fredag 9 september 2022

Tyvärr ingen resa till Ås men likväl en händelserik dag. -Summering av fredagen.

  

Idag tog jag bussen in till Östersund eftersom vi planerade att åka till Ås därifrån. Vädret var riktigt fint för en höstdag och egentligen fanns det väldigt få saker att klaga på!



 Och när jag väl kommit in tog jag med syrran på lunch bestående av Karage, som jag inte ätit sedan innan pandemin och det är väl kanske 2-3 år sedan så jag tyckte att det var dags. Det är egentligen typ stekt kyckling med sås, ris och en liten citrussallad. Sedan fuskade jag till det med att dricka Coca-cola till det, men jag anser att man kan få fuska ibland. Gott var det, mätta blev vi, sedan hade jag en stunds dötid så jag tänkte spendera den stunden väl!




Efter maten tog jag mig en promenad ner till Badhusparken, mycket för att njuta av vädret och det lugnande ljudet av vågskvalp mot stranden. Utsikten över sjön och Frösön är inte heller att förkasta, helt otroligt att man bor bara ett gäng mil från en såhär vacker stad ändå. Vacker, inifrån och ut, som jag vill vara själv! 





     
Frej hade gjort lite fint på muren där jag satte mig, han tänkte väl att jag skulle ha något fint att titta på när jag inte läste. Fin tanke, speciellt nu när man börjat förstå tjusningen med naturens under.



 
Mest var jag här för att betrakta fågellivet och träffade efter en tid den här lilla söta skatan. Hon var lite mindre än mina skator hemma i Gevåg, förmodligen en juvenil hona. Jag hade henne i alla fall som sällskap där när jag satt och njöt av livet. Tyvärr råkade jag på en liten ångestattack när en påtänd man började förfölja mig, så jag gick iväg till ett gäng som satt och fikade, så att jag inte skulle bli helt ensam ifall han skulle bli våldsam. Skatan hakade på och det verkade som om den inte ville lämna mig ifred förrän ångesten lagt sig, först när jag slutat skaka av ångestattacken flög den iväg och här sitter jag, flera timmar efteråt och är fortfarande bitter över att jag inte hade något gott till den som tack för hjälpen den troligen inte visste att den gett mig. Kråkfåglar är fantastiska fåglar.
Som tur är fick jag hjälp av sällskapet som fikade, en av dem skjutsade mig till och med till en säkrare plats. Jag älskar människor som är villiga att hjälpa andra på det viset. Civilkurage borde fan alla ha!




Ja, innan jag drog från parken fick jag i alla fall några fina fågelbilder. Ett par juvinila fiskmåsar (som skatan umgicks mycket med) och två kajor blev det. Kajor är faktiskt vackrare än man kan tro, här tänker jag i synnerhet på deras vackra ögon som jag aldrig kan låta bli att stirra på fastän jag vet att djur inte gillar att bli utstirrade.

Kajor har nämligen riktigt isblå ögon, en ögonfärg jag själv är lite avundsjuk på då mina är mer åt det blågröna hållet. -En lite oansenlig fågel som inte låter sådär jättefint, men som har gudomliga ögon, det är väl ändå ett naturens under i sig det?



När vi sedan skulle till Ås havererade motorn så vi fick be om hjälp, men det slutade ändå med att vi fick ta en liten fika och ta nästa buss hem i stället. Bilen lär stå kvar i Östersund tills vi får därifrån den, något vi kommer göra snarast. Som tur är är Östersund en av de vackraste platser man kan få motorhaveri på, så vi fick i alla fall något fint att titta på. En liten fjäril som drack nektar till exempel.


Efter en liten hallonboll tog vi bussen som vi trodde skulle ta oss hem, men vi hamnade i Kälarne i stället, så en halvtimma till gick innan vi kom hem och åt middag, hungriga som vargar.





Och nog är jag nu trött som en bäver, men ändå inte missnöjd med fredagen. Visst fick jag väldigt lite av ingenting gjort i Östersund, men jag fick ju träffa lite folk och djur, och så fick jag ju komma ut bland folk vilket jag tror är viktigt nu efter två års isolering. Dock har jag märkt att jag, liksom många andra faktiskt saknat att vara med folk, på gott och ont kanske, ett tag trodde jag att jag fått torgskräck av att inte se folk på två år, men jag har snarare saknat att vara bland folk, det insåg jag idag. Riktigt, snällt folk alltså! När vi väl kom hem åt vi rallarfärs, en stor sallad och toppade med jordgubbar och en hembakad tunnbrödsmacka, för fredagar kräver lyx! Bönorna till färsen var dessutom kokta från scratch så de var lite extra goda. Dagen slutade bra i alla fall, trots att det kom in en del struliga element. Ås kommer vi fara till någon helg i stället, men innan dess måste vi laga bilen, sedan får vi se var vägen leder oss. Sköt om er nu, låt inte några dåliga element förstöra en perfekt dag. Du är värdefull och även om andra blundar och säger att det är skitprat ska du veta en sak. -Paradiset är här och nu, det gäller bara att öppna ögonen!

Ta hand om dig och andra runtom dig, det kommer återbetala sig med tiden!
Namaste🙏









































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...