lördag 11 maj 2024

Seg dag med U-kudde och Roald Dahl!




Idag får ni till att börja med en bild på torsdagens lunch och årets första bokskorpion. Bokskorpioner är små spindeldjur som för den som inte har koll kan se ut som löss med horn, men så är inte fallet! Skulle den här kanaljen se en lus skulle den nog åtminstone överväga att käka upp den! Bokskorpioner är nämligen hänsynslösa rovdjur som äter kvalster, blomflugor/bananflugor och annat skit som ingen älskar utom dem. Var rädd för dem när jag flyttade hit, de ser ju ut att kunna bitas eller nypas ordentligt, men nu när jag vet att de är nyttodjur som hjälper till med ordningen i kåken älskar jag dem. Dessutom har jag lärt mig med åren att de är ganska roliga i och med att de kan springa både framåt, bakåt och i sidled, detta förbannat fort. När de parar sig tar de tag i varandras klor och springer runt som om de dansar också. Roliga små spindeldjur!

Fredagen bestod i städning och tillagning av en högrevsstek jag köpte åt familjen i onsdags. I torsdags kom dessutom kusinen över med sina barn från Stockholm, mest för att lägga i bryggan, men det har varit kul att ha dem här under helgen. Hunden hade de med sig också.





Idag gick jag och fick min månatliga plåga så att säga, så jag fick göra som katten och lägga mig under värmen ett bra tag. Tidigare idag hade syrran kommit in och stuckit en bok i handen på mig. Det var Roald Dahls bok "James och jättepersikan" som jag minns att jag hittat på ett bord på skolan när jag gick i sexan, sedan hade jag läst den och tappat bort den. Nu är det över 20 år sedan och jag kan väl läsa och tappa bort den igen om jag vill. Börjar med att läsa den! 💪
När jag läste den sist minns jag att jag älskade den, bland annat för hur han beskrev James oerhört fula och elaka fastrar. Det här är något jag vet att man förändrat i de nyare upplagorna, genom att nästan helt ta bort det faktum att kärringarna skulle vara lika fula som de var elaka. Sett i det ljuset är jag väldigt glad att jag har kvar den här gamla boken som inte är omgjord. Jag har till och med fått lite blodat tand för Roald Dahl och beställde "Herr och fru Slusk" från bokbörsen. Lite kul får man ju ha! När jag hittar de äldre upplagorna står "kalle och chokladfabriken" och "häxorna" näst på tur att köpa. Kalle och chokladfabriken lär bli svårast eftersom den gjorts i så många upplagor och varianter. 

I morgon är det i alla fall söndag och vad det verkar är det dags att städa igen, det verkar det alltid vara! Nåja, det ska väl på sätt och vis synas att man är verksam i sin fastighet. På tal om det... Verkar bli ritningslära och historia också, det blir intressant. Sköt om er till nästa gång!












 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...