onsdag 19 maj 2021

Pollensmocka, för lite vätska och världens snyggaste biffar!

Idag har jag inte fått speciellt mycket gjort. Jag har kastat lite torvor, rensat ytterst lite och staplat minimalt med ved. Varför så slö? Jomen jag trodde först att det berodde på att sälgen börjat sprida pollen nu när pilträden är nästan klara, så det lär väl vara en del, sedan har jag naturligtvis slarvat med att dricka också, som den klant jag är, så jag fick ta en powernap på kvällskvisten för att bli som en människa!

Men en sak orkade jag göra i alla fall! Laga lite mat!

'
Det här ser mindre ut för världen än det är, men det är hemmagjorda köttfärsbiffar med timjan och svartpeppar och en gräddsås som är gjord på sky och lite kalvfond, inga konstigheter. För att få biffarna platta pressade jag dem med hamburgerpressen och när jag stekt alla upptäckte jag till min förvåning att en av biffarna antagit formen av ett hjärta! Alltid kul när man kan lägga märke till detaljerna! 

Sedan har jag knappt orkat med att leva idag så det lär bli en del rest framåt veckan bara för det, men det tar jag, gården måste bli fin och kroppen måste ju vara i toppform också den. I kväll skriver jag nog bara några rader fanfic innan sängen kallar, jag känner mig fortfarande lite vissen. 



Sedan har jag återigen bränt upp lite häxor. Det här lär nog bli en tradition tills minnena ger upp greppet om min skalle. Det du gör är alltså att du skriver upp dina mest traumatiserande och jobbiga minnen och låter dem brinna upp, till slut kommer minnena att försvinna, är de inte längre verklighet är de inget annat än jobbiga minnen som man kan förgöra genom att bränna dem till aska varje gång de försöker förpesta din själ. Det låter som hokus pokus det här, men det finns faktiskt vetenskapliga bevis på att den här metoden funkar, den och att skriva ner vad det nu är och riva sönder det, eller kanske båda? Enda problemet är att bränt papper inte är speciellt mysigt att andas in, personligen tycker jag ärligt talat att koskit luktar mindre illa och det luktar ju inte supergott. Nu ska jag skriva lite innan sängen. Namaste 🙏 låt ingen annan än du själv styra dina tankar och känslor. Du är din egen boss och stjärnan i din egen show. Ta hand om er och var tacksam över den gåva livet gett er 💖 Vi hörs snart igen! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...