Våren har intensifierats


Nu börjar det bli lite bättre väder för promenader och det är verkligen skönt att se snön smälta mer och mer för varje dag. Vårfloden har börjat och den lilla bäcken vid busshållplatsen verkar vara större än vanligt. Idag när jag gick efter posten porlade den på ganska ordentligt och eftermiddagsnyheterna berättade också att årets vårflod skulle bli ganska ordentlig. Kanske får vi se hur det blir längre fram.



Dock riktigt skönt att se solen stå högt över taket på grannarnas sommarstuga klockan 14-15 eller så då det annars är mörkt. Smågläntorna börjar också att smälta fram och livet börjar så smått återvända efter vinterns dvala. 


Och väl framme vid busshållplatsen som ligger på kanske 75% av vägen dit såg jag något litet komma vinande över asfalten. Jag stannade för att titta efter vad det var för en liten projektil som kom farandes och såg en liten imse vimse  med ett V på bakkroppen. Tyvärr minns jag inte riktigt vad spindelarten heter men individen sa själv att den hette Hubert och var på väg till grannarnas åker för att jaga smådjur. Jaha Hubbe lille, gör det du så hämtar jag posten tänkte jag.


Och när jag kom hem fick jag äntligen tummen ur och hängde upp min kinesiska abacus-kulram ovanför dörröppningen i vardagsrummet. Jag har länge funderat på att köpa mig en soroban-kulram också, men dit har jag inte kommit än. När det väl blir ska jag sätta upp den på andra sidan, för att matcha upp saker lite. Just nu är jag dock rätt nöjd. 





Kvällen bjöd på TV och lite pillande. För länge sedan köpte jag en gammal trasig sakuralampa av grannen och tänkte att jag säkert kan bygga ihop något av den med tiden. Igår tog jag fram lite eltejp och började med att stabilisera upp grenarna och sätta fast lite blad från en gammal plastblomma, för att göra det hela mindre glest. Blommorna satte jag på ett lite mer symmetriskt sätt så att det inte skulle göra så mycket om man såg lite nakna lampor. Alla såg rätt nöjda ut med det färdiga resultatet i alla fall.



Och så har vi samlat ihop en massa glasspinnar till odlingen, det finns inget bättre än organiskt material när det kommer till odling och de här pinnarna kommer med tiden att användas som fröskyltar hade vi tänkt. Några har vi redan använt.
Ibland är jag också lite för lat för att göra någon vettig mat, då brukar jag bara slänga lite soya på en brödbit och äta upp... Den här gången såg soyaranden ut som en trumpet, så jag ritade lite på den för att det såg så roligt ut!

Igår pratade jag också med CSN och de var naturligtvis jättevilliga att hjälpa till, så nu har vi stuvat om lite i diverse listor så att jag får rätt inkomst i förhållande till mina studier. Det enda jag måste göra nu är att kontakta lite folk i Östersund, vilket jag tänkte åka in och göra i morgon, och så kontakta CSN för att lämna diverse studieförsäkringar och annat trivialt. Jag kommer i alla fall någon vart och det känner jag är jätteskönt. 

En annan sak jag upptäckte när jag somnade till i föräldrarnas säng förut är att jag säkert hade rätt hela tiden, jag har troligen PMDS! Ja, och vad skiljer nu det från PMS? Jag vet faktiskt inte, jag tror att PMDS skapar ångest  också, medan PMS bara gör en ombytlig i humöret. Det där är jag dock inte helt säker på men vad jag vet är att min  PTSD ibland triggas extra när mensen är i faggorna. Åter till föräldrarnas säng, för det som hände var att jag fick en massiv traumadröm om hur folk stod och bankade på fönstren och hånskrattade. När jag vaknade förstod jag självklart att jag bara drömt. Jag känner mig annars ganska trygg hemma... 
Dock tror jag att den ångest jag får när jag ska till att få min mens är hanterbar just för att jag vet att det är därför och inte av någon annan anledning, vilket inger en viss trygghet, men innan jag visste det orsakade det här väldigt många missförstånd, misstolkningar och förvrängda situationer, egentligen helt i onödan. Hormoner behövs, men de är förbannat jobbiga att ha att göra med.

Strax är jag också klar med nästa arkitekturuppgift, vilket känns jätteskönt! Förra uppgiften fick jag bra respons på, hon var nöjd med mina analyser men just nu när vi ska ha med lagar och förordningar att göra tror jag att jag får sätta mig in i det lite mer på djupet, även om jag verkar ha en snäll och bra lärare jämfört med den jag hade i naturkunskap som var mer av en relativt otrevlig skolfröken. Jag ser fram emot att bli klar med den här kursen och hoppa på lite annat, det gör jag verkligen, även om jag tycker att kursen är riktigt intressant, lite som att dyka ner i en helt annan värld! 
Hur som helst hade jag tänkt åka till Östersund i morgon om jag inte mår alltför dåligt, men mår jag som jag gör nu kommer det nog inte vara några problem. Sköt om er nu och låt inte en dålig dag förstöra hela din tillvaro! 

















 

Kommentarer