Vår minisemester i Trondheimen!


I tisdags fyllde jag hela 32 år och i enighet med detta fick jag en väldigt fin present av min storasyster. Hon tog nämligen med mig och resten av familjen till Norge över dagen. Nu brukar vi faktiskt åka dit varje Juli, men den här gången bestämde vi oss för att dra ut på det.

Vi började med en tripp till Vitensentret och deras något extrema biosalong.  Den är alltså inuti det här klotet och när man då är där inne blir man omkullslängd för att titta på taket som är som en stor bioduk. Just den här gången visade de stjärnhimlen och saker som hade med den att göra. Det var ibland så hisnande att man blev åksjuk men det var fruktansvärt häftigt. I övrigt var hela Vitensentret som att kliva rakt in i det gamla barnprogrammet "hjärnkontoret" innan det blev skräp av det. Det var lite så att man tittade extra noga för att se om man kunde se Fredrik Berling sticka upp huvudet ur någon obskyr manick och utropa "frågar du inget får du inget veta!" Det här var pappas idé och den var sannerligen inte dum!



Sedan var vi i Midtbyen för att se om man kunde köpa lusekoftor någonstans men vi hittade ärligt talat inga som var snygga nog. Däremot såg vi de här söta, 
och för sommaren ikoniska , paraplyerna som hängde över centrum. Himlen var skapligt regntung också.
Vi var även och åt lite mat på ett ställe där de faktiskt hade en helt fantastisk kebab. Jag minns bara hur jag ropade "Men! Salladen är FÄRSK!" och kebabnissen såg jätterolig ut. Stackars kille, han hade säkert ingen aning om att kebabsalladen i Östersund ofta är ofräsch.






Och till dig som till äventyrs trodde att vi kanske missade att gå till Nidarosdomen -Nej!
Inte när de har den enda souvenirshopen med tillräckligt fula souvenirer!



Kolla in den här till exempel. Olav Digre vettu. En stor man på sin tid, han tyckte sig vara en sådan karlakarl. Och idag är han bara ett minne! Ett USB-minne för att vara exakt. Trondheim myllrade av fula ordvitsar för den delen, vi såg ett kaffehus som hette Coffee anan också. Jag hatar den kaffeshopen även om jag inte varit där.







På vägen hem invigde jag också min nya kopp, den med bryggerekka på.
Älskar ju de färgglada små husen vid Nidälven och letade egentligen efter en bricka med samma motiv men jag hittade ingen så det blev i stället världens mysigaste temugg som jag använt typ hela veckan.







Så! Det var ett axplock av vad som gjordes i Norge under min födelsedag. Vädret kunde varit bättre och staden kanske inte var på sitt absolut gladaste humör den här dagen med tanke på att det hänt en del obehagliga saker i Norge bara nån vecka innan. Menmen -Til we meet again kära storstad. Jag hoppas du vet att jag hellre besöker dig än Stockholm -I morgon.

Kommentarer