torsdag 20 maj 2021

känslan när man kan flytta ut plugget i växthuset igen!

 Den känslan 💖 Den går inte av för hackor! Idag har jag dock tagit igen mycket av rensandet som jag missade igår när jag var dum nog att nästan ge mig själv värmeslag genom att stå i solskenet och arbeta utan hatt eller något kallt att dricka. Ibland är man en idiot helt enkelt. 



Men idag kom jag ihåg att dricka och kyla av mig i alla fall. Sprutan där fylldes med isvatten som jag sprutade över oss när vi arbetade och svettades som värst. Perfekt för att mota bort värmeslag och blommorna får ju sitt de med. 

Men har man nu gjort sig till med att städa växthuset och duka såhär snyggt 

-Är det lite skamligt att inte laga mat och äta den i växthuset också, så både lunchen och middagen åts i växthuset, för första gången i år!



 

Till lunch: Sparrissoppa och till middag: Kolbullar!

Och till den som möjligen kan ha missat hur man tillagar en sådan: Grillad fläskpannkaka, helst utan ägg och mjölk, men vi gjorde faktiskt lite matigare varianter med ägg och mjölk i. Fläsket är stekt med timjan och ingefära vilket fick kolbullarna att smaka riktigt bra!


 Annars har jag räknat potatisar och satt dem i jorden idag. 29 stycken av den ljusa sorten och 41 av den mörja, så sammanlagt är det 70 stycken moderpotatisar som satts i päråkern. Nu får det gärna komma en regnskur på det här så blir allt bra! 

Eftersom vi då åt kolbullar fick även skatorna en liten pannkaka som antingen de eller gårdens kråka åt upp, det går i alla fall ingen nöd på någon av dem har jag sett, de får allt från grädde till matrester av olika slag och grannarna ser ofta förvånade ut över hur feta och fina i fjädrarna de är. Vi skämmer inte alls bort djuren på gården, det är de som skämmer bort oss! 

Men i morgon ska det rensas mer, myrras och sättas plant så det blir att göra också en mulen dag! 
Nu tänkte jag ta en lur så att jag orkar upp i morgon! Namaste 🙏 Sköt om er 💖





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...