måndag 24 maj 2021

Tunnbrödmåndag

 I kväll kom vi hastigt på att vi skulle baka tunnbröd, så det blev en bakkväll med hela familjen i kväll!




Mamma fick ju en Meteor i julklapp och då måste man inviga den! En norsk sak man bakar läfse med, men det funkar ju för tunbröd, tortillas och... Vilket tunnt bröd som helst! En del steker mat på dem också. Vi bakade tunnbröd och nu är magen fyrkantig efter bara två stycken tunnbrödrullar! Mycket godare än det man köper på affären! 

Och i helgen som var har vi ätit fiskpinnar och planterat (bland annat) lök och sallad i trädgården. Mycket gjort blev det och då hann jag med att få ihop ett rimligt schema för kommande vecka också. Nu måste jag bara ha en ny schemabok då jag lyckats fylla den gamla, men det är ett mindre problem jag kan ta tag i så fort det blir stort nog att göra något åt. Tomma skrivblock lär finnas hemma, så än kan inte pandemier och vaccinköer hindra mig i alla fall 💪

Men nu när det här COVID-helvetet verkar vara på väg att gå över kan jag väl tala om vad jag har ändrat med mitt liv och vad jag absolut fortsätter med:

  1. Åker inte och handlar varje dag utan snarare två gånger i veckan!
  2. Läser mycket mer än tidigare
  3. Återupptagit tränandet jag la av med i och med att jag blev sjuk 2015
  4. Ger mindre uppmärksamhet åt sociala medier 
Det här är väl i alla fall fyra punkter jag definitivt kommer att fortsätta med, då det ger så mycket mer än det gav att leva som man gjort tidigare. Att inte handla varje dag blir både billigare och mindre slösaktigt eftersom man har mer koll på vad man har och inte har hemma. Ett annat plus är att man slipper den irriterande musiken de alltid spelar i affären. 
Att jag läser mer är väl mest för att jag har tid över nu, men det är värt det! Jag älskar att läsa. Och träning behöver jag, så jag har vävt in gårdsarbetet i det också, för att få in det i det. 
Och så det viktigaste. I mitten av augusti 2020 bestämde jag mig för att dra ner på sociala medier, och då särskilt Facebook ganska rejält. Detta för att det är en sådan otrolig tids-och energitjuv att man inte märker hur jävligt det är förrän man ser det från utsidan. Efter en tids detox har jag dessutom märkt att andra sociala medier är ungefär precis likadana. Då ser jag hellre på en skön film i stället. 

-Eller går ut och går eller något annat produktivt. 
I morgon blir det städa av, då vankas nya äventyr! Kommer jag bara ihåg det pratas vi vid mer om det då. Namaste, ta väl hand om er 🙏 PS: Ska man använda meteorplatta ska man helst vara ute, det ryker!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...