måndag 27 maj 2024

Kan en helg börja bättre? -Tveksamt!

Också känt som helgen i ett nötskal och början på en ny "helvetesvecka" så klart. I helgen tänkte jag att det fick bära eller brista med fasadritningen och ritade upp den så gott jag kunde, rätade upp lite sneda linjer och rättade till lite konstiga mått tills jag i alla fall kunde kalla den presentabel nog att visa för M. Jag hoppas att detta blev bra. Nu är det äntligen bara ett uppdrag kvar på arkitekturkursen och det inkluderar att göra en moodboard där arbetet ska brainstormas fram. Spännande så det förslår! Det här kommer att bli jättekul att jobba med!

En annan grej jag ska börja med den här veckan är några rejäla tag i historiekursen, som tyvärr fått en liten törn av att jag ägnat arkitekturen mer kärlek, jag får helt enkelt ge historian lite åt veckan så att den inte faller ur systemet... Det gör den säkert inte ändå, men man kan aldrig vara för säker med sånahär saker. Och perfektionisten inom mig fortsätter så klart att plåga mig med att påminna mig om att det alltid kan bli bättre. Inte för att jag inte håller med, men just nu nöjer jag mig nog med att vara bra tills vidare.

Helgen bjöd på fint väder, så jag gick ner och plockade några kabbelekor, självklart i bara foppatofflor, varför ta varning av hur ful man kan bli om fötterna om man råkar ramla i någon grop liksom. Den här gången kom jag upp med ett litet fång och foten bevarad så jag är rätt nöjd med det, man lever ju bara en gång. Bryggan verkar vara omtyckt av de små fåglarna också, vi har närmare fyra små drillsnäppor som brukar sitta på den och tjattra så att det hörs ända upp! Diverse annat trivs också därute så det blir väl till att skura av den om man ska sitta på den utan att bli full med fågelskit antar jag. Bävrarna blir kvar tills jaktsäsongen är igång igen, de är söta och så, men de gör för stor skada för att vi ska kunna ha dem kvar ett år till.

Och i ett par dagar hade jag en liten vän i form av en geting som ville vara överallt där jag var, den var väldigt nyfiken av sig, så jag döpte den till nyfiken gul. Tyvärr kom nyfiken gul in och fastnade i en av plafonderna i vardagsrummet där den dog. Jag har en väldigt envis getingfobi som de flesta som varit ute och rest med mig om sommaren känner till, jag älskar getingar, men är fruktansvärt rädd för att de ska sätta sig på mig, de har förmågan att kunna bitas eller stickas som ni vet och eftersom jag inte är helt botad från getingfobin blir jag livrädd om de någon gång sticker mig. Nu hann inte nyfiken gul landa på någon som tur var, men vi har tyvärr en geting till som håller till i växthuset då och då. 


Och idag kom syrran hem med en matchande skål till corneliusmuggen. Man får vara lite fånig ibland, det är helt tillåtet



Idag kom en ordentlig åskskur och satte igång grönskan innan den väckte hela gårdens husflugor ur sin slummer! Katten gillade det inte heller, men jag gav henne en filt att sova under medan åskan gick så var hon nöjd sedan. Hon brukar gömma sig för åskan annars, men den här gången låg hon under filten och plirade tacksamt mot mig medan vi låg och väntade på att det skulle gå att gå in från växthuset.

Men innan dess blev det lite mekande och mupplande, till väldigt liten nytta eftersom det inte hjälpte så mycket.





Under 17:e maj köpte jag mig ett begagnat hålslag på röda korset och förstod sedan varför det var där, det har fått samma skavank som de flesta gamla hålslag av den här modellen får, nämligen att det blivit snedbelastat i någon fjäder så att en av hålpiporna blir svagare än de andra tre. Ett irriterande litet fel som man bör kunna fixa till om man böjer till den lite, annars får man väl bara ta hål två gånger från olika håll, vilket är irriterande men funkar. 

I morgon blir det till att snickra ihop en moodboard, renskriva lite, anteckna för juridiken (och leta efter den där E-boken som jag inte ens vet var den hamnade) och så blir det glosor för tyskans del. Allt uppdelat i pomodorosessioner, med avbrott för att städa och rensa gården lite mer! Det blir då! Nu ska jag försöka sova innan nattångesten kommer och hemsöker mig! Sköt om er!









 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...