tisdag 25 maj 2021

Vårens sista vecka och äntligen får vi en fungerande skorsten!


Sommaren är i antågande och blommorna i liljerabatten börjar redan blomma. Nu är det här narcisser, men vi tänker att de får bo med liljorna ändå. Nu är den här rabatten full, så blir det fler liljor och narcisser får vi anlägga en ny rabatt helt enkelt. Förslagsvis en lutande sådan denna gång, jag tänkte inte på att liljor föredrar lutning när jag anlade den här. Sedan har jag även funderat på att plantera en stor kruka med gladioler vid växthusdörrarna, men jag vet inte ännu, de känns lite mainstream, men samtidigt är det ju väldigt vackra blommor som jag gärna har någonstans om de har sällskap av lite kortare blommor, kanske narcisser eller lite kortare typer av liljor? Jag vet inte än. 

Sedan har jag även bestämt mig för att inte spräcka schemat igen, nu när jag snart ska skaffa en ny schemabok. Det ser ut att bli bra, jag har klarat mycket av det som ska göras, men jag kommer fortfarande att behöva jobba på lite i kväll för att inte få så mycket rest till veckoslutet. När den här boken är full lär jag göra en annan typ av schemabok, jag kommer dit senare. 

Så har vi äntligen fått möjlighet att laga vår skorsten som blivit sönderäten av i huvudsak bin, men också av kajor. Det här beror dels på att skorstenen är byggd 1942, medan Hitler härjade runt som värst och folk hade väl inte råd med riktigt murbruk, så det mesta är lerbruk. Nu ska allt muras om så att vi kan använda vedspisen igen. Underbart!

Så vad blir göromålen i morgon? Ja, det är ju onsdag i morgon, så det blir förstås en del städning av, mest i köket och växthuset eftersom det är där folk kommer att hålla till. Det blir med andra ord en tidig morgon, vilket säkert bara är bra för mig som annars sover hela tiden. Så en del städning, dängande av mattor och så vidare lär det bli, men sedan har jag alltså gett mig på en utmaning här:

Jag vet inte vilka av er som känner igen den här boken från årskurs 9 men jag fick den i samband med att jag sa att jag ville repetera lite inför matte 1 som det nu heter

En del uppgifter är faktiskt riktigt underhållande om man känner att huvudet är lite understimulerat, så jag har bestämt mig för att plugga in dessa 120 sidor förberedelser och sedan se hur väl jag grejar matte 1. Tidigare fastnade jag på det alla fastnar på. Jag vet, det finns folk som säger att man kommer till helvetet om man svär man jag tycker att sådana är lite väl vidskepliga, så jag säger väl som det är -Algebra! Nu säger mina mattenördsvänner att det egentligen är som med all matte, enklare än det faktiskt ser ut, det gäller bara att knäcka de där mattekoderna först. Vilken tur att Algebra inte kommer att komma upp förrän längst bort i slutet av boken, när jag redan lekt med annan räkning. 

Men på tal om det här nu. Visst är det lite konstigt vad ord kan ställa till med? I hela mitt liv har jag fått höra 1. Du kommer aldrig lära dig matte och 2. Du är inte som alla andra. 

Men stämmer det där verkligen? 
Jag har trott att jag nog aldrig skulle vilja hålla på med matte mer efter grundskolans mentala tortyr, men så fort jag slapp ha en "fröken" som ständigt störde mig i stället för att lära mig något, lossnade allt. Tidigare var det så illa att jag inte ens brytt mig om att lära mig multiplikationstabellerna ordentligt, något som inte tar längre än kanske en vecka om man bara lägger lite energi på det och inte har någon röst ringande i öronen hela tiden. Nu kan jag alla 10 och vill jag kunna dem som ett rinnande vatten är det bara att jag drar över dem en gång till. Med andra ord har jag nu ett intresse för matte och om jag, som varit en inbiten mattehatare, kan ändra mig, då kan vem som helst göra det, tro mig. De där "Fröknarna" sa alltid "men du kan ju inte sitta och TÄNKA!" Men det är just det du ska lära dig när du pluggar matte. -Att tänka på rätt sätt! Dock är det såhär att eftersom ingen gillar när andra tänker åt dem, måste man också komma på det sättet själv, det där har att göra med vilken inställning man själv har till saken, så se till att ha en hyfsat positiv grundinställning. Matte är jätteroligt när man vet hur man gör med det, ta det från mig som hatade det hela tills nyligen! Kort sagt, Bucks Fizz hade rätt:
"Don't let your indecission take you from behind, trust your inner vision, don't let others change your mind!" 
Kanske är det det allt handlar om, att skita i vad andra vill att man ska tycka och gå all in utan att tveka på någonting! 

Sedan säger ju folk att jag aldrig kommer att bli som "alla andra" också. Nåjo, anpassa mig efter umgänge kan jag visst och det är det som räknas. Jag behöver inte bli som de där som hämtar hälften av sin livsinspiration från sociala medier som Tiktok och Youtube med varierande resultat, men jag kan anpassa mig och det är inte att "bli som alla andra" det är att få folk att TRO att man är som alla andra 😉 Jag tänker att jag gör som så att jag kör min egen stil i stället.

Och du... Du kan också göra som du vill, du behöver inte försöka passa in, gör det som gör dig lycklig och lev ditt liv som du vill leva det, inte som andra vill att du ska leva det. Namaste 🙏 Ta hand om dig nu och njut av vårens sista vecka, ty den är ett förspel till den anstående sommaren 🌸





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...