lördag 8 juni 2024

Summering av föregående vecka!

 






-Vi börjar med en tomat som fått en liten stjärna av sallad på sig. Ibland blir det bara för bra ögonblicksbilder för att strunta i.

I veckan som var har jag i alla fall köttat arkitektur och insett någonstans att det är när man kör in i kaklet som man får valuta för det, inte bara när man ska ta årets simborgarmärke uppenbarligen 😉💪

Och i veckan som var kom jag verkligen igång med saker! Vädret var riktigt hett i fredags så jag hann med både att rensa backen ner till älven och att bli helt klar med arkitekturkursen. Examination där på Onsdag, det ser man fram emot!


Och glassbilen skrämde mig! Jag trodde faktiskt inte att den skulle komma den här veckan eftersom det stod att den skulle komma om två veckor (en vecka den här veckan), men det var nog en bugg, för jag hörde i alla fall någon tuta när jag satt och pluggade med lite fika i växthuset.

 Ser ni något blått och stort där? -Det var jag som hade fel, för glassbilen kom faktiskt! Det var dessutom för varmt för att vara människa, så det var mer än välkommet!



Dessutom har vi skaffat en skål till den där fula koppen med Cornelius tupp på. Varför? Måste man ha en anledning till allting? Jag tycker att Cornelius tupp är söt och muggen verkar alla i familjen gilla så varför inte skaffa en skål också? Världens bästa soppskål för övrigt och nu behöver vi bara två skålar i samma storlek så har vi fyra bra soppskålar, där har ni en bra anledning.


 Och fredagskäket förra veckan blev tunnt skuren kotlett som marinerats över natten och slängts på grillen. Pommes köpte vi faktiskt från pizzerian eftersom man har rätt att fuska ibland, allt annat är hemgjort. Såsen är gjord på marinaden, lite vitt vin och ingefära. Allt blev perfekt!



Efter en kväll med VR och annat trevligt i växthuset tog vi oss en nattlig road trip runt byarna och såg lite fina vyer och massor av söta djur. Harar och orrar i synnerhet.

Och nu i måndags kombinerade jag ihop en risketta med att fira in att arkitekturkursen nu kan läggas till handlingarna.

Att fira in en kursavslutning med en risketta är inte helt fel, speciellt inte när man vet att årets vedhög blir avklarad på en ganska kort tid. Tisdag blir nästa sväng, då några tester ska göras så att jag vet att jag fortfarande är fit for drive så att säga.


Riskettekvällen avslutades i alla fall med en fotopromenad nere på stan där vi hittade en del roligt:
 Den här gamla rostiga stuprännan som flagnat så att den liknar en björkstam tyckte vi var ganska rolig. 

Och nu hoppas jag att gnället över Grand Hotell är över, Det ena tornet har i alla fall återvänt från Frösön där det stått länge när djurparken var igång. Det finns många historier om hur tornet hamnade på Frösön, men vi nöjer oss med att säga att det nu står där Jane Doe stod förr. Ett bra sätt att sluta den cirkeln kanske, tornet är tillbaka i Östersund och det får vara vackert så.



 I veckan som var testade jag även alla nagellack i necessären och gladdes åt att det faktiskt bara var ett som hade torkat och behövde kastas. Färre än jag trodde ärligt talat. Ja och när vi var i stan var jag så klart in på Rituals en sväng för att kolla om de hade något lukta gott. Vet ni vad som är lite dumt med Rituals?

 -Att det man köper där förökar sig! Nu är inte Rituals ett märke man köper under låg budget och det gör jag inte heller, den här samlingen har jag och syrran köpt utslaget på typ ett år eller så... Okej, de där fyra nyaste, alltså Draken, samurajen och ayurvedaschampot köpte vi på rean faktiskt, men det är inte sådär superofta vi går dit eftersom det inte är billigt.

Favoriterna såhär långt för mig då?
Jag tycker forfarande bäst om Mehr ska jag säga, men jag brukar variera mig när jag tröttnat på de där trevliga apelsintonerna. Yozakura kom högt upp också den, men den är så svår att komma över att man hellre köper annat till slut. Legend of the dragon kommer också högt upp med sin träiga doft. Den påminner mycket om den tiden då jag och min barndomsvän var inne i en såndär hippieperiod då vi lekte med rökelse och diskuterade diverse flummigheter som jag faktiskt än idag har nytta av.Min topp tre blir därför dessa:

  1.  Mehr
  2. Legend of the dragon
  3. Yozakura
Är du som jag, en med låg budget som vill leka lyxprinsessa ibland kan du ju alltid köpa något du tycker om och använda det sparsamt när du känner för att dofta extra gott. Jag använder egentligen bara Rituals när jag känner att jag vill ha en stunds "aromaterapi" som faktiskt är något jag tycker fungerar. Jag känner mig mycket lugnare när jag gjort något som får mig att må bra ett tag. Som att ta en skön dusch med någon doft jag gillar. Det behöver förresten inte vara något särskilt märke, det som är viktigt är att doften i fråga är lugnande och får dig att känna dig fräschare än du var innan i alla fall.

 Till aromaterapi hör att ha någon doft man gillar i sin omgivning och då tycker jag att Yozakura är bra. Det här doftljuset köpte jag för att fira insparken till körkortet. Nu kan vi säga att vi är på väg, för nu har vi i alla fall tagit riskettan!


Och säga vad man vill om de där sena kvällsbussarna, men man får i alla fall möjlighet att ta lite fina kvällsbilder. Här nedan på en ensam mås på en lyktstolpe i Östersund, samt ett kalhygge någonstans i skogen på väg hem till Östjämtland.



Dagen innan nationaldagen började det bli lite tristare väder och det har ju hållit i sig. Trist får man säga men så är det ibland, vi får hoppas att det blir varmare så att inte hela juni blir full av tråkigt väder.




Och idag hade jag blivit sjuk så jag tog en promenad ner till älven för att titta hur mycket det blåste. Det blåste så mycket att man nästan inte vågade vara ute på bryggan... Eller man och man, jag vågade inte, däremot om man är en liten drillsnäppa kanske man vågar?

Fåglarna älskar den här flytbryggan. Detta gäller kanske i synnerhet dessa små tjatiga vadare som far runt hela viken och låter hela somrarna. Jag tror att de tillhör mina favoritfåglar just för att de är så typiska för sommar här på Sann! Dessa och knipor så klart! Kniporna verkar inte heller ha något emot bryggan, de sover här ibland... Dessvärre har även kanadagässen hittat bryggan och det har ju sina nackdelar med tanke på att dessa annars ganska härliga och vackra fåglar har en benägenhet att lämna ganska många visitkort både här och där. Vi får hoppas att bryggan inte blir helt fylld av dessa visitkort innan turistsäsongen, det kan bli lite tråkigt för dem det. 
För mig får fåglarna göra som de vill så länge de inte blir oförskämda, men än så länge verkar det lugnt med det. I stadsmiljö tror jag att det kan bli svårare då fåglarna där är vana vid människors närvaro på ett annat sätt än fåglarna här ute i skogen är... Nu tror jag visserligen att vissa av änderna vi har här inte åker längre än till Östersund eller Sundsvall där vattnet går öppet längre stunder. Dock betyder inte det att de är vana vid människor på samma vis, som tur är! 

Vad ska jag göra nu? Jag ska fortsätta sova tänkte jag, jag tror att jag sov hela eftermiddagen för att jag varit sjuk och trött och allmänt otrevlig att ha att göra med ens för mig själv. I morgon tänker jag är en annan dag ändå och kanske kan jag vara lite tätare med uppdateringarna då? Sköt om er nu och kom ihåg att ni inte behöver vara perfekta, det är det ändå ingen som är. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...