måndag 12 februari 2024

Veckans vistelse i min lilla stad!


Idag klockan 15:00 var det introduktionsutbildning för matematikkursen, men eftersom det inte gick några lämpliga eftermiddagsbussar bestämde jag mig snabbt för att ta en förmiddag till att ta mig en titt på vad stadsborna hade för sig denna dag. -Och köpa hudkräm och sånt så klart!

Handkräm och doftspray i samma serie som min favoritparfym ska jag säga! Passade på att köpa en flaska till av parfymen också! I somras var vi ju in och tittade på Rituals om de hade någon ny trevlig sort och jag gillar ju det mesta de säljer, men min stående favorit än så länge är nog Ritual of Mehr som har en ton av citrus och cederträ. Så idag köpte jag tre varianter på Mehr helt enkelt, en parfymflaska då den gamla börjar ta slut, en rumsparfym och så klart en handkräm! Jag kan helt enkelt inte gå in i en affär utan att komma ut med sånt man kan kleta på händer och läppar, det är nära på omöjligt! 

Men det var först i slutet av dagen! Innan dess hade jag hunnit med lite andra små äventyr. Lunch med syrran på Sammurai, komma ihåg hur mätt man blir när man ätit buffé! Ta en liten promenad, dels för att bli av med den extrema mättnadskänslan, dels för att se vad folk har för sig och titta på lite fina hus så klart! Det är det jag tycker om med att promenera i städer, så många vackra hus, en del med detaljer inte alla tänker på.

Jaa, vad gjorde de i stan då? -Det där bland annat!

Min pappa hade en morbror som blev väldigt fundersam första gången han hörde talas om en snökanon. För honom som vandrat runt med snö upp till midjan för att hugga timmer i skogen fanns inga större nöjen med snö och att någon kunde hitta på något så vansinnigt som en maskin man gör snö med övergick hans förstånd. När jag såg att de placerat en snökanon på Stortorget som en del av ombyggnationen de håller på med, tänkte jag direkt på Ante. Vad hade han sagt om han följt med på den här promenaden? 

Varför de placerat en snökanon där har jag inte frågat, bara gissat. Min vilda gissning är att de försöker göra någon typ av vintertorg igen och blir det bra är det väl inget fel på det.

I badhusparken finns det alltid något roligt att se och fotografera och i veckan som var meddelade ju Östersunds Kommun att Vinterparken kommit igång igen. Man hade börjat bygga en borg vid strandkanten och en massa roliga saker ute på isen. Bland annat labyrinten på bilderna och en liten "vildget" som vi kallar dem här uppe. Det är alltså som en kälke som sitter fast i en lång påle som snurrar runt en annan påle så att kälken åker runt i cirklar lite som en enmanskarusell. 


Det här är i alla fall en liten islabyrint som finns ute på isen. Isvägen är också öppen och där åkte de långfärdsskridskor mot Frösön. Mycket folk i alla åldrar, vi stötte till och med på en britt som var på väg upp mot stan eller till järnvägsstationen. Han noterade hur fint allt var och som alltid när någon säger att det är fint i Östersund sträcker jag på mig lite och säger "jag vet!" -För det är fint och harmoniskt för det mesta!





På tal om bra fototillfällen var det ju en del kråkfåglar i farten och jag älskar ju kråkfåglar av alla slag. Här lyckades jag få ett kort på en liten kaja som satt och funderade på en gatlykta innan den såg oss och flög sin kos över sjön. 

När vi varit i parken färdigt gick vi skilda vägar en stund, syrran skulle till jobbet och jag hade fortfarande tid att slå ihjäl så jag tog en ganska lång promenad till biblioteket där jag satt mig och färglade en skiss innan jag kom på att det skulle vara skönt att bara ta det lugnt med en trevlig bok. Jag är nu sorten som både kan uppskatta talböcker och vanliga böcker, just idag blev det en talbok! Och varje gång jag lyssnar på böcker somnar jag till! Speciellt om jag inte har sovit så mycket innan och i natt sov jag bara med halva kroppen vad det kändes. Efter kanske två timmar på bibblan var det dags att gå till mötet och se hur upplägget såg ut. Just nu tycker jag om upplägget på så sätt att man tvingas åka dit en gång i veckan för att faktiskt få prata med någon om man kör fast! Innan jag gick därifrån för att ta bussen hem passade jag på att ta pulsen på läraren lite för att se vilken människotyp jag har att göra med och det ser faktiskt ut som att vi skulle kunna komma bra överens. I morgon ska jag titta lite närmare på schemat och berätta för CSN att jag bytt skolform så att de inte blir förvirrade igen. I år har det blivit några förvirrade rundor oss emellan, men det ska väl lösa sig. Just nu är jag faktiskt glad över att få lite mer tid i min lilla stad!

Efter skolan gick vi till Coop och avslutningsvis till Rituals. På väg ner dit var det lite tumult med en kvinna som jag förstod blivit misshandlad och stod och pratade med en väktare. När jag ser sådant brukar jag försöka att hålla mig därifrån för att inte bli indragen, speciellt om situationen är under kontroll. Efter Rituals tog vi bussen hem och åt lite middag i alla fall. Lite anime fick avsluta dagen idag, i övrigt känner jag mig mer än nöjd med allt idag. VR-setet får följa med mig till sängs med någon avslappnande film så är jag redo för sömn! Sköt om er nu! Livet är för kort för att slösas bort på onödigheter!








 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...