torsdag 22 februari 2024

Nu händer det grejer minsann!

 


Idag passerade maghaveriet sin sista fas, så jag tog ingen promenad, men jag hittade ändå någonting i brevlådan! -Min pomodorotimer! Nu har den äntligen kommit och eftersom jag sa att de fick slumpa fram en annan färg om de gröna var slut fick jag en blå. Det är egentligen bara en äggklocka man kan ha när man inte kan koncentrera sig, när man kan det får den sitta på kylskåpsdörren och vara äggklocka i stället, våra tenderar att paja eller försvinna hela tiden.

Ingen timetimer kanske, men den funkar bra till det jag ska ha den till. Mer fancy än så behöver det faktiskt inte vara. Visuella timers kom från början fram som hjälpmedel till barn med koncentrationssvårigheter. Man menade att det var lättare för barnet att se ett visuellt fält symbolisera den tid man hade än att se en massa siffror. Det här är faktiskt en av de uppfinningar som är på väg att bryta sig ut ur hjälpmedelsavdelningen och in på den allmänna marknaden eftersom koncentrationssvårigheter blivit allt vanligare i alla åldrar. Vad det här beror på kan man ju spekulera mycket i, men klart är att det finns fler saker som distraherar nu än det funnits tidigare. Detta i synnerhet i den digitala världen där man överväldigas av information från alla möjliga håll i tid och otid.

I kväll har jag roat mig med att testa några pomodorosessioner och hur har det här gått? -Bra så klart, jag tycker att pomodoro är roligt och det ska ju vara roligt att lära sig!

Världens fränaste nyckelring kom med posten också! 

Milenniepusslet från Yu-gi-oh! Jag blev glad när jag såg att den var i 3D-design också, ibland kan den nämligen komma i 2D och då blir den inte lika snygg.

Sedan har jag varit in på apoteket och köpt lite ögondroppar. Fick syn på lite kompisar samtidigt. Igår träffade jag också en kompis, så en sak är jag säker på och det är att jag inte är ensam i alla fall, folk tycker om mig och pratar gärna med mig, även om jag vissa dagar får för mig annat... Kanske jag skulle sluta få för mig annat?

Sköt om er nu, livet är inte lätt för alla, en del är det extra svårt för och till dig som har det lite extra svårt just nu vill jag bara säga: Ta kommandot! Den enda som styr ditt liv och hur det ska vara är du! Har du fått för dig något annat är det bara för att du har fel tankesätt!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...