onsdag 21 februari 2024

En onsdag i min lilla stad!



Idag har jag varit omgiven av en massa glada budskap, men jag tror att dessa tre varit vad som känts ha ramat in dagen bäst. "Idag bestämde jag mig för att vara glad!" stod det på en lapp på väggen i studiegården och lite så kände jag idag. Jag bestämde mig för att inte bry mig om den negativa energi som försöker komma in i mitt liv. Jag har visserligen känt mig lite småtrög och ouppmärksam idag, men på det hela taget har jag faktiskt varit glad!

Till lunchen tog jag med mig syrran till en färgsprakande italiensk restaurang jag hittade i ett gatuhörn. Det var där jag hittade de två andra citaten. Allt som gör oss lite gladare är värt att föreviga i min blogg!





Den här italienska restaurangen gjorde i alla fall mig lite gladare med alla sina färger! Maten var god, personalen trevlig och jag villig att ge den i alla fall 4/5 brödrostar. Nästa gång tror jag att jag vill äta tacos om vi inte äter på Lillänge när jag hämtar VR-setet åt veckan.

Det här med att testa lite olika restauranger tycker jag var en ganska bra idé. Just här hade baksidan en väldigt färgglad skylt så vi trodde att det var entrén. Hur det var tog vi oss in! 


En Caesarsallad och en vegopizza senare var vi helt redo för nästa steg! Inredningen tyckte jag om, speciellt konservburkarna där man lagt besticken!



-Ja, och så de färggranna väggdekorationerna som var överallt. Det var ganska trevligt här. Bokrean blev nästa steg innan vi gick till våra respektive göromål. Jag till studiegården, syrran till arbetet! Jag satt i studiegården i 10-20 minuter. Varför så kort tid? 10 minuter för handledning i alla fall, sedan tog jag en pomodorosession på 10 minuter för att sedan gå till bibblan och ta en till. Det här kändes som en väldigt bra strategi och jag fick veta vad jag behövde veta för veckan. 

Efter studiegården tog jag mig ner till Rituals, för att köpa lite grejer som vi kan ha när vi duschar. Lite kan man faktiskt unna sig när man får löning på fredag 💲
Efter Rituals kände jag mig trött och bestämde mig för att gå in på Coop och köpa bussfika för hemfärden. Därefter var jag faktiskt ganska nöjd med dagen. Ett nytt busskort bara så var allt bra.




-Och det är faktiskt något visst med att komma hem klockan 16 och det faktiskt är ljust ute, det får man ändå säga!




Så idag tog jag en liten shoppingrunda under bokrean, mycket för att jag ville gå på just bokrean och hitta den här boken som är... Det ska föreställa Lokes dagbok och är väl främst en bok riktad till barn, men jag som vikinganörd skrattar ganska gott åt stackarn. 
I en av de fornnordiska gudasagorna beskrivs det hur Loke på skämt smugit sig in till Tors vackra fru Sif när hon sov. Sif hade sitt långa gyllene hår utslaget över kudden som solstrålar runt hennes huvud. Loke var ju en ganska elak personlighet och just nu tänkte han driva lite genom att klippa av Sifs vackra lockar så att hon vaknade upp utan hår! Det här tyckte inte Tor om, inte alls! Han blev fullständigt vansinnig och hotade att bryta vartenda ben i Lokes kropp om han inte svor en dyr ed om att försöka förmå svartalverna att smida ett nytt hår åt Sif. Ett i rent guld!

I den här boken har Odin valt att ge Loke ett annat straff: nämligen att skicka ner Loke till jorden i en elvaårings kropp, där han måste göra goda gärningar och stå ut med Tor (som också blivit en elvaåring, en som uppenbarligen är väldigt bra på att fisa). Som föräldrar tjänar Heimdall och Hyrrokkin. -Det bästa är att inte ens fråga, läs den om ni känner er manade, den finns som fysisk bok och på Nextory. 

När jag köpte kroppsskrubbisar på Rituals fick jag dessutom en duschtvål som jag fick välja doft på själv. Jag hade velat ha doften "mehr" men den var den enda de inte hade sa hon lite sorgset (stackarn) så jag valde en annan favoritdoft i stället. -Hamam! Jag fick användning för den nästan direkt, då jag behövde uppsöka en toalett och tvålen på offentliga toaletter väldigt ofta luktar... Inte illa heller, men jag föredrar väl den här om jag ändå har den. 

Hittade även en liten rolig läslampa, en såndär man knäpper fast på boken. Jag hade en annan sorts sådan läslampa tidigare men den hade sedan många år gått sönder, så jag köpte en ny. -Världens minsta kontorslampa! 

Det blev faktiskt en lyckad dag, detta trots att magen verkar ha bestämt sig redan i morse för att balla ur. Det får helt enkelt bli en film och så tar jag med mig lite VR till sängen. Nästa vecka kommer troligen mitt alldeles egna VR-set, det blir spännande att sätta sig in i! Magen och min brist på struktur tar vi tag i i morgon. Sköt om er nu och lev ditt liv såsom du vill leva det! 





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...