onsdag 15 maj 2024

Nu kommer Id-kortet, sätt dig vid ratten och tuta och kör!

 


Äntligen börjar det bli så pass varmt att man kan sitta i växthuset med katten och plugga i stället för att sitta på övervåningen varje eftermiddag för att slippa bli störd av yttre faktorer. Just nu har jag närmare 4 ämnen i luften samtidigt, men de ska snart reduceras ner till två så att jag slipper stressen Jag är fortfarande glad att jag tog beslutet att avsluta projekt Arena i april. Jag kände mig dels inte motiverad, dels kände jag att tiden inte räckte till, så det fick bli såhär helt enkelt. Matematik har jag pratat med grannen om att läsa för honom i stället, han är ju matematiklärare och kan kanske hjälpa mig de gånger jag kör fast, vem vet? Det projektet tar vi till hösten eftersom jag (på grund av kursgården) inte hann med aspiranten i år. 

Och när jag fortsatte rensandet upptäckte jag att den lilla mattan med gulsippor börjat blomstra igen, och så två ensamma små blåsippor. Om gulsipporna blommar såhär fint nu borde alltså också vitsipporna göra det, så det ska vi definitivt titta på till helgen! Vi har ett ställe dit vi brukar åka varje år för att titta på de små vita skönheterna och förstås också plocka en liten bukett. En sak vet jag dock om ranunkel och det är att man bör tvätta händerna efter att ha hanterat dem då de är giftiga och kan irritera huden. Många sippor är ju fridlysta, till exempel gulsippan här nedan, som är en ovanlig blomma. Personligen har jag inget behov av att plocka just dem, de är så fina där de står bland vinbärsbuskarna och sakta men säkert börjar vandra mot skogen. Vitsippor är däremot inte fridlysta.





Utöver gulsippan, som förresten "sover" på kvällarna då kronbladen fälls ihop, har även våra narcisser börjat blomma och sprida sin doft över hela gården. Påskliljor, pingstliljor och även en och annan tulpanknopp har jag sett titta upp från jorden nu. I morgon är det dags att städa fram rabatterna! 
Idag återstår bara att skriva rent det som ska renskrivas, sedan är det väl inte så mycket kvar av den här dagen. Ta hand om er nu så ses vi i morgon. Och till helgen blir det vitsippejakt! 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...