torsdag 2 september 2021

Torsdagens små filosofier


Än är det torsdag kvar och eftersom jag hann bli klar med dagsplugget redan i förmiddags (all hail tidiga morgnar) har jag haft lite tid för feelgood också. VR, glass och lite teckning har det blivit. Ytterst lite sittande vid datorn eftersom jag idag kostade på den en rejäl diskrensning, den har seriöst hållit på med den rensningen sedan jag blev färdig med studierna 15:30, fram till ungefär nu, och med det sagt säger jag alltså inte att den är klar en gång! Jag ska sluta undra över varför min dator går långsamt ser jag...


Mycket av skräpet kommer dessutom från internet explorer och Edge, som jag inte ens använder, men som ändå tvingar sig kvar på min dator eftersom Windows 10 inte klarar sig utan dessa. Man kan fråga sig vad man skulle med Win10 till...

Och Orkanen Ida härjar i världen vilket också märkts här hemma i form av stormbyar och regn. Idag har det varit skönt att ha en vedspis och varma drycker att värma sig på. Systerns VRglasögon har också spelat en stor roll i trivseln, de är ultimata att ha när man mediterar och andra i rummet envisas med att ha nyheterna i bakgrunden, osandes av negativ energi som inte kommer in i energifältet lika lätt när man kan skärma av sig med glasögon och hörlurar. Man kan helt enkelt vara i sin egen värld, där man kan välja om man vill exponeras  för negativt laddade saker eller inte. Idag valde jag helt enkelt bort TV:n och tog en flygtur över Reine i Lofoten i stället. Spektakulärt, speciellt när man kan se det som om man var där. Hela familjens nya leksak och jag undrar ibland vad folk sagt om det här när jag var liten på det tidiga 90-talet då det här var den coolaste datorn på marknaden: 
-Mina gamla skolfröknar hade väl bara tänkt att jag var precis så tokig som de inbillat sig att jag var om jag ens nämnt något slikt -1992!

På tal om den där saken på bilden tillhör jag väl den där lilla unika klungan av retronördar som fortfarande har en fungerande Amstrad Nc100 och, trots att jag faktiskt äger en iphone, använder den ändå! Mycket för att jag älskar mina nördgrejer, har en del konstigt undanstoppat som ingen jävel vet vad det är idag 😉 Jag minns en kväll i Östersund 2014-15 eller så, när jag skulle på ett möte och bara för att jag ibland tycker om att förbrylla folk, tagit med mig min gamle vän. En kille på mötet stirrade storögt på den lilla maskinen och utbrast förbryllat: "Och vad fan är det där förnå?" Varpå jag ryckte lite på axlarna och skrockade: "Nää en gammal Amstrad jag har för att jag är för lat för papper och penna?" Vet inte om han fattade ändå. Bra det, jag drev. Jag har mest den här för att det är en nördgrej. 

Hade jag däremot haft en sådan som nedan, en Nc150, hade jag nog gömt den i en glasmonter. Det där är nämligen ett litet frankensteinsmonster som gjordes i en liten utgåva i Frankrike och Italien, så den skulle jag inte ha något emot att äga. Man kan säga att det är en korsning mellan Nc100 och efterföljaren Nc200... Lite "föreställ dig hur deras unge skulle se ut!" -Sådär! ↓

Med det har den lite mer minne än min också, men vadå, jag använder min Amstrad mest till mina obskyra anteckningar rörande skolan, diverse adresser, scheman och lite random alarm. Varför har jag inte mobilen till det? Enkelt, den har appar och det jag behöver är en analog väckarklocka som påminner mig om vad jag ska göra på dagarna, så där fungerar det bra med en 30 år gammal laptop som doftar svagt av lavendel och myrra efter att ha legat i en portfölj tillsammans med mitt mindfulnesshjärta 💖

Och bevisligen fungerar det bra, eftersom jag lyckats hålla schemat med god mariginal så länge det inte varit något speciellt och då förlåtligt om man hamnat lite på efterkälken. 
Idag var det bland annat studieteknik på schemat och jag har i första hand läst om studieattityd. Visste du att vem som helst kan lära sig vad som helst med rätt attityd? Jo, det är faktiskt sant! Om du provar att i stället för att tänka "nä, jag lär väl kugga på tentan idag!" Tänka: "Jag grejar tentan, det här har jag ju läst massor om!" ska du se att det går mycket bättre. Samtidigt spelar det självklart in om du har ett genuint intresse för det du pluggar, och det kan du få med rätt attityd till det. Jag har studerat på många ställen, varav jag gillar Primerosemodellen och folkhögskolemodellen bäst. Båda bygger bland annat på att se till att både personal och elever mår bra och lär för livet, med hjälp av en positiv inlärningsattityd! Något jag tror är mycket viktigt i ett samhälle där det finns onda krafter som frodas av okunnighet och hat. Något man bara kan bekämpa med kunskap och kärlek. 

Min väg mot en riktig gymnasiebehörighet har varit skumpig, mycket på grund av en bristande studieteknik och fel studieattityd. Jag gick länge och trodde på det folk trattat i mig i grundskolan: "hon är ju som hon är, det blir som aldrig nå folk av hon inte!" Ni vet Hitler? Han hade en Nazistkollega som hette Joseph Goebbels och han sa faktiskt en sak som inte var helt åt fanders och det var: "Upprepar du en lögn tillräckligt många gånger blir den en sanning." Intalar du en människa från den stund N.N börjar skolan, att N.N inte kan lära sig något, då kommer det också att vara vad som följer med personen genom livet och bildar N.N:s studieattityd. 

Då är det tur att man kan upprepa en sanning många gånger också och på så sätt ändra attityd till allt man gör. Rätt inställning är en viktig aspekt för att livet ska funka normalt. Hjärnan är mycket komplex, det är vad vi lärt oss, men samtidigt är den uppbyggd på logik som innebär att det går att programmera hjärnan till att fungera till fördel för individen, det enda som krävs är vilja! 

Viljestyrka, rätt attityd och en stor dos vanligt svenskt "djävlaranamma" tar dig precis var du vill, den som säger annat, den ljuger och lögner är inte värda att lägga på minnet! Namaste 🙏 Ta väl hand om dig själv och vet att det du vet om dig själv är det som är sant, det du tror om dig själv, det är det du tror är sant... Var sann mot dig själv och ge dig själv en stor belöning i form av rätt attityd till livet, lärdomen och kärleken 💖💪💋 Ha nu en underbar helg!










 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den här veckan har det inte hänt jättemycket

  Den här veckan började vi med att ta hand om äpplena vi fick av grannen förra lördagen. Det blev en hel del saker av dem! Torkade äppelri...