lördag 3 februari 2024

En ganska soft lördag


Den här Ingunn alltså, nu har hon gjort så att vissa av mina internetnöjen inte går att utföra också. Vissa sidor går inte att ladda helt enkelt, självklart är två av dem sajterna där jag ser på Anime och rollspelar. Skolplattformen och CSN:s hemsida går inte heller att ladda, så någonting är fel. Kanske är det 5G som håller på att etableras? -Jag har faktiskt ingen aning än, men det lär väl klarna upp framöver, annars får jag åka till Östersund och lämna in uppdragen helt enkelt. 

Anime och rollspel kan ju vänta även om jag velat se den ocensurerade duellen mellan Espa Roba och Katsuya Jonouchi idag. Det jag oroar mig för är CSN och skolplattformen, men jag antar att både Ingunn och byte till 5G är fullgoda skäl till att inte komma åt nätet för närvarande. 

Idag, lördag har jag i alla fall gjort riktiga quesadillas med västerbottensost i och det glädjer mig som vanligt att alla tyckte väldigt bra om dem. Lite tacosås och Guackis till och alla är nöjda. Vad var fyllningen då?

Västerbottensost, eller någon annan som smakar mycket. Bacon, purjolök och lite grönkål. Det sista är frivilligt. Tacokrydda kan man också ha på om man vill, jag hade i lite tacomix för att det råkade finnas en liten påse kvar. Middagen blev räddad, alla tyckte om det här. En sak som också blev bra till den här sortens quesadillas är räksallad! 


En annan kul grej som hänt idag är att min nya logga blivit färdig och levererats från tryckeriet, så nu har jag en ordentlig logga till mina arbeten, vilket är viktigt för mig som vill att det jag lägger ut ska se åtminstone lite proffsigt ut!  Det blir intressant att titta i lådan i morgon i alla fall, för att se hur allt blev. Displaybilderna ser hur som helst mycket lovande ut!


Jag tänkte faktiskt till lite när jag designade loggan! Wobleschka är ju ett namn på en bofink jag skapade ungefär samtidigt som jag skaffade mitt konto på Deviantart. Namnet betyder inget särskilt då det var ett ord jag och några vänner hittade på när vi skulle låtsas att vi kunde prata Polska eller om det var Ryska. Ordet blev senare "FuglinnWobleschka" eller "Tori Wobleschka" och fågeln i fråga syftar alltså på en bofink. Mer information om den här loggan kommer när jag fått hem materialet.

En annan sak som kan vara klar för avhämtning ganska snart är presenten jag köpte till syrrans födelsedag, men den berättar jag mer om åt veckan, när hon fyller år.

I morgon eller på måndag blir det i alla fall städdag igen. Jag tänker att varannan dag städdag är perfekt, det räcker ändå gott och väl för att det ska hinna bli stökigt igen. Utöver det ska jag som sagt kolla om jag kan hämta mina logotypgrejer. Vi får hålla tummarna för att den där Ingunn slutat bråka tills dess!

Och så till sist en liten matematiknöt jag haft i skallen ett tag:




Den här lilla uppgiften ser faktiskt mycket svårare ut än den är, de flesta matematiska uppgifter ser svårare ut än de är.

I det här fallet gäller det att hålla koll på siffrorna. Vilka siffror har du fått "gratis" i uppgiften? Jo de siffror som syns, plus den som nämns i uppgiften. Den totala summan, alltså det man får när man slår ihop alla siffror har de redan sagt är 956. Från den siffran subtraherar vi den siffra vi inte behöver räkna ut, alltså 243. Som differens har vi här 713. Redan nu har vi fått tre siffror att hålla reda på, så den som inte är bra på huvudräkning får försöka anteckna.

Nu har vi alltså siffran 26 som också syns och kan subtraheras, här har vi då 687. Eftersom det talet är för stort för att placeras längst ner tar vi helt enkelt 10-talet 80 och placerar i "gluggen" mellan 1 och 7. Den första dolda siffran är alltså 8 och talet är 187. Kvar har vi den sista siffran som är 5 och skapar 526. För att kontrollera att vi gjort rätt adderar vi alla tre talen. Blir slutsumman 956 har vi räknat rätt.

Nu kommer den slutgiltiga frågan, om du adderar 8 med 5, vad blir det? -Det blir 13. Slutgiltigt svar blir alltså 13 i alla fall här, men det de vill veta är vad 100-talet är och vad 10-talet är. Det här är en nöt, i synnerhet för den som har svårt att hålla flera bollar i luften samtidigt. När jag är trött är jag värdelös på det, men nu förstår jag den och känner mig ärligt talat lite smådum som inte förstod det med en gång. Dock igen, det här är något många kuggar på och jag är faktiskt väldigt stolt över att ha grejat den helt själv.


Innan jag avslutar det här inlägget lägger jag nu upp fem saker jag är tacksam över:

  1. Att dagens pannhaveri gick att ordna till. Då slapp vi den utgiften i alla fall.
  2. Att vara frisk mentalt och fysiskt.
  3. Att jag kan uppskatta matematik igen!
  4. Att maten jag lagade till familjen idag blev uppskattad!
  5. Att min logga kom fram tidigare än planerat.

Och så klart det jag alltid är tacksam över -att vara vid liv både fysiskt och mentalt. Det är lätt att ta allt möjligt för givet, vilket lätt leder till otacksamhet, därför är jag varje dag tacksam över mitt liv och den livskvalitet jag har just nu. 

 Ta hand om er och kom ihåg att det mesta går att ordna! 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...