torsdag 30 maj 2024

Idag har det inte hänt ett dugg!

 


-Utöver brainstorm för mitt slutprojekt inom arkitektur då, men jag känner ändå att jag börjar få grepp om saker, det är bra! Ett tag kände jag inte att jag fick någonting vettigt gjort. 
Inom arkitekturen ska jag nu skapa en ny utkiksplats och kravspecifikationen ser faktiskt ut som något jag kan kasta ihop innan söndag, annars är jag väl inte någon vidare tecknare!
Lite skisser, en moodboard, lite motiveringar och så skisser, skisser skisser! Nu får jag användning för mitt husskissblock som jag köpte inför designen av behandlingshemmet "Grenbacka" som jag hållit på med ett bra tag. Storyn är ända sedan 1999 tror jag men det är först nu på de senaste 10 åren jag kommit på att designa upp husen lite bättre. De skisserna kommer jag inte att visa för M, däremot ska jag skissa upp lite idéer för utkiksplatsen i samma block, det blir roligt.

Och historieuppgiften ska handla om folkmord och terrorism sas det. Då innehållet är aningen daterat får jag vara kreativ också här, hitta lite relevant information och så vidare. Det förra handlade om kvinnohistoria och epokindelning vilket jag fick en bra bedömning på. Det ser mer och mer ut som att min prestationsångest berott på den mycket klandervärda feedback jag fick från min webblärare i naturkunskap. Hon var visst duktig och mycket trevlig under muntan, men hennes feedback var nästan att bedöma som oförskämd. Dock har jag inte upplevt detta igen, vilket känns skönt. Både M och S ger upplyftande och bra feedback, med konstruktiv kritik så att jag kan tänka på det till senare. Och i morgon blir det tyska och mer arkitektur, det är vad jag känner att jag orkar blanda ut fredagssysslorna med. Ser verkligen fram emot att arbeta med de här grejerna nu! Och det är utlovat en supervarm dag igen så vi får se till att hålla oss svala! Ett plus i kanten är ju att glassbilen planeras komma ner den dagen, så det blir med andra ord glass i frysen igen! 



Och i enighet med högsommarvärmen har i alla fall ett av våra äppelträd exploderat ut i full blom med små puderpuffar av vita doftande blommor som humlorna tycker bra om, så blir det inga äpplen gör det inget, humlorna har i alla fall något att pollinera. Syrenerna och rönnarna blommar också vackert och sprider en underbar doft i den ljumma kvällen. Nu är sommaren här!

Okej, jag erkänner att det visst hänt lite idag, men inte så mycket på studiefronten. Jag har känt mig lite seg efter inlämningen igår men nu känner jag mig pepp eftersom jag fick så bra feedback också på historieuppgiften. Lutar det mot bra betyg på de två kurser jag avbröt förra sommaren? -Jag tror att jag vågar tro det och sluta cirkeln med en liten klackspark!
Sedan var det två till att ta hänsyn till och det är klart att jag ska ta hänsyn till dem också, men det får bli till helgen när jag inte har så mycket annat att tänka på. I morgon står tyska och arkitektur på menyn, det kommer att bli väldigt fint! Vi ses då, och så sköter ni om er så gott ni kan tills vi ses igen 💖Flow here we go! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...