onsdag 28 september 2022

Stora pluggardagen


Idag tänkte jag att jag skulle bli klar med bråkrepetitionen, men eftersom det var väder för det hann jag ju med att ta en liten sväng ut och titta till naturen också. Samt bygga vidare på mitt lilla sagoland som jag byggt på byrån. Förutom fontänen och oljebrännaren har jag nu lagt till lite fler oknytt som ska sitta vid timglaset tänkte jag. Det blir rätt hemtrevligt när allt lyser. 

Men bråket då? Ja, på hela kapitlet är det bara en nöt jag hittat, så jag känner mig ändå ganska nöjd med insatserna även om min inre självkritiker vill påstå att jag kan bättre. Det här hinner jag få till!
Nu har jag faktiskt inte så mycket kvar tills jag kan komma in i något roligare än bråk i alla fall, det känns bra om än det kunde ha fått vara sommar snarare än höst. 

Psykologi har jag också hållit på med, där har vi gått över från Narcissismen till Dunning-Kruger-effekten. Det är ett väldigt intressant ämne som i korta drag handlar om att människor med en högre intelligenskvot av en eller annan anledning tenderar att underskatta sina förmågor, medan människor med en lägre tenderar att göra det motsatta. Det här tänker jag att det tenderar att drabba människor med ett sämre självförtroende eller en sämre självbild eftersom de i regel inte är tillfreds med de de är. 

Att vara tillfreds med sig själv ja! Det är något jag tror är viktigt om man inte vill råka ut för människor som inte är det, exempelvis narcissister eller psykopater. Vi tenderar att vilja ha det vi önskar oss på en gång, varför vi sällan synar människor i sömmarna innan vi släpper dem inpå livet. I alla fall gör vi det om vi inte är tillfreds med oss själva och vårt umgänge. Det kan ha förödande effekter om rätt räv tar sig in i ditt liv, därför tänker jag att det kanske är viktigt att inte blint lita på folk innan man lärt känna dem ordentligt. 

Idag har jag i alla fall haft en bra eftermiddag, lagat lite mat och nött lite matte och psykologi. Hjärnan behöver lite gymnastik också den, samma sak med kroppen, själen... Helheten så att säga, det är nog då man hittar den sanna vägen till att bli tillfreds med sig själv, det tror i alla fall jag. Sköt om er, det tänker jag göra, lev! 

❃~❀~Namaste ~❀~❃ 🙏



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...