söndag 5 maj 2024

Helgen i ett nötskal!

 







Den här helgen började bra! Strålande solsken och läge för glass och grillat i växthuset! Vilken tur att vi hade köpt kött i måndags! Fredagen var så varm att det gick att sitta ute i solen med renskrivningen och lördagen var inte mycket sämre, så vi fick i alla fall två finvädersdagar!




Glassbilsfredag den här veckan också, så vi köpte ganska mycket glass. Sedan när vi åkte och handlade såg vi charkbilen också, så det blev även lite finskt gottis därifrån. Nu hade vi visserligen köpt charkuterier i torsdags men det är ju faktiskt något visst med riktigt pålägg! Samma sak som med riktig glass, även om glassbilen inte har lika god glass nu som den hade förr. Dock mer händigt att köpa glass direkt utanför dörren än att köpa den i affären. Den här sandwichglassen med hallon och passionsfrukt tyckte jag var väldigt trevlig!




Senare på kvällen blev det grillad karré med grillsallad och lite gott att dricka till. Chipsen är från tidigare. Var det gott? Det var ju årets första riktiga grillfest så det är klart att det var gott! Och på lördagen åkte vi iväg och tittade på en vedmaskin vi tänkt låna. I år tänkte vi ta det lite lugnare med vedgymmet... Lite! Vi kommer att få vår gymnastik ändå, det har bäverfamiljen nere vid älven sett till! Åtminstone två stockar ska upp och omvandlas till ved. Jag vet inte vad jag ska säga om bävrar mer än att de ställer till med mer kaos än man tänkt sig om de väl trivs och nog trivs de här bävrarna alltid.

Lördagskvällen satt jag och snickrade lite karaktärsscheman medan en arg flugsnappare ideligen blängde på mig från fönstren. Idag fick jag veta varför! Den brukar tydligen jaga småkryp inne i växthuset och då kan ju inte jag sitta därinne och störa! Idag var det för kallt för att sitta i växthuset, så jag har suttit inne och glott på film inpå småtimmarna. Snart är det rensningstider också och det känns faktiskt som att man längtar mer efter det än efter snöskottningssäsongen i alla fall. 
I morgon är det dags att åka till min lilla stad igen, det har blivit en del resor nu. Måndagen för badet, torsdagen för att fixa till det sista på nya bilen och så blir det en sväng för att ordna med ett bra leg åt mig i morgon då. Sen kan jag kanske ordna med ett rimligt bank-ID igen och se till att inte glömma koden! Sköt om er nu!












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...