Slutet på en ganska slitsam och regnig helg



-Och början på helvetesveckan kan man säga! Helgen har varit bra, men blöt och ruggig. I fredags lagade jag lite inbakad fläskfilé med ugnade pommes frites, sås och lite grönt till uppfriskande! Lördagen bjöd på besök av morbrorn på kvällskvisten och så lite schemasnickrande.

Men helgen har även bjudit på en orolig mage, som jag beskyllt mensen för tills jag hörde att fler haft samma problem. Magbesvären höll i sig under söndagen och en bit in på måndagen, så jag har faktiskt varit strandsatt i sängen med karaktärspärmen tills det gav sig.
Under måndag eftermiddag hade det faktiskt lagt sig så pass att jag kunde följa med och köpa lite blommor till morsans födelsedag. En liten clementintårta med hallonfyllning fick vi också till, så vi hade inget att klaga på den dagen.

Och idag, tisdag började helvetesveckan och den här gången skyller jag inte heller på mensen utan snarare på plugget. Jag har ju tre ämnen att ta hänsyn till, så jag måste lägga upp schemat lite snyggt så att inte saker kommer i kläm. Just nu är jag nöjd med upplägget! Idag har jag ägnat dagen åt historia och matematik och då givit varje ämne 50 minuter var, vilket gick jättebra! I morgon blir det arkitektur och lite mer matte! 50 minuter var, uppdelade i pomodorosessioner. Alltså, efter ungefär halva tiden är det dags för en paus på 5 minuter och så fortsätter vi tills passet är klart. På det här viset hinner jag med det som ska hinnas med, det märker jag faktiskt, jag hinner till och med med lite egentid! 

Och eftersom jag planerat så taskigt trodde jag nästan att jag skulle behöva gå till den där förargliga kursgården och be om hjälp med planeringen, men nu behöver jag inte det, vilket är enormt lättande! 
Jag älskar att sitta på kursgården de gånger det inte är någon lärare där, men på senaste tiden har lusten blivit mycket mindre. Läraren är mycket snäll och kunnig men verkar inte förstå när vi elever förklarar att vi ropar när vi behöver hjälp, han kommer i stället spontant och sätter sig hos oss, vilket jag personligen inte tycker om när han gör. Jag har berättat det här flera gånger på olika sätt, men det går bara inte in, så jag har börjat att gå dit de gånger jag behöver hjälp, så slipper jag det här problemet varje gång.

Idag har jag i alla fall kört 50 minuter matte och det har gått utmärkt! Jag tror dock att proven kräver 90, men det är väl bara att ge det en pomodoro till de gånger man ska göra prov, det här kommer att gå bra! I morgon blir det i alla fall arkitektur, matte och så ska vi ta itu med skrymslet under trappan! Det kommer att bli fint! Sköt om er nu!













Kommentarer