lördag 17 september 2022

Konsten att mota bort negativt tänkande och vända trenden!



Ni vet själva hur lätt det är att fastna i destruktiva tankar, att börja tänka negativt, men jag tror få vet hur enkelt det faktiskt är att ta sig ur det och helt enkelt se det vackra i livet, för det finns alltid något att vara glad över, så länge själva livet pågår!

Ja, men hur i hela friden gör man då, när de där otrevliga tankarna som bara kommer med dåliga nyheter kommer som oinbjudna gäster och tar över hela vardagen? Det hela är enkelt, du kanske känner dig lite tokig, men det är helt okej att känna sig lite tokig ibland, jag själv har känt mig sådan hela livet och lever ändå ett ganska bra liv nu. Ja vad gör man? Sätt ihop pekfingret med långfingret på båda händerna, sätt dem mot tinningarna och utropa ett bestämt: "NÄSTA!" Varje gång en negativ tanke kommer, sedan bestämmer du dig, nästan i samma stund, för att tänka på något positivt. Kanske fungerar det inte på en gång, men låt det gå några gånger och du kommer att se en skillnad, om inte du gör det kommer garanterat din omgivning att göra det. 

Sedan har vi ju inte bara destruktiva tankar att brottas med, vi har även destruktiva och rent av "giftiga" människor som ibland uppsöker vår vardag, du vet, de där människorna som inget hellre vill än att se dig komma ner till deras nivå om inte lägre och sedan stanna där.

I sagorna om Harry Potter nämns Dementorerna som är själlösa varelser som kommer svävande som mörka skuggskepnader och suger ur folk varje glad och trevlig tanke för att sedan lämna dem kvar i ett destruktivt mörker. I extrema fall lämnar de dem livlösa och apatiska, men det fanns ett kraftfullt vapen mot dessa varelser, det var Patronusbesvärjelsen, som frammanar offrets mest positiva och glada minnen och av dem skapar ett bländande ljus som skrämmer dementorerna på flykten.

Verklighetens dementorer kallas energitjuvar och kan besegras på samma vis. En person stjäl bara din energi om den kan göra det, så det enklaste sättet att få dem att sluta är att göra dem oförmögna till att stjäla din energi. Men hur gör man om folk går på byn och pratar nedvärderande då? Samma sak, låtsas som att deras nedvärderande snack helt enkelt inte existerar. Har du riktiga vänner är jag säker på att de känner dig och vet hur du egentligen är. En riktig vän älskar dig villkorslöst så att du kan älska din vän lika villkorslöst, inte fasen bryr de sig om skitsnack, så varför ska du då bry dig om det? Bry dig om det som är sant, lögner är bara där för att distrahera! 



Själv har jag en ljuspunkt i min lilla kattfröken som förgyller min vardag med sitt sätt att vara. Hon njuter av livets goda stunder och undviker sådant hon inte trivs av. Energitjuvar bryr hon sig inte om, men människor som ger henne något att må bra över älskar hon. Jag tror att vi kan lära oss mycket av våra husdjur, eller egentligen, av alla djur vi har omkring oss.



I veckan som var lyckades jag bli kompis med en fluga igen! Ja, det går att bli kompis med dem, eller i alla fall att få dem att förstå att man inte tänker slå ihjäl dem bara för att man lägger handen intill dem. Det här kräver tålamod och varma handflator men när man lyckas går det att ta bilder som den här, där den sitter helt lugnt på mitt pekfinger och tvättar sig! Kul trick man kan visa för sina polare 😆
Tyvärr har jag inte kommit på hur jag lär den laga mat åt mig eller diska eller så, men jag jobbar på det. Har ingen dödat den får jag ta tag i det i morgon förstås. 

Nej, just den här tog jag med mig till affären och släppte ut där, man kan nämligen inte bara kasta ut dem genom fönstret efter som de kommer in igen då de trivs bra i närheten av oss människor, vi har ju så mycket god mat och värme. Jag hoppar flugan hittade någon kompis där eller något annat, annars är det väl synd om den, vad vet man? 



Den här veckan tjuvstartade vi helgen redan på torsdagen med lite varma mackor. Under fredagen tog jag itu med hela undervåningen som jag bestämt ska se så bra ut som möjligt nu, det gör ju mer för själen än att inte plocka undan efter sig, rätta mig om jag nu skulle ha fel i det.


Efter att ha städat tog jag ett stort glas dricka för att sedan börja med maten. Fläskfilé med kryddbea, ugnsrostad potatis och en fräsch sallad fick det bli. En bra fredag helt enkelt. Lördagen spenderades med att koka köttsoppa som vi ska äta i morgon. Hemmagjord köttsoppa är nog ändå helt oslagbart! Nu säger jag inte att det inte finns god mat som inte innehåller kött, det gör det säkert, men köttsoppa är en stor favorit.

Den här helgen ser jag att kaoset börjar lägga sig igen. Jag ser att allt har en anledning, det här som kom nu också. Mycket av det har fått mig att återuppta det jag släppte för ett tag sedan, att avsluta varje inlägg med några saker jag är tacksam för. Så även här:

  • Jag är tacksam över att ha den mentala styrka som krävs för att inte bli nedtrampad.
  • Jag är tacksam över att ha mat, husrum och värme
  • Jag är tacksam över att veta att varje kaotisk period kommer att reda upp sig och att det inte nödvändigtvis behöver dröja länge.
  • Jag är tacksam över att ha fått tillbaka min kreativitet och livslust!
Fyra punkter blev det idag. Jag lägger till den femte, att jag är tacksam över att vara vid liv, för det är jag varje dag. Jag har varit olycklig i många år, så det är kanske dags nu att vara lycklig! Med det sagt vill jag verkligen hoppas att just DU som läser det här, blev lite gladare av att göra det, att du vid svårmod förstår att det är något som kommer att gå över och att du kommer tillbaka om du bara har tålamod och styrka för att göra det. Du är en stjärna, precis som jag, precis som hon, han eller hen där. Du har ett värde i den här världen, så se till att du blir värdesatt för att du är du. Det är du värd! Sköt om dig, var snäll mot dig själv och andra, förstå att allt har en anledning, ett syfte, en agenda. Att inget sker bara för att och framförallt, att oavsett vad som sägs av elaka tungor har du ett värde som du ska beskydda lika mycket som dina vänners värde. Jag bugar för dig, för mig, för oss. Ta hand om dig och lev här och nu! 

💖Namaste🙏

Låt ingen, eller inget ödelägga dina drömmar, det är trots allt de som är dina vingar. Flyg mot skyarna, min ängel!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...