tisdag 13 februari 2024

Fettisdag med Exlearn!

 


Idag är det ju fettisdagen (som jag uttalar fet-tisdagen) och vi har som tradition att göra våra egna semlor eftersom de flesta köpesemlor har upplevts som för stora, för glutenpackade och så vidare. Bättre att baka eget, så att man kan skräddarsy dem efter behov. Javisst, media berättar om diverse varianter på semlor, men tycker man om att baka kan man väl lika gärna göra egna! Vi fick ihop en så stor sats att vi säkert kan göra lite annat kreativt av dem också. 

Lunch idag blev lite överbliven kycklingpasta och jag lär mig ju aldrig att man ska vara sparsam med att lägga på vatten när man värmer den i gryta...


-Det blev nån sorts kycklinggryta som ser ut som gulasch men smakar som Findus kycklingpasta...Det är ju processad mat men jag tycker att det är godare än Bullens Pilsnerkorv!

Jag har faktiskt haft en bra relation till Bullens, ett ganska okej tilltugg som man kan äta som nödmat har jag tänkt, men med åren har jag tyckt att smaken förändrats till det sämre, eller så har mina smaklökar förändrats till det bättre, något av dem är det. Om processat, då föredrar jag ändå frysmat, typ kycklingpastan på bilden... Som jag bara köper när jag känner mig tjock och lat ärligt talat, jag har till ungefär lika goda kycklingrätter själv, bara det att jag som sagt känt mig lite tjock och lat på sistone.


Och igår introducerades jag ju för den nya skolan och läroplattformen Exlearn! Jag var ärligt talat lite skeptisk till Arena i början, men jag har lärt mig att jag inte ska gå så mycket på det där med första intrycket. Jag minns när jag 2011 började studera på Primrose och till en början faktiskt var väldigt skeptisk eftersom det var så färgglatt, personalen var så engagerad och snäll att man nästan trodde att det fanns någon baktanke med det hela. Det gjorde det inte och Primrose blev tillsammans med Birka en av de bästa utbildningsformer jag varit på. Nu är jag återigen lite skeptisk till det här pedagogiska intrycket man får, igår blev jag lite fundersam över vad för sorts utbildning jag valt och hade lite smått svårt att tro att jag faktiskt kommer att läsa en matematikkurs på gymnasienivå! Läromedlet är väldigt pedagogiskt upplagt och jag är ju lite skeptisk till saker som tenderar att bli lite överpedagogiska. Mitt första intryck var väl "oj, det här blev nästan lite tramsigt!" 

Men då tänkte jag till igen. Jag lider av PTSD, är det så att det har med det att göra att jag upplevde det så just då? Med det i åtanke gick jag in på Exlearn och tittade lite till på läromedlet. Det är ju fortfarande en "anpassad utbildningsform" så att säga och just sånt som kallar sig "anpassat för dina behov" är vad jag en gång bränt mig på. 

Jag har ju en liten nervös rumpnisse inom mig, hans namn är Kent och han är väldigt skeptisk och rädd för att bli bränd. Idag när jag tittade i läroboken blev Kent lite orolig, så jag tog fram hans mycket goda vän Jenny. Hon är som Bamse, stor, stark och snäll. De gånger Kent blir orolig och nervös brukar Jenny ta honom i handen och säga "kom igen vännen, det är inget monster, det är bara du som tror det ibland. Och om det är ett monster, tänk om det är ett jättesnällt monster? -Man vet aldrig om man inte utforskar saker!" 

Jenny är bra för både mig och Kent, det är väl lite tack vare henne som jag valde att titta närmre på kursmaterialet. Tur att jag lyssnar mer på Jenny än på Kent, i alla fall för det mesta. 

Den där lilla sagan ser väl ut som att den är plockad ur någon PIXI-bok och kanske är den inspirerad av någon gammal pixisaga jag hört som barn. Det är bra för Kent att ha Jenny, och för mig att ha båda två kanske. I morgon tittar jag mer på det här och städar lite, det börjar behövas igen.
Ta hand om er nu, och kom ihåg att om ni har en liten nervös rumpnisse vid namn Kent i er är det alltid bra för honom att ha en stark och bra vän vid namn Jenny. Varje "Kent" kanske behöver en "Jenny" att stötta sig mot när det känns som värst så att man inte tror att alla skuggor man möter är elaka monster. -Det kan ju trots allt vara ett jättesnällt monster också, precis som Jenny sa. Det om det, ta hand om er nu!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...