lördag 3 september 2022

Studielördag


 Idag har det pluggats mellan vedlassen! Mest har jag kört matematik eftersom jag gärna har en stark hjärna tills skolan börjar igen. Jag känner i alla fall att det når någonstans och det känns jätteskönt. Livet kan ju vara skönt vissa dagar också. Idag ska jag även ta itu med städandet av rummet. Det ska väl bara torkas bort damm och dammsugas, vilket kanske är nog för en eftermiddag?


Och i förra veckan var vi vid ändsjön igen, den här gången var vi där och fågelskådade lite. Mest kanadagäss var det ju så klart, men det dök upp lite annat intressant under tidens gång. Det var många intressanta insekter där också, särskilt kanske sländor och fjärilar. Vi behöver varva ner ibland, det är visst bra med ett visst mått av stress, men det måste balanseras upp med sånthär mellan varven. Sitta uppe i ett torn och bara ta in fåglarnas läten en stund. Det är gemytligt och visst är det en gåva i sig bara det. En gåva som skyddar oss mot att bli alltför neddragna i allt vad som sker i världen.

Tyvärr lyckades jag inte filma när en grupp kanadagäss flydde från ett flygplan som kom från flygplatsen precis när de var ute och flaxade. Man undrar ju vad fåglarna tänkte när det plötsligt kom ett sådant monster efter dem. Jag tror att de tänkte som alla andra djur förmodligen tänker: "Jaha, vad håller de där människorna på med NU då. De är inte kloka de där djuren, håller bara på med en massa onödigt, HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP VAD ÄR DET DÄÄÄR?" Ungefär så tror jag de tänkte fast mycket snabbare. 

Idag har vi i alla fall tagit ned det mesta av spisvedhögen på gården, det blev en eftermiddags träning i alla fall, innan jag avslutade med att plugga lite och fuskstäda sovrummet. Jag behövde ju dra en dammsugare över golvet, sen skulle väl dammet torkas av lite hyllor och så, det känns som att det dög med en snabbstädning ändå, det lär inte komma några kungligheter hit ändå.
Nu ska jag varva ner med lite film innan jag lägger om i plugglådan. Det blir en bra lördag. Sköt om er.
Namaste🙏 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...