söndag 12 maj 2024

Planerings-söndag då!

Idag är det söndag och snart blommar gulsipporna vid husknuten igen. Varje år jag ser dem verkar beståndet ha ökat något, vilket gör mig glad eftersom de inte är så vanliga, i synnerhet inte här i Jämtland. I början tänkte jag "vilka konstiga smörblommor, kan det vara blodrot eller något?" Men när vi artbestämde dem i fjol insåg vi att blodrot växer i näringsfattig jord och blommar senare, smörblommor blommar också senare än dessa, vidare ser bladen mer ut som vitsippor eller blåsippor, så vi kollade lite på olika sippor i norden och löste gåtan. Dessa kan även korsas med vitsippa om man råkar ha dessa på samma gård. Dessa trivs hur som helst jättebra på vår nästan oanvända gräsplätt!

Idag har det varit varmt och gott, så jag har faktiskt tagit tillfället i akt att sitta på bryggan och läsa en stund nu när den är ute igen



Boken är James och jättepersikan och nu har de äntligen lyckats ta sig iväg från de vidriga fastrarna och ut i stora världen! Boken är precis så rolig som jag minns den!

Och så har vi fortfarande kvar bäverfamiljen i viken, fyra helt bedårande bävrar, dock kan vi behöva skjuta av dem då de börjat avverka lite för mycket. Lite synd, men ibland måste man försöka bli av med djur som gör för mycket skada. 

I morgon blir det rensning och ritningslära. Intressant! Jag har idag skrivit ut de delar som behövs för att kunna lämna in uppgiften på ett bra sätt under kommande vecka. Den det känns desto mer akut med är historian, dock mest för att jag inte renskrivit hela den biten ännu, det hinner jag under en pomodoro i morgon. I veckan som kommer är det även dags att kicka in nästa kurs. -Affärsjuridik. Jag beräknar att jag snart är klar med arkitekturen så att jag kan gå vidare med resten, men innan dess gäller nog några dagars råplugg, i väntan på legget och allt.
Nu ska jag i alla fall få lite gjort innan sängen kallar. Sköt om er så hörs vi när vi gör det helt enkelt!







 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...