyårsklockorna har vi också lyssnat på och nu återstår väl bara en sak. Att skriva ihop en lite summering av 2021



Nyårsfonduen är avklarad, mörkret och vinterkylan sänker sig åter över vår vackra by. Nu är det bara 4 månaders väntan kvar tills vi kan sitta i vårt växthus eller i en båt på älven på väg mot Ön. Har vi lite tur kanske vi kan resa längre än till våra lokala resmål, men just nu känns det som att det som kan planeras in är just vad som finns runt hörnet, här och nu.

I år har varit ett händelserikt år för min personliga utveckling. Jag kommer troligen besegra mina inre demoner med hjälp av karma, envishet och goda kontakter. Jag tror att jag nått en ny era i mitt liv. Jag har till och med själv upptäckt att jag ser mycket piggare och gladare ut sedan jag gjorde slut med alla energitjuvar och slutade lyssna på saker som bara har med sig negativitet. 
Har jag något nyårslöfte? Ptja nyårslöfte och nyårslöfte, jag tänkte mer på en utmaning! Jag tänkte leva lite sundare, sitta mindre på arslet och faktiskt ta mig ut på en promenad då och då. Jag tänkte även sluta bry mig om andras "åsikter" kring vad jag gör och inte gör. Med "åsikter" i detta fall menar jag då meningslöst gnäll som egentligen inte innehåller någon som helst fakta. Daglig aktivitet i form av promenader, utomhussysslor, livsberikande saker -allt sådant. Sedan tänkte jag även köra två stycken 365 dagars-utmaningar där en består av anatomi, alltså att rita hela kroppar, inte bara porträtt, sedan har jag en som består av matematik också, en ny uppgift varje dag känner jag blir en bra utmaning, så länge jag lär mig något nytt. 

Nu tänker jag passa på att önska er alla ett gott nytt år. Jag tänker ta en tur med VRbrillorna innan jag går och lägger mig och sover. I morgon lagar vi soppa på resterna från nyårsfonduen. Namaste och må det nya året bli ett fantastiskt år! 🙏

 

torsdag 30 december 2021

En torsdag med min gamla vita!

 


Jomen den här veckan har väl vigts åt att försöka få den här lilla rackaren att fungera. Det enda riktiga felet på den är att färgerna är inverterade vilket gör att exempelvis det här spelet "Tux of math command" får andra färger och Tux blir sådär lagom vacker som blå i ett inverterat samhälle. Nåja, spelet fungerar och jag kan alltså öva matte på den här om jag vill det och det kan väl vara lite kul emellanåt. 




Och i enighet med att vi snart är inne i 2022 tänkte jag ta och förändra mina vanor lite! Vi börjar med att sluta upp med det här nattsuddandet och kliva upp från morgonen i stället. Här fick jag ihop en ganska bra frukost bestående av kosttillskott, brunkullans honeybushte, lite julmust (tyst, det är visst bra att starta med julmust!), ett ägg och gröt! Ja, jag har börjat äta gröt igen efter många om och men, jag har nämligen bestämt mig för att omfamna det här med karma och regel #9 säger ju att man ska släppa det förflutna och omfamna nuet, så vad dagisfröknarna sa till mig om att gröt skulle trugas ner i halsen tills man kväljdes, det behöver inte vara ett faktum. Jag väljer i stället att döma med måtta och inse att det som hänt för länge sedan kanske inte är vad som sker nu. Det som sker nu kan däremot avgöra vad som kommer i morgon, därför tänker jag se till att få ett så bra nu som möjligt, hellre än att gräva ner mig i tragiska händelser i mitt förflutna. 

Har du något du grubblar över kanske du också bör fundera på om det verkligen är livsavgörande att gå och grubbla och älta detta i evinnerlighet när det finns annat att göra. Jag tänkte ta och bråka mer med Tux i morgon, han är rolig. Och så ska jag naturligtvis förbereda inför det nya året. Namaste 🙏 Var tacksam över vad du har, för det du har idag, oavsett hur litet det är, kan avgöra hur mycket du har i morgon. Allt hänger på hur du väljer att vända på det hela. 💖

onsdag 29 december 2021

En ledig dag kantad av kökssysslor och drömmar om konstiga skulpturer


 Idag har jag hunnit med mycket, dock inget pluggande, men det är heller inte meningen ännu heller. Jag tänkte ta det där i januari då det ändå ser ut som om COVIDhelvetet tänker sätta käppar i hjulen för några större projekt i ytterligare ett halvår. Inget som förvånar mig, folk kan liksom inte låta bli att okynnesresa hela tiden, en del skäms inte ens över det... Nåja, det bevisar kanske bara att det finns folk som är mer otåliga än jag är och de flesta vet var jag vill åka 



Men jag vet att det dummaste man gör när en pandemi råder är att söka upp platser med mycket folk. Jag vet att jag tänkte sist jag var i Trondheim att "Jag hoppas inte att jag blir blasé och slutar uppskatta skönheten i den här staden." Inte kunde jag då tänka mig att det skulle ta flera år innan jag skulle kunna fara dit på ett säkert sätt. Nu har jag fler tankar än så naturligtvis, en går som så att jag vill åka norge runt, men det kräver nog både bil och kattvakt. Vi får väl se vad framtiden säger om det där. Finns ju även platser i Sverige jag vill besöka, en som inte är jättelångt från där jag bor, så det lär bli till sommaren: 


Ja, när du trodde du kände mig va, men jag vill faktiskt åka till Sollefteå för att se skulpturen utanför Gudlav Bilderskolan. Jag vet att jag många gånger svurit ve och fasa över just den här skolan, mycket på grund av att jag trodde att det var endast ett så kallat "anpassat gymnasium" och alla som vet något om mig vet att jag inte stödjer den skolformen. Sedan fanns det andra aspekter också, men jag är villig att åka dit, för pennornas skull. 


Sedan står det en i Örebro också, men då är det närmre för mig att åka till Sollefteå och ta kort på pennorna där till att börja med. Det är en del skulpturer jag tänkt titta på framöver faktiskt. De här två tillhör väl kategorin "skulpturer jag vill se i Sverige." I Norge tänkte jag nästan fara till Oslo och botanisera, där ska det finnas massor av häftiga, konstiga och vackra skulpturer att förundras över.

Men just idag har jag varit hemma och pysslat i köket, bland annat har jag diskat och gjort det lite trivsamt med hjälp av apelsinskivor som fick agera "ätbar fräschör" i köket. Citrusfrukter luktar ju godare än kemikalier och sedan får man inte snuva av dem heller. Positivt båda delarna. 

Nu tänker jag i alla fall lägga covidioter, resedrömmar och kökssysslor till handlingarna för idag, tänkte gå upp till min lilla sängkamrat och lägga mig och sova bredvid henne. Katter är bra att ha! 💖😽

I övrigt tänkte jag önska er en god fortsättning så återkommer jag med mer trevligheter framöver. Tills dess får ni ta hand om varandra, var inte ute och res om ni inte måste, lev i stället för att bara existera och tro mig, det går att leva även om man inte åker ut på långväga resor. Det gäller bara att kunna bejaka detaljerna i stället för att hänga upp sig på saker utan egentlig relevans. Ge livet en high five och räck ut tungan åt energitjuvarna. Namaste 🙏


tisdag 28 december 2021

Att inte älta, det är en del av karma


 Ibland är det svårt att inte älta sitt förflutna, även om man kanske gör bäst i att låta gammalt skit ligga och inte röra mer i det. Men för många är ju det lättare sagt än gjort. Tålamod är en dygd och är det någon som haft gott om tålamod med allt som rör livet, är det kanske jag. Jag vet, en del saker gör man bara bäst i att låta vara, förlåt och var inte samma rövhål själv, för en vis man sa en gång att om man hela tiden ältar och svär hämnd över sin fiende, då slutar det bara med att du blir som din fiende. Det värsta du kan göra mot någon du hatar är att förlåta denne. Visst sa jag förlåta, dock inte förgäta, det är en annan sak. Visst kan du komma ihåg en oförrätt, men låt inte detta styra ditt liv och ge dig dålig karma, det är det inte värt. 

Att vara omtänksam och bejaka den gåva som kallas livet är det centrala i livet. Kan man bara detta, då har man redan fått ut sin hämnd mot den som varit jävlig. 

Idag mötte jag en energitjuv igen. Personen i fråga spydde ur sig mörker och negativ energi i hopp om att få till lite drama. Jag försökte att bara tänka att personen säkert inte mår bra och därför förtjänar min omtänksamhet eller i alla fall min förlåtelse, så jag tänkte "alright, du är en energitjuv och jag har faktiskt inga druvor över till dig. Zaiyang!" Mer än så kan du inte göra, den enda du egentligen kan förändra är ju dig själv och utifrån detta kan din livssituation också förändras till det positiva. Låt inte satan och hans fotsoldater komma ikapp dig, det är du inte värd.
Nu ska jag köra hornen i böset och ägna mig åt lite välförtjänt nattsömn. Ta hand om er, i morgon blir det förberedelser inför det nya året. Namaste 🙏

måndag 27 december 2021

Rätar ut nacken och försöker få till en gammal dator


Idag bestämde jag mig för att ta tag i mitt nack/ryggproblem, så jag tog fram den här lille fan och en tub Voltarensalva. Det luktar ju satan, men fungerar ju, så jag nöjer mig med att lukta lite illa en stund bara jag slipper ha ont när jag sover.

Sedan tog jag fram den här också, en av våra gamla datorer vars enda riktiga problem är skärmen som av ingen anledning har fått inverterade färger. Jag har gjort en systemåterställning på den nu och det gjorde väl datorn snabbare, men färgerna är fortfarande inverterade, så det är något kajko med själva bildskärmen här. Nåja, det är ju bara ett litet mekobjekt detta, så jag får se om jag kan använda den till något i framtiden. Annars får jag väl köpa något annat att leka med hemma. Datorn jag har börjar gå sönder. 

Hur som haver är detta bara ett litet sidoprojekt, går det så går det, annars gör det inte så värst mycket om den är inverterad heller. Det går ju att skriva dokument på den och till annat kan jag väl ha min stora dator kanske. Är ändå rätt nöjd med dagen. Nu ska jag sova så att nacken får återhämta sig. I morgon är en annan dag! Namaste 🙏

 

söndag 26 december 2021

Skrotig dator och en axel som spökar...


 I natt blev det inte mycket sömn då min axel plötsligt bestämde sig för att balla ur. Eftersom detta hände blev det varm choklad och Lord of the rings idag. Passade även på att påbörja lite nya handarbeten i form av att pimpa upp min handarbetskorg. Det här kommer nog att ta betydligt längre tid än pluggkorgen tog, mycket för att min axel inte vill ge sig.

Den här chokladen är alltså inte gjord av typ O'boy eller något, det är faktiskt äkta Shoggilolichoklad, som består av ett chokladstycke man har på en pinne och rör ner i muggen, eller i en kastrull. Gott? Ah well, inte så sött som det brukar vara i alla fall. Helt okej. 

Så har jag tagit fram en framtidshistoria också:

En längtan efter en större gemenskap kan ordnas upp om du bara bejakar den gåva som kallas livet och betalar tillbaka andras omtänksamhet och generositet. En oväntat men betydande händelse kan komma att sätta alla planer på ända, men tålamod och karma kan hjälpa de flesta. Karmas regel #1 -det du ger kommer du få och karmas regel #7 om gästvänlighet kan vara till god hjälp de med. Just nu pågår en positiv förändring av livsomständigheterna och det kan indikera att saker inte kommer vara som de varit -på ett bra vis! En sanndröm och en stark känsla av vad som borde ske påverkar också hur agerandet blir. Oavsett vilket väntar något riktigt bra bara bakom hörnet. Det har runorna sagt!

Har runorna sagt det är det bara att vänta och se hur det går. Just nu är jag mest i behov av en ny dator som inte ramlar sönder när jag ska använda den. En nackad coronapandemi vore inte fel det heller, men den nacken verkar vara tjockare än man vill att den ska vara... Fördöme er virus och drag ni er kos... Till sommaren vill jag kunna resa utan smittrisk och annat skräp. Just nu skulle jag bara behöva duscha och gå till sängs. Namaste 🙏 ta nu väl hand om er, och minns att den enda som verkligen kan förändra det du är missnöjd med är just du! 💖 Men det är inte gratis. Du måste våga för att vinna. God natt 🌜

 

lördag 25 december 2021

Ernstar-lördag!

Som titeln låter förtälja har jag idag pysslat lite med min pluggkorg så att jag vet vilken av alla korgar jag ska ha kvar inne som just detta. Kommer framöver att göra en också för handarbete, men den ska jag göra lite annorlunda så att jag vet vilken det är. 



Jag tittade alltså igenom mina skåp och hittade lite pins och klistermärken som jag ville använda till det här projektet så så fick det bli. Några gamla animepins jag hade liggande, samt lite flummig nostalgi och lite smileys fick förgylla den här korgens utseende. 




En riktigt speciell knapp är den här som indikerar att jag var en av hedersmedlemmarna i gruppen "allmänt oseriösa" på BCmanga på den tiden det begav sig. Vad vi gjorde i den gruppen var väl mest att vara just allmänt oseriösa och ibland också driva sajtens admin till totalt vansinne. Gruppens logga såg ut såhär med hunden Gargh och fåret Ullbert som maskotar. Jag minns att min dåvarande kompis blev väldigt avundsjuk över att han inte hade blivit tilldelad det här priset när han faktiskt blivit minister i "flumriksdagen" som var en systergrupp till denna. Dock inte i närheten av lika stor som den här och det kanske var en jäkla tur när jag tänker tillbaka på det hela. 

I övrigt ska jag väl städa i morgon eftersom vi kan komma att få lite besök. Får vi inte det ska det väl ändå se ut som om det bor folk här känner jag. Det underlättar väl för trivseln om inte annat. Nu tänkte jag uppsöka sängen innan migränen bestämmer sig för att ta en returmatch på mig nu när julafton är över. Voltaren och sängen blir bra där, men först måste jag bara berätta en rolig grej för er:

Ni vet att jag tidigare berättat om hur jag försöker att undvika att hamna i draman?
Eftersom det kräver mycket energi att låta sig själv uppslukas av drama ska man helst undvika det i alla sammanhang. Jag har börjat med att läsa av situationer och tänka: "har du något vettigt att säga eller är det här ett försök att skapa drama?" Om förstnämnda kan jag tänka mig att gå in djupare i diskussionen, om sistnämnda är det inte värt det, för en dramaqueen skapar drama just för att det är möjligt, så möjliggör det inte helt enkelt. Så lätt är det. 

Sedan älskar ju jag Karmas 12 regler. De flesta känner ju till karmas regel #1 som lyder: "Du får det du förtjänar!" Men det finns ju 11 till, så låt oss ta en titt!

  1.  Regel #2 Skapandelagen -Du skapar ditt liv, den yttre världen är bara en reflektion av den inre världen. 
  2.  Regel #3 Ödmjukhetens lag. -Strid är ingen lösning, Vi är världen, men vi står inte över den och vad vi inte kan råda över bör vi låta ligga, hur svårt det än må kännas. 
  3.  Regel #4 Växandets lag - Vi måste ta ansvar för att först och främst ändra oss själva, för att sedan kunna förändra världen. Som skapanderegeln säger, den yttre världen speglar den inre. Du kan bara ändra den inre världen, resten sköter karma själv.
  4. Regel #5 Lagen om ansvar - Allt som händer är ditt eget ansvar. 
  5.  Regel #6 Lagen om fokus - Se en sak i taget, du kan inte äta och spela trombon på samma gång. 
  6. Regel #7 Lagen om gästvänlighet -Den som ber om hjälp eller husrum ska du ge detta, du är din tiggare och din egen välgörare. 
  7. Regel #8 Lagen om anknytning -Allt hänger ihop, underskatta inte ens den minsta detaljen, den kan vara viktigare än du tror. Iaktta allt och förstå sambandet. 
  8.  Regel #9 Lagen om här och nu -En av karmas viktigaste lagar om jag får säga som jag tycker! Det som varit har varit, det som kommer kommer och det som är är vad som är och det är det som är viktigt. Du är här och nu! Lev och agera!
  9. Regel #10 Lagen om förändring -Det enda som är konstant är förändringen, allt förändras med tiden, därför bör vi inte hålla fast vid någonting. 
  10. Regel #11 Lagen om tålamod och återbelöning -Tålamod är en dygd heter det ju och det säger även karma att det är! Bevara lugnet vid motgångar så ska du se att det lönar sig.
  11.  Regel #12 Lagen om vikt - Använd sinnet kroppen och hjärtat i allt du gör för livet är fattigt för den som inte deltar.Varje stund är rik om du är med.
Det om det, nu ska jag i alla fall följa regel #6 och fokusera på att komma i säng 💖Ta hand om er nu, Namaste 🙏
 

fredag 24 december 2021

Julkrönika 2021




Nu så kommer julen, nu är julen här,
lite mörk och kulen men ändå så kär.
Han i salen träder med så hjärtligt sinn
och i högtidskläder dansa barnen in.
Ljusen och lanternan glimma över dem
som den klara stjärnan över Betlehem.
Nu så kommer julen, nu är julen här,
lite mörk och kulen men ändå så kär.

En liten visa som är mest känd från Karl-Bertil Jonssons julafton, men som för mig kommit att förknippas alltmer med julfirandet i stort. 
Idag har det varit en lugn jul med ganska få paket, men jag måste ändå säga att jag är nöjd! Familjen, grannen och så min brevvän från tyskland har uppvaktat oss den här julen. Mysigt och det är faktiskt skam att säga att det fattas något, för egentligen, mig fattas inte mycket idag i alla fall! 



Årets julklappar bestod av ett gäng varma sockar och en årskalender från föräldrarna, en bok och en CD, samt ett par örhängen från systern och en liten lykta från brevvännen. Jag skickade över lite Birgergrejer till honom som tack, hoppas han blir glad över dem! 

Boken heter "omgiven av motgångar" och lär bli något jag sitter och läser hela dagarna, i synnerhet nu när jag bara har en bok kvar på Frösötrilogin också. Lär bli bra. CD:n hade jag faktiskt funderat på att köpa men inte köpt då jag inte visste om jag skulle bli besviken eller inte. Efter att ha hört låtarna några gånger tror jag dock att det är okej, jag behöver den ändå för att komplettera min samling med ABBAskivor som jag har... Lagt... Någonstans, säkert i en av de där gröna korgarna jag har ett tjog av eller så. Älskar vår lokala Coopbutik, de är fantastiska mot sina kunder 💖


Sen lovade jag min gamla väninna Søren att jag skulle julpynta lite på skithuset... Jag har nu julpyntat LITE på skithuset... ETT äpple 😂 Hörrödu, den som aldrig skojar, den har förmodligen ett riktigt trist liv. Vill du ha ett kul liv? Se inte så seriöst på saker och ting, tips från coachen!






Och julen har varit en stor sockerbomb. Strax innan julen kom grannen förbi med ett gäng nougathjärtan och sedan har vi knarkat godis och julmust nästan hela tiden. Och jag har faktiskt tjuvsmakat på jordgubbskyssarna som vi ska ha till nyår. Så länge det är fyra kvar är jag helt nöjd! Är de goda då? De är jättegoda, smakar lite som hallonpraliner utan strössel på. En liten slatt julmust till det fick avsluta kvällen. Ingen julekveldsvisa sjöngs in i år, men vi ska göra det något annat år, det vill jag i alla fall, Kruxet är bara om vi ska ta den på svenska, norska, tröndersk norska, jamska eller ragundamål. Ni ser det är en del att välja på, men nu har vi väl lite att välja på till nästa jul. Då får vi hoppas att COVID19 blivit såpass klent att vi kan gå ut utan att bli sjukare än nödvändigt av det också. Det lutar i alla fall åt rätt håll med Omikron, så vi får väl hålla tummarna och be om gudarnas förbarmande eller vad man föredrar att göra. Jag föredrar att vänta och se tills vidare. 

🎅God jul nu. Ta hand om varandra och se att julen inte bara handlar om att få presenter och äta god mat. Det handlar minst lika mycket om att tänka på den som inte alltid har det så lätt. Något vi borde göra varje dag. Tänk på varandra, er själva och folk runt omkring er. Har du det jobbigt just nu finns inget som säger att du inte kan ändra på det, så länge du vill ändra dig själv. Dock krävs det lite mental styrka, men det tror jag de flesta har någonstans djupt inne i sig, det gäller bara att våga ta fram det! Att våga något för att vinna! Nu ska jag snart sova. Namaste  🙏










 

tisdag 21 december 2021

Nytt BJD-projekt på G -Projekt Birka!


 Och nej, hon är inte döpt efter Birka Folkhögskola eller efter Stockholm. Inte den här gången. Runan i hennes panna heter Berkana eller Bjarka och betyder kort och gott Björk. På isländska heter Björk Birki -Birka 😃 Varför björk då? För att jag tyckte att hon blev lite lik Björk och därur kom planerna med tiden. Hon är fortfarande ett pågående projekt, men så får det vara tills vidare. Hon ser i alla fall ut som en hyfsat normal docka nu, förutom att hon ska få en lite snyggare ansiktsfärg och lite mindre sneda ögonfransar. Jag är rätt säker på att hon inte ska se ut som om hon blivit uppbränd i en bastu i alla fall. 

Men hur det än blir med Birka tänker jag inte skynda på projektet mer än jag gjort, jag har lite andra saker jag måste få klara först, som lite julrelaterade grejer med mina serier. BJD kan vänta. 

Och i morgon fortsätter vi julstöka, det blir bra, sedan ska vi dessutom organisera upp i våra bodar, något som också det behövs mer än någonsin nu när vi plockat ut julsakerna

Ett kort inlägg men jag kanske kommer tillbaka en annan dag! Namaste, ta väl hand om er! 🙏


söndag 19 december 2021

Julstädandet som verkar gå i total slowmo.


 Idag så... Bilden är inte jätterelevant, ett litet vattenfall någonstans i Ås innan jag flyttade därifrån. Idag har vi julstädat lite, men jag skulle väl ha stannat i sängen. Något jag inte kan när jag ser att andra sliter röven av sig för att få lite jul i stugan. Det jag däremot kan göra är att arbeta på sparlåga i den takt jag pallar med. Något annat går egentligen inte att göra när magen krånglar. Nej, jag är inte sjuk, det här är helt normalt och går över inom några dagar om jag bara får rehabilitera mig litet. 

Och det har jag gjort faktiskt, förutom att städa har jag nämligen gjort ett litet experiment med så kallade Orbeez eller vattenpärlor som de heter på svenska. 

Jag tog en påse med ofärgade pärlor och delade upp i fyra delar, sedan la jag dessa i varsin burk med karamellfärg av olika färg. Nu ser allt grönt ut eftersom jag lagt alla i samma behållare, men de ska vara röda, gröna, blå och gula. Att leka med dessa är faktiskt rätt avslappnande och fungerar bra när man håller på med mindfulness och ska leva i nuet och känna in det där med konsistenser. De här är mest små slemmiga kulor som far runt, men jag tycker att de är mysiga att leka med!

Vardagsrumsgolvet börjar titta fram ur röran också, men det går slött då jag inte haft så mycket ork till det hela. Jag har inte så höga förhoppningar om morgondagen heller, men vardagsrummet lär väl bli klart i alla fall, det är min förhoppning, sedan är det väl bara att ta köksbänkarna, de är faktiskt inte lika omständiga att hålla ording på, vet inte var alla grejer kommer från, men jag gissar på att de flyttar in, förökar sig och när allt är framme ser det ut som själva den. Det här måste jag ta itu med innan någon tror det bor hoarders här! Tar tag i det på allvar i morgon, lev väl, det tänkte jag försöka med! Namaste! 🙏

lördag 18 december 2021

Next level Little Professor!


 För er som inte vet det, ja, jag är hyperaktiv och ja, jag tar ibland ut det på att leka med olika aritmetikleksaker, trots att jag är vuxen. Child at heart, always! 

Men hur kan man göra det här lite mer utmanande, hur tar man till exempel Little Professor till nästa nivå om man redan klarat alla nivåer tusen gånger? Då lägger man till en nivå till i form av en tidsgräns för varje nivå. Mindre tid ju enklare uppgiften är, var är annars utmaningen?
Och det går ju att få ända upp till hundratal så du kan ju faktiskt levla upp sin huvudräkningsförmåga avsevärt -inte mig emot, jag behöver komma överens med det där innan folk fortsätter tro att jag är dum i huvudet i stället för bara  en före detta uppgiven tonåring. För det är nämligen inte samma sak!
Så next level Little Professor blir väl just det, en tidsgräns för enklare uppgifter till att börja med 💪

Och skattningen? Än så länge vet jag ingenting om den och hade jag vetat hade jag inget sagt utöver att det lär bli i Januari om inte Omikron tycker annat. Jag är väl beredd på det eftersom folk fortfarande tror att det är helt okej att resa kors och tvärs oavsett vilket. Tur att jag har resurser hemma för att få till en väloljad hjärna som inte längre bangar för motstånd, det är bra att ha det när man ska hänga med folk har jag hört.

Annars gäller väl samma som alltid -Undvika energitjuvar oavsett i vilken form de kommer, går inte det så låt dem ändå inte komma in i ditt innersta rum, släpp inte in dem ens om de försöker bryta sig in, de har inget i ditt innersta rum att göra, där ska du bara ha det du håller kärast och inget annat. Du kan visst lyssna, men det är en konst att lyssna och samtidigt inte bry sig för mycket, speciellt om man som jag är högkänslig eller empat, då är det nästan omöjligt att inte vilja slänga sig in i diskussioner och elda på dramatiska situationer även om jag vet att det inte är rätt väg att gå. Om någon försöker få igång ett drama ska de i alla fall inte få med sig mig i det, oavsett om det är på internet, IRL eller ens i nyhetsflöden av olika slag, det lovar jag dyrt här och nu. En god lyssnare kan man gott vara, men inte till vilket pris som helst. Nu ska jag gå och umgås med min lille professor. Namaste 🙏 Ha det gott och låt ingen eller inget förstöra ditt flow! 💖


torsdag 16 december 2021

Luciaveckan in a nutshell

Halva veckan har gått och jag har ännu inte berättat något om Lucia! Så kan vi inte ha det, så vi får lov att köra en liten summering av de här tre dagarna. Eftersom vi blivit placerade i karantän ett tag nu har vi inte gjort något mer än försökt julpynta och sköta om katten. Det är faktiskt nöje som det är det. Decemberschemat kommer vara relativt löst med tanke på att vi har rätt mycket att stå i den här månaden, speciellt dagarna innan jul och nyår, så jag bestämde mig för att inte ha ett så tajt schema. Mycket matte, sedan är det mest rehabiliteringsämnen eller läs -jag orkar inte göra så mycket nu, så vi tar något kul-ämnen. Så Matte, mindfulness, tankenötter, fys, handarbete och teckning blir det. 

Matten ska mest drilla hjärnan så att jag kan tänka lite snabbare än jag redan gör, lite samma som tankenötterna. Snart kan jag levla upp matten, jag behöver bara se till att vissa saker inte känns lika läskiga längre så ska vi se att det går bra det här!
När det gäller mindfulness är det lätt att hitta tid till detta! Det är bara att hitta rätt tillfälle att göra det. 

Att undvika alla former av energitjuvar är också viktigt, varför jag också valt att försöka fortsätta med det. På nätet brukar det ofta dyka upp sådana i olika former av kommentarsfält och dem har jag valt att helt enkelt ignorera och frysa ut från min värld. Nu kanske ni tänker att sånt blir svårt om energitjuven börjar skicka meddelanden till dig, men då kan man i stället välja att blockera dem.Varför göra livet mer komplicerat än det är. Drama hör hemma på filmduken, inte i verkliga livet!

Den här veckan har jag dock mest lagat mat, broderat, tecknat och lekt med hjärnan. Jag har börjat med dagliga utmaningar med min little professor som jag fick 2009 av en lärare, mest som ett internskämt, men hey, tack, den är rolig! Jag hade faktiskt en exakt likadan som den i länken en gång, men den försvann väl i nån städning någon gång under stenåldern. Det var också för att jag skojade om det och sa att den var rätt så ful som jag fick en av min dåvarande lärare "Slit på den här, så har du dessutom något fult att titta på medan du leker!" Hade han sagt. Rolig tjomme det där. 

Men vad är det för utmaningar jag gör? Jomen Little professor har ju tre steg med allt från ental till hundratal som man kan använda alla fyra räknesätt på. Jag har ordnat som så att man har allt som allt 21 nivåer, eftersom man ska traggla sig igenom alla tre räknesätt på alla nivåer. Jag ser addition som enklast, steg två subtraktion, steg tre är Multiplikation och steg fyra, you guessed it -division! Så klarar du högsta nivån på division kan du kalla dig professor alltså. Sedan kan man även lägga till ett tidtagarur eller ett timglas så att man får lite mer utmaning, jag brukar ha timern på ungefär en minut innan jag byter räknesätt. Efter fem minuter är det dags att se hur långt man nått på varje session! Det här gör faktiskt matte lite roligare, så tack till den roliga tjommen till lärare. Således kanske jag även klarar skattningen så pass att jag i alla fall kan få mitt namn rentvått efter närmare 30 års tid. En vinst och kan lille professorn hjälpa till, då låter jag honom gärna vara med på ett hörn och leka!

Idag har jag alltså lekt en del mattelekar, men mer om det i nästa inlägg, hoi så länge!

torsdag 9 december 2021

It's beginning to look a lot like Christmas...

 



Nu fortsätter julpyntandet! Idag togs de för familjen ikoniska dubbelbjällrorna fram och hängdes upp över varje dörrpost. Det ska upp två till, men än är det ju bara andra advent, så vi har gott om tid på oss. Jag går och funderar på om jag ska köpa ett par stora julklockor också, att ha utomhus, men jag vet inte om det blir just i år dock. 

Bordsfontänen är egentligen ingen julsak, men vi har den ändå framme mest på julen. Det är glader, kloker och Prosit tror vi eftersom de andra vore för enkla att känna igen för att INTE kännas igen vid första ögonkastet. Kan även vara några andra dvärgar, men jag gillar att tänka att det är tre av snövits dvärgar. Grodan där heter Ulfert, för den hade inget fulare namn att komma med. 

Och självklart ställer Corona till det för mig! Nu har resten av skattningen ställts fram till i Januari eftersom psykologen tydligen blivit smittad av viruset. Nu satt vi väl skyddade, men jag känner ändå att jag behöver testa mig så att jag inte tar miste, det vore värre än att få vattkoppor igen och det var inte precis roligt det heller!

Nu har jag sorterat upp vilka julgrejer (som är inne då) som ska var och i morgon ska det göras mer jul, städas lite mer alltså, sen ska jag även göra en svampfri Biff Wellington. Varför har jag ingen svamp i duxelmassan? Eftersom det finns allergiker i hushållet, så jag har gjort en egen variant som är väldigt omtyckt också den. Den här gången görs min wellington dessutom på oxfilé och inte fläskfilé. Något jag inte gjort på ett bra tag, så det blir spännande att se vad jag och min mor kokar ihop, på mer än ett vis. 

Så Covidtest, julstök och matstökande blir det denna fredag. Jag ska till och med ta och få i ordning julhörnan på verandan så att den blir snygg inför julen så det får ni nu inte missa. Bilder kommer senare, typ när jag fått tag i batterier till belysningen. Nu ska jag bara sakra ihop och ta mig upp i sängen, så att jag orkar med morgondagens äventyr. Spännande det där! Och du, du vet väl om att du är jättebra precis som du är? Låt ingen få dig att tro annat, då lurar du dig själv. Simma lugnt nu, namaste 🙏

onsdag 8 december 2021


Standby-dag idag, mer än välförtjänt med tanke på  min tvåtimmars-strapats igår. Kring -8 och egentligen inget att gnälla på, vi bor ju inte i Nikkaluokta eller i Sibirien om man ska dra till med något extremt. Kan finna mig i det om det inte blir alltför långt, vintern får gärna ta slut i mitten av februari. Katten håller helt med mig.

Nå, i morgon ska vi städa igen. Den här gången blir det till att ta tag i bokhyllan och göra jul där, sedan ska vi också ta tag i resten av skrubben, som det är nu kommer man inte in genom dörren för förvaringslådorna, som egentligen hör hemma under trappan. Det ska struktureras upp under helgens gång!



 

Och idag lagade jag till en fiskgryta till middag och smakmässigt var den riktigt god, men såsen kunde ha varit lite tjockare och det kunde ha varit lite mer räkor i den. Nästa gång vet jag det så det här kan ju bara bli bättre! I morgon blir det adventsstök med allt vad det innebär, hinner jag bakar jag lite schackrutor också.

Livet är trots allt för kort för att slösa bort på sådant som inte ger någonting. Spruta inte round-up på dina blommor, vattna dem i stället. Ta nu hand om er och var försiktiga, nu är det dags igen! Namaste 🙏

tisdag 7 december 2021

Första delprovet klart, hur känns det?

 


Ah du säger jag är fet, men det skiter jag i, trerätterslunch på en tisdag men det angår ju dig 😆
Jag har anledningar. Idag har jag nämligen använt hjärnan ordentligt och det känns precis som att allt det här kommer att gå bra, så jag firade in att det ens blev av, först med trerätters asiatisk lunch på Barbeque garden, sedan med glass och Cuba-cola när vi kom hem. Fin tisdag!!

Det blev även lite shopping idag, en julklapp till min fine vän i tyskland som alltid kommer ihåg min födelsedag, så jag köpte en liten badanka med tomtemotiv, samt lite Birgergodisar. I morgon åker jag och köper frimärken och ett vykort, sedan ska jag posta detta tillsammans med lite information om Birger, Ragundasjön och Östersund tänkte jag. Hoppas han blir glad över detta nu!




Sedan har jag äntligen köpt mig en Birger också. Det blev en naken variant, jag kanske syr en liten tröja åt honom och broderar någon rolig text på. Nå, första bussresan sedan pandemin bröt ut gick förresten bra såhär långt, men jag gillar inte att vara bland folk när man riskerar både COVID och kräksjuka. Nåja, än så länge mår jag bra, sånär som på att min hjärna känns ha fått sig lite däng av det här. Nånting ska den ha för att vara ful. Dessutom har jag ju gudarna på min sida! Är satan framme bussar jag bara älgen på honom så löper han sin kos. 

Nästa vecka kommer andra delen av provet äga rum. Det blir intressant att se vad de kommer fram till. Förhoppningsvis blir mitt namn rentvått i alla fall på pappret, sedan kanske jag kan pausa det där lite och försöka få till en komplett utbildning. Nu när jag vet säkert att min inlärningsförmåga är minst lika skärpt som någon annans! Jag hade säkert rätt hela tiden, men för att bevisa det en gång för alla måste jag ge bra resultat på nästa veckas test. Något jag planerar att göra också. Idag kändes det gå bra, jag planerar in en lika bra dag nästa onsdag, om precis en vecka! Jag vet som sagt att gudarna är med mig, så jag tror att allt kommer gå bra. 

Fastna aldrig i ett nederlag. Allt kan förändras om du vill det, du kan absolut slå den som inte tror dig, i vart fall med häpnad. Jag tänker ge mina demoner en så hård mental smocka att de flyger hela vägen till Røros där de lämnar en djup grop när de slår i marken. Det är ett löfte jag härmed lovar att hålla. Ta hand om er, ingenting är hugget i sten! Namaste 🙏







måndag 6 december 2021

Kojmåndag


 Vädret är fortsatt kallt som ett helvete, katten har legat nedbäddad på köksbordet med tassarna på elementet hela dagen och vi andra har inte heller gått ut nämnvärt mycket. Idag kom lite besök mitt i julstöket så vi hann inte riktigt med att städa heller. Nåja, grannarna vet hur vi är, vi gör ibland flera saker samtidigt och då blir det ju svårt att hålla ordning.

I morgon smäller det! Då ska vi in till Östersund och ta det första av två tester, vilket jag ser fram emot då jag vet ungefär var jag står intelligensmässigt. Jag har ett problem i livet och det ligger i att jag ibland inte kan koncentrera mig på en sak i taget, men det övar jag faktiskt på, det går dessutom bra. Jag vet själv vad det bottnar i och det är faktiskt nog för mig. 

Men så i morgon tänker jag göra såhär: Jag tänker se till att sova ut nu i natt, behövs det kanske jag ska sova lite på bussen också, annars har jag tagit med mig några tankenötter att leka med medan jag väntar. Sedan är tanken så att jag ska se till att vara fulladdad mentalt, äta något gott och näringsrikt, se till att njuta av dagen och inte tänka på testerna förrän de är framför näsan på mig.  Jag har ännu inte lyckats lista ut vad det är för tester de ska göra, men jag har mina aningar om det. Är det vad jag tror bör jag definitivt vara förberedd på alla vis som går. Jag vet att de i Östersund känner mig och vet att jag inte är dum i huvudet, men det skadar inte att vara skärpt, då kanske man får bättre resultat än väntat också, det vet man aldrig! En sak vet jag och det är att jag ser fram emot detta! Nu tänkte jag lägga mig och sova en stund innan det är dags. Sparka mig gärna i baken, det behövs! 💖

En vis man sa en gång: Bakom svåra ord och "diagnoser" döljer sig bara tomhet. Därför ska man inte lyssna så noga på andras analyser, det räcker gott att ha en bra självbild så kommer resten sedan, det har jag ju trots allt bevisat. Nu ska jag bara bevisa en gång för alla att mina trauman bara är där i onödan. Nu sparkar vi ut trollen hörni! Namaste 🙏

fredag 3 december 2021

Så provet tycks bli uppskjutet

 


Fredag igen, smågranarna är klädda och fredagsmyset är fulländat. Grytan ser lite torr ut på bilden, men med en god sås på blev den verkligen god. Det är skillnad på köttet i affären och det kött som verkligen är närproducerat, det märker man ju när man äter det. Det här är innanlår från en ko som växt upp i byn och som jag vet har mått jättebra under hela sitt liv. Annat än de där köttfarmarna man ibland ser på de där granskningsprogrammen kan man säga. 

Och för att det snart är jul och snart är dags att sätta in en nådastöt på de som trott att jag varit dum i huvet, bestämde vi oss för att fira lite med att köpa lite glass! Vi bad glassbilen komma ner på gården då vi inte ville åka runt och jaga den i den här kylan.
Vi köpte två sorters pralinglass, en punch och en hallon. Lite nostalgisk blir man ju i och med att jag nog inte ätit en hallonpralin på i alla fall 20 år. Nu ligger det i alla fall 8 st i frysen och väntar på rätt tillfälle 😘

Ja, vi köpte också lite mazariner, för fikabröd är alltid gott. De kostade faktiskt inte mer än de gör i affären och de var långt godare, så dem köper vi nog igen. 

Det blir spännande att se vad som händer nu till veckan som kommer. Om inte Corona ska komma in och förstöra mer kommer det troligen bli tester och annat spännande redan på tisdag. Jag har kollat upp mina förmågor tidigare och vet att jag är fullt normal, men det var visst mer saker de ville titta på nu. Troligen är det så att de vill göra klart för alla inblandade en gång för alla var jag står och i och med att jag ju själv redan vet det lär det nu kunna gå att bevisa att jag blivit grundlurad av vissa så kallade "socionomer" eller "skolkuratorer" i grundskolan. Misstankarna har funnits hos mig enda sedan den dagen det uppdagades, men nu har jag förmodligen även myndigheterna på min sida. Man kan hoppas att det reder ut sig och att det går att få skadestånd för allt som hänt. Nu tror jag bara till 25% eller så på skadeståndet, eftersom jag vet att folk lär fortsätta försöka göra en idiot av mig, varför ändra på något man hållit på med i 28 års tid menar jag? Men jag tror på det om än vagt. Däremot tror jag att man nu kan rentvå mig från alla jävla "diagnoser" man satt för att man inte hade bättre vetskap och kanske kanske kanske kan jag få någon sorts upprättelse för det som gett mig de men jag nu har. Jag mår bättre, men vissa dagar spökar det fortfarande i min skalle. Dock inte idag och jag har höga förhoppningar om att de där spökena ska få mindre och mindre utrymme med tiden. Mitt mål är trots allt att bli av med min PTSD och leva ett normalt liv utan en massa begränsningar. 

Men den här veckan har i alla fall varit lugn. En ledig vecka tillägnat julstök och städande av mögrummet under trappan. Det är inte klokt vad mycket skräp man hittar i sånadär hamsterhörn egentligen, massor av saker knappt någon visste att vi hade kvar, men tydligen. Och då inser jag någonstans att jag inte är helt klar med det där skrymslet heller, så sysslolös lär man väl inte bli i alla fall! Sedan har vi julen som ska upp också, stora girlangen i vardagsrummet ska upp, lite mer pynt i köket och klockor i varje dörröppning, så är allt klart till den 23 då julgranen ska in. Det kommer att bli fint.
Så trots mina alltmer diffusa trauman mår jag bättre än jag gjort på många år, kanske för att folk nu äntligen börjat tro på mig, inte bara människor i min närmsta krets, min familj, mina vänner och brosefs/sisefs liksom, utan faktiskt också folk generellt! Det känns som en liten seger i alla fall, men jag är så klart typen som tycker att less is less när det gäller sånthär så jag vill ha en stor seger! När vi alla gått till botten med det här, då finns bara en väg till -till toppen!


Det sägs att det bara är dårar som kämpar hårt för det som andra ser som omöjligt, men i så fall vill jag vara den dåren som efter en tids hårt kämpande kan visa världen min egen fågel fenix, så som jag lovat!
Namaste 🙏 ta väl hand om dig och låt ingen sätta sig på dig. Även om folk påstår att det är omöjligt är det inte säkert att det är det, det är inte över förrän du själv bestämmer att det är över. Ha det bra! 💖











Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...